ایتنا - حکیم جوادی: فرقی نمیکند این سند راهبردی از چه کانالی درحال بازنگری است بلکه مهم این است که این نظام باردیگر احیا و با مصوبه دولت به دستگاهها ابلاغ و اجرایی شود.
آخرین وضعیت سند جامع فناوری اطلاعات کشور
خبرگزاری مهر , 28 ارديبهشت 1391 ساعت 12:13
ایتنا - حکیم جوادی: فرقی نمیکند این سند راهبردی از چه کانالی درحال بازنگری است بلکه مهم این است که این نظام باردیگر احیا و با مصوبه دولت به دستگاهها ابلاغ و اجرایی شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از احتمال بازنگری سند راهبردی نظام جامع فناوری اطلاعات کشور خبرداد و گفت: مسئولیت تدوین اسناد راهبردی فناوری اطلاعات امروز برعهده کارگروه مدیریت فاوا است.
به گزارش ایتنا از مهر، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای دولت نهم برنامهریزی کلان توسعه فناوری اطلاعات کشور را در دستور کار قرار داد و با تلاش سازمان فناوری اطلاعات ایران طرح "تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات کشور" را به سازمان مدیریت و برنامهریزی پیشنهاد کرد که این موضوع بعد از بررسی کارشناسی طی موافقتنامهای به امضای طرفین(وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان مدیریت و برنامهریزی) رسید.
در آن زمان این موافقتنامه شامل پنج پروژه اصلی تدوین طرح کلان فناوری اطلاعات، تدوین برنامه اجرایی وظایف وزارت در حوزه امنیت(افتا)، ایجاد بانک اطلاعاتی وضعیت فناوری اطلاعات، تدوین چارچوب کاربردهای فناوری اطلاعات در کشور و تهیه و پیش نویس لوایح و مقررات حقوقی بود که هر کدام حاوی زیربخشهای مختلف بود که شورای عالی فناوری اطلاعات مسئولیت تدوین آن را بر عهده گرفت.
متولیان تدوین پیشنویس نظام جامع فناوری اطلاعات کشور پیشبینی میکردند که مطابق با این سند در فاز دوم تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات کشور، اقدامات و راهکارهای متولیان مربوطه و شاخصهای توسعه در قالب برنامه عملیاتی کلان فناوری اطلاعات کشور تدوین و تصویب شود و با اجرای دقیق آن توسعه فناوری اطلاعات در کشور به صورت نظاممند شتاب شایان توجه پیدا کرده و بتواند ایران را به اهداف چشمانداز ۲۰ساله نظام برساند اما شواهد نشان میدهد این سند تنها در حد یک پیشنویس تدوین شد و هیچ گاه وارد فاز دوم و اجرا نشد.
علی حکیم جوادی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات کشور در گفتوگو با مهر در مورد آخرین وضعیت نظام جامع فناوری اطلاعات اظهار داشت: احتمال دارد این سند بخواهد بار دیگر مورد بازنگری و بازبینی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مسئولیت تدوین اسناد راهبردی فناوری اطلاعات امروز برعهده کارگروه مدیریت فاوا است تصریح کرد: چنانچه به لحاظ کارشناسی این کارگروه نیازمند نیروی متخصص باشد قطعا ما کمک خواهیم کرد و تمامی تلاش صورت می گیرد که این لایحه بار دیگر به جریان بیفتد؛ اما از آنجایی که کارگروه مدیریت فاوا در این دوره فعالیت خوب و جدی خود را شروع کرده و کمیتههای تخصصی دارد لزومی بر فعالیت شورای عالی فناوری اطلاعات و به موازات آن کار کردن نیست و به نوعی اتلاف منابع خواهد بود.
حکیم جوادی به مهر گفت: فرقی نمیکند این سند راهبردی از چه کانالی درحال بازنگری است بلکه مهم این است که این نظام باردیگر احیا و با مصوبه دولت به دستگاهها ابلاغ و اجرایی شود.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات کشور در مورد ضرورت احیای دوباره نظام جامع فناوری اطلاعات با توجه به تشکیل شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: شورای عالی فضای مجازی بر موضوعات کلان در حوزه فناوری اطلاعات سیاستگذاری خواهد کرد و به نظر نمیرسد به این طرح با این جزییات ورود کند؛ دغدغه نخست این شورا به دلیل حضور رؤسای سه قوه و نیز حمایت و پشتیبانی مقام معظم رهبری در ارتباط با موضوعات کلان این عرصه خواهد بود و به طور قطع میتواند بسیاری از مشکلات هماهنگی را در حوزه فناوری اطلاعات برطرف کند.
به گفته معاون وزیر ارتباطات سند جامع فناوری اطلاعات کشور باید از سوی مجموعههای مجری طرح عملیاتی شود و جایگاه شورای عالی فضای مجازی بسیار بالاتر از آن است که وارد مسایل اجرایی کشور شود.
پیشنویس سند راهبردی، نظام جامع فناوری اطلاعات در هفت حوزه راهبردی، ۲۹ راهبرد و ۱۳۳ راهکار تهیه و تنظیم شده بود که تدوین کنندگان این سند رویکرد تهیه آن را "ایجاد جریانی پرشتاب و باسرعت برای پر کردن فاصله فناوری اطلاعات کشور با کشورهای صنعتی از طریق توسعه و تعمیق دانش پایه ملی و دستیابی به سهم مناسب خدمات و کالاهای فناوری از بازار جهانی و تامین نیازهای اجتماعی جامعه پویا و متحول ایران اسلامی" میدانستند.
کد مطلب: 22221
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/22221/آخرین-وضعیت-سند-جامع-فناوری-اطلاعات-کشور