ایتنا - موضوع قيمتگذاري اين شركت از سوي گروه كارشناسي تمام شده و اين گروه نظر نهايي خود را در اين باره به شركت مخابرات ايران اعلام كرده است.
مجتمع صنعتي رفسنجان صاحب تاليا است و بر اساس درآمدي كه دارد سالانه ۵۷ درصد سودش را به مخابرات ميدهد و ۴۳ درآمدش براي خود تالياست ولي قرار بود در طرح جديد پروژه تاليا با سرمايهگذاري جديد (۵۱ درصد سهم مخابرات و ۴۹ درصد سهم مجتمع صنعتي رفسنجان) احياء شود اما اكنون و پس از خصوصيشدن مخابرات هيچ خبري از اين اپراتور نيست.
به گزارش ایتنا از ایسنا ، اپراتور تلفن همراه تاليا از ابتداي آغاز فعاليتش تاكنون نسبت به ديگر اپراتورهاي تلفن همراه در سكوت و با تعداد كمتري مشترك فعاليت كرده است؛ مبحث ثبت شركت مستقل براي تاليا و ورود سرمايهگذار خارجي به آن از چند سال پيش در مخابرات در حال بررسي بوده كه بينتيجه مانده بود اما قرار بود تا پايان سال گذشته اين اپراتور از سوي مخابرات ايران احيا شود.
رئيس هيئت مديره شرکت مخابرات ايران در سال ۹۰ از رفع مشکلات مشترکان شبکه سيم کارت اعتباري تاليا به دليل برنامههاي مخابرات براي تزريق سرمايهگذاري به اين پروژه و انتقال سهم آن خبر داده بود.
سيدمصطفي سيدهاشمي تصريح کرده بود كه درصدد اضافه کردن تاليا به شبکه مخابرات هستيم که در اين راستا تعاملاتي با اين شرکت در حال انجام است تا تاليا بار ديگر فعال شود. وي با بيان اينکه تكليف افزودن شبکه تاليا به شبکه مخابرات به زودي مشخص ميشود گفته بود شمار مشترکان تاليا تا پايان سال ۹۰ از ۲۰۰ هزار مشترک به بيش از يک ميليون نفر خواهد رسيد.
به گزارش ايسنا، تعهد تاليا براي جذب ۶ ميليون مشترک ظرف مدت ۱۰ سال در قرارداد آمده بود، گفت: از مدت پروانه تاليا تا آبانماه سال ۹۰ حدود ۲.۵ سال باقي مانده بود که در اين مدت اين شبکه ميتوانست تعداد مشترکان خود را به ۶ ميليون نفر برساند
اما مدير عامل وقت شركت مخابرات ايران در تيرماه سال ۹۰ گفته بود با توجه به اين كه تاليا با مشاور خود اختلاف نظر داشت و مخابرات به دليل محدوديت قوانين در زمان دولتي بودن نميتوانست كاري كند، بعد از خصوصي شدن مخابرات قرار شد كه تاليا مشاور خود را تغيير دهد كه اين كار در حال انجام است. صابر درباره آخرين وضعيت تصميم مخابرات براي احياي دوباره تاليا اظهار كرده بود: اين موضوع در حال جمعبندي است و تاليا بعد از تعيين مشاور به صورت جدي فعاليت خود را آغاز ميكند.
اما داوود زارعيان - مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران - هم درباره آخرين وضعيت تصميم مخابرات براي احياي دوباره تاليا اظهار كرده بود كه در طرح جديد و با توجه به اينكه مخابرات نيز سرمايهگذار اين پروژه خواهد شد، اين روال تغيير ميكند و طبيعي است كه درآمدزايي اين موضوع با توجه به توسعه تاليا و افزايش تعداد مشتركان بيشتر ميشود.
سال گذشته و با پيگيرهاي خبرنگار ايسنا مشخص شد كه موضوع قيمتگذاري اين شركت از سوي گروه كارشناسي تمام شده و اين گروه نظر نهايي خود را در اين باره به شركت مخابرات ايران اعلام كرده است و در حال تعامل براي نحوه برگزاري فرآيند انتقال سهام و سرمايه هستيم كه اين موضوع و تصميم به زودي نهايي خواهد شد.
در آن زمان از سوي مسئولان مربوطه با اشاره به تشکيل کميته سه جانبه براي حل اختلاف شرکت مخابرات ايران با تاليا در سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گفته شد اين کميته در چارچوب قرارداد، اختلاف نظر مخابرات با تاليا را مورد بررسي قرار خواهد داد و با توجه به نظر نهايي کميته سه جانبه در سازمان تنظيم مقررات، تاليا به مسير خود ادامه ميدهد؛ تاليا در بازار موقعيت و مشتريان خود را داشته و با داشتن شبکه با کيفيت، مشتريان خاص خود را دارد.
مخابراتيها قرارداد تاليا را يکي از قراردادهاي خوب مخابرات به شمار ميآوردند، اما ظاهرا بحث ثبت شركت مستقل براي تاليا و انتخاب سرمايهگذار خارجي براي آن موضوع حقوقي پيچيدهاي دارد و از طرفي بحث ورود سرمايهگذار خارجي به تاليا از چند سال پيش در مخابرات در حال بررسي بود اما با توجه به اين كه مشكل حقوقي دارد هنوز راهحلي براي آن پيدا نشده و يا اگر هم شده، تا لحظه مخابره اين گزارش از سوي مسئولان مربوطه اطلاعرساني نشده است.
ظاهرا متن قرارداد مشاركت سهامدار جديد تاليا نيز با همان شرايط قبلي است و تاليا نميتوانست اسم شركت را تغيير داده يا از تعاوني بودن خارج شود به اين دليل كه سهامداران جديد درخواست تشكيل شركت جديد را دارند يا ميخواهند از تعاوني بودن خارج شوند در هر حال بعد از خصوصي شدن مخابرات و فعاليت بخش خصوصي سهامداران ميتوانستند درباره مشاركتشان تصميمگيري كنند.