کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نگاهی به:

گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس در باره رایانش ابری

سايت خبری ايتنا , 8 مرداد 1391 ساعت 12:59

ایتنا - رایانش ابری مسائل و مشکلات امنیتی و نیازهای قانونگذاری خاص خود را پدید خواهد آورد که البته شرایط متفاوت هر کشور اتخاذ رویکرد مناسب را به امری بومی بدل می‌سازد.




مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي گزارشی در زمینه «رایانش ابری» منتشر کرده است.
در زیر خلاصه‌ای از این گزارش را می‌خوانید:


رایانش ابری ناشی از گسترش نگرش خدمت گرا به استفاده از توان رایانه‌ها است.
پرکردن شکاف دیجیتالی و کاهش نابرابری‌ها و تحقق عدالت اجتماعی، در کنار کاهش هزینه‌ها و توسعه صادرات و محافظت از امنیت ملی و از همه مهم‌تر حفظ و دستیابی به توانایی اعمال قوانین ملی در عرصه وب، از مهم‌ترین محرکه‌هایی است که برای اهمیت رویکرد به رایانش ابری ذکر کرده‌اند.

از طرف دیگر، رایانش ابری مسائل و مشکلات امنیتی و نیازهای قانونگذاری خاص خود را پدید خواهد آورد که البته شرایط متفاوت هر کشور اتخاذ رویکرد مناسب را به امری بومی بدل می‌سازد.
برای اتخاذ رویکرد مناسب به رایانش ابری در این گزارش در سه بخش به ارزیابی جامعی از رایانش ابری پرداخته می‌شود.

در بخش اول آمار و ارقام و سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام شده در این زمینه و پیش بینی‌های گروه‌های مشاوره‌ای مانند گارتنر، فورستر ریسرچ و ... از آینده، حجم بازار و سهم بازار رایانش ابری عرضه می‌شود.
معنای عبارت و دیدگاه اقتصادی ماورای رایانش ابری در بخش بعدی مقدمه‌ای می شود تا تاریخچه این پدیده و روند توسعه فناوری آن تحلیل شود. دغدغه‌های امنیتی پیرامون رایانش ابری در بخش مدل‌های پیاده سازی پوشش داده می‌شود. نهایتا با مراجعه به نمودار دوره محبوبیت گروه گارتنر تصویری از آینده رایانش ابری ترسیم می‌شود، تا فضا برای ورود به مطالعه رایانش ابری در دیگر کشورها آماده شود.

در بخش دوم، رایانش ابری در کشورها و مناطق استرالیا، اتحادیه اروپا (آلمان و بریتانیا)، ایالات متحده آمریکا، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی بررسی می‌شود. در مطالعه آمریکا یازده مطالعه موردی از پروژه‌های رایانش ابری بخش‌های مختلف وزارتخانه‌های دفاع، بهداشت، انرژی، امورداخلی و سازمان ناسا به طور اجمالی مطرح می‌شوند. نهاد متولی رایانش ابری این کشور همراه با بیانیه ماموریت و چشم‌انداز این سازمان بیان می‌شوند.
در مطالعه اتحادیه اروپا پس از شرح وضعیت رایانش ابری در کشورهای آلمان و بریتانیا، تحلیل نقاط قوت، ضعف، تهدید‌ها و فرصت ها(SWOT) این اتحادیه در زمینه رایانش ابری بیان می‌شود. رهنمودهایی که کشور استرالیا برای یافتن جایگاه مناسب در زمینه رایانش ابری باید پیگیر آن باشد عرضه می‌شوند. رویکرد دو کشور همسایه ترکیه و قطر به رایانش ابری و نهایتا وضعیت رژیم اشغالگر قدس در این زمینه و برخی شرکت‌های فعال این رژیم به طور نمونه ذکر می‌شوند.

قانونگذاری مناسب نیازمند درک الزامات حقوقی و ملاحظات امنیتی رایانش ابری است. بخش سوم با ذکر مصادیقی از موارد واقعی، جدی بودن این ملاحظات و لزوم چاره اندیشی در مورد آنها را پررنگ می‌سازد. سپس سیستم حقوقی آلمان و قوانینی که در استفاده از رایانش ابری باید مدنظر قرار گیرند و استانداردها و سیستم حقوقی و سیاستگذاری ایالات متحده آمریکا در زمینه رایانش ابری بیان می‌شوند.

سرفصل هاي گزارش به قرار زير است:
مقدمه
-رايانش ابري: گرایش جهانی، سرمایه‌گذاری‌ها و پیش‌بینی‌های مالی پيرامون رایانش ابری
معنای عبارت دیدگاه اقتصادی
تاريخچه اي از رايانش ابري
راهکار فناوري به ابر
مرور ديدگاه‌هاي مختلف در مورد رايانش ابري
ويژگي‌هاي اساسي و عمومي رايانش ابري
مدل‌هاي خدمتي ابر
بازيگران ابر و نقش آنها
مدل‌هاي پياده‌سازي ابر
آينده رايانش ابري
دولت‌ها و رايانش ابري
رايانش ابري در استراليا
رايانش ابري در اتحاديه اروپا
رايانش ابري در ايالات متحده آمريکا
رايانش ابري در ترکيه
رايانش ابري در قطر
رايانش ابري در رژيم اشغالگر قدس
قوانين و مقرارت و سيستم حقوقي در ارتباط با رايانش ابری
الزامات حقوقي رايانش ابري در آلمان
رايانش ابري در ايالات متحده آمريکا: الزامات حقوقي و سياستگذاري
جمع بندي

متن كامل اين گزارش را مي توانيد از نشانی زير دريافت كنيد:
http://rc.majlis.ir/fa/report/show/800۰669

 
 


کد مطلب: 23032

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/23032/گزارش-مركز-پژوهش-هاي-مجلس-باره-رایانش-ابری

ايتنا
  https://www.itna.ir