کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وزارت بهداشت مسئول بررسی عوارض پارازیت‌ها شد

پارازیت‌های بی صاحب، شهروندان بی پناه

روزنامه فناوران اطلاعات , 1 مهر 1391 ساعت 19:11

ایتنا - صحبت از پارازیت‌های ماهواره‌ای یک خط قرمز غیررسمی در بین پزشکان است که مهم‌ترین دلیل آن، نبود پشتوانه تحقیقاتی قوی است و اکثر پزشکان در پاسخ به سوال خبرنگار ما به نوعی از جواب دادن در این مورد طفره می‌روند.




در نخستین اظهار نظر معصومه ابتکار دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در ابتدای شهریور ماه سال جاری گفت: آنچه در حال حاضر برای سلامتی شهروندان تهرانی نگران کننده است ارسال پارازیت‌هایی است که منشا آنها نیز مشخص نیست، و معلوم هم نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است تا بتوان بابت آن از کسی سوال پرسید و یا بر آن نظارت کرد. 

ابتکار با هشدار نسبت به تاثیری که این امواج بر سلامت شهروندان دارند گفت: به عنوان عضو شورای شهر تهران هیچ اطلاعاتی در رابطه با موضوع پارازیت‌ها و فرستنده‌های آن نداریم. 
وی گفت: آنچه که می‌دانیم این است که این امواج بر سلامتی انسان و سلول‌های بدن تاثیر می‌گذارند. 

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران این نهاد موظف به مقابله جدی با هرگونه آثار سوء و زیان بار تشعشعات و امواج ناشی از فعالیت دکل های مخابراتی است . اما نکته اصلی اینجاست که بنا به اعلام شورای شهر تهران، در حوزه امواج و مقابله با آلودگی امواج ماهواره، هیچ نهادی مسئولیت را بر عهده نمی‌گیرد و این به نگرانی‌ای که در سطح جامعه وجود دارد، دامن می‌زند. 

اظهارات رئیس سازمان محیط زیست دولت هشتم بازتاب‌های گسترده ای در رسانه‌ها داشت و تقریبا در بیشتر روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها منعکس شد و همگی به آن بخش از اظهارات ابتکار که هشدار داد سونامی سرطان در راه است، تاکید ویژه داشتند.

کار ما نیست
مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت اما بعد از انتشار این خبر در سخنانی کل صورت مسئله را پاک کرد و گفت: نتايج نهايي فعاليت‌هاي تحقيقاتي درباره اثرات پارازيت هاي ماهواره‌اي بر سلامت انسان هنوز اعلام نشده است ولي بر اساس نتايج جانبي که ارائه شده پارازيت هاي ماهواره‌اي مشکل خاصي براي سلامت انسان به وجود نمي آورد.

اظهار بی اطلاعی مقام‌های دولتی به اینجا ختم نشد
در همین راستا معاون روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم هرگونه پاسخگویی در رابطه با موضوع پارازیت‌ها را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محول کرد و گفت: ما نمی‌توانیم در این باره توضیحی ارائه کنیم و بهتر است از طریق روابط عمومی وزارت ارتباطات این موضوع را پیگیری کنید. 

نزدیک به یک هفته پس از اعلام خطر عضو شورای شهر درباره پارازیت‌ها، وزیر ارتباطات به طور غیرمستقیم به اظهارات وی واکنش نشان داد. 
رضا تقی‌پور با تاکید بر اینکه ارسال پارازیت‌ها ربطی به این وزارتخانه ندارد، گفت: پارازیت‌های اخیر از سوی وزارت ارتباطات ایجاد نشده و منشا آن نیز مشخص نیست و به طور جدی پیگیر این مسئله هستیم. 

این مقام دولتی یاد آور شد که در ارتباط با این موضوع به دفعات گزارشی درباره پارازیت‌های تلفن‌های همراه برای نمایندگان و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه کرده‌ایم. 
وی مدعی شد با توجه به اینکه پارازیت‌های اخیر از سوی وزارت ارتباطات ایجاد نشده، اما این وزارتخانه درصدد کشف منشاء ارسال پارازیت‌ها بر آمده است. 

منشا پارازیت‌ها داخلی است
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص داخلی بودن منشا این پارازیت ها در کشور گفت: قطعا موضوع بیماری‌زا بودن پارازیت‌های ماهواره‌ای را به مركز تحقیق و پژوهش مجلس ارائه خواهیم کرد تا در این رابطه تحقیقات گسترده‌ای انجام دهند. همچنین که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مسئول جان شهروندان ایرانی است و باید در زمینه پارازیت‌های بیماری‌زا تحقیقات لازم را انجام دهد و در پایان تعطیلات مجلس شورای اسلامی از وزیر بهداشت خواهیم خواست تا مدارک و اسناد غیر بیماری‌زا بودن پارازیت‌ها را به کمیسیون ارائه دهد. 

این نماینده مجلس نهم افزود: وزارت ارتباطات و نمایندگان مجلس از منشا صدور پارازیت ها اطلاع دارند ولی نمی‌خواهند بیان کنند. وزارت ارتباطات به خوبی می‌داند که منشا ارسال پارازیت‌ها
کجاست.
وی با تکذیب ادعای تقی‌پور گفت: اینکه ایشان گفته به کرات به مجلس در خصوص آثار زیان بار پارازیت‌ها گزارش داده‌ایم ، صحت ندارد و ما بارها خواستیم که در این مورد از ایشان سوال شود ولی به نوعی این کار هنوز انجام نگرفته است. 

رئیس کمیسیون بهداشت ادامه داد: ما وزارت بهداشت و درمان را مسئول بررسی عوارض ناشی از این پارازیت‌ها کردیم که علی القاعده تا اواسط مهرماه باید گزارش وزارت بهداشت و درمان به مجلس برسد.

پزشکان : پارازیت‌ها بسیار خطرناک‌اند
از سوی دیگر صحبت از پارازیت‌های ماهواره‌ای یک خط قرمز غیررسمی در بین پزشکان است که مهم‌ترین دلیل آن، نبود پشتوانه تحقیقاتی قوی است و اکثر پزشکان در پاسخ به سوال خبرنگار ما به نوعی از جواب دادن در این مورد طفره می‌روند. 

تنها کسی در این مورد حاضر به پاسخگویی شد، ایرج خسرونیا ، رئیس انجمن پزشکان داخلی ایران است که درباره پارازیت‌ها و تاثیر آنها در سلامتی افراد گفت: امواج موجود در فضا روی سیستم مغز و اعصاب و تعادل انسان اثر دارد. گاهی اوقات نیز روی غدد داخلی و رحم به‌خصوص در زنان باردار تاثیر منفی دارد ، همچنین این امواج، در طولانی مدت روی پرده گوش و سیستم شنوایی تاثیرات منفی می گذارد و تعداد زیادی از افراد در معرض امواج به‌طور غیرعادی عصبی هستند و اضطراب و هیجان دارند. گاهی اوقات هم این پارازیت‌ها منجر به اختلالات قلبی و عروقی روی افراد در معرض خواهد شد.
وی ادامه داد: تاثیر این امواج روی کودکان می‌تواند باعث بروز برخی از انواع سرطان‌ها شود.

و در آخر پارازیت چیست؟
پارازیت‌‌ها از یک برج رادیویی فرستاده می‌شوند و روی سیگنال‌های اصلی ماهواره قرار می‌گیرند. این تداخل امواج باعث می‌شود کیفیت امواج ماهواره پایین بیاید و تصویر شطرنجی یا منقطع پخش شود. برای اینکه چنین اتفاقی بیفتد، فرکانس‌های ماکروویو یا همان پارازیت‌ها باید در دامنه ۳مگاهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز باشند. امواج شدیدی که هر قدر شدت شان بالاتر برود، برای سلامتی انسان‌ها و دیگر موجودات زنده خطرناک‌تر هستند. 

این امواج در قسمت‌های عضلانی بدن نسبت به بافت‌های چربی، عمق نفوذ کمتر و جذب بیشتری دارند، بنابراین امواج مایکروویو بعد از نفوذ نوعی اثر گرمایی در بدن تولید می‌کنند که می‌تواند باعث تخریب و آسیب ملکولی شود. بالا رفتن مدت زمان تماس این امواج با بدن فرد، اثرات تخریبی آنها را بیشتر می‌کند. چه این امواج مربوط به پارازیت‌های ماهواره‌ها باشد و چه دکل‌های مخابراتی که در نزدیکی ساختمان‌های مسکونی برپا شده‌اند.


کد مطلب: 23669

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/23669/پارازیت-های-بی-صاحب-شهروندان-پناه

ايتنا
  https://www.itna.ir