ایتنا - هر از چندگاهی اخباری هم مبنی بر کاهش فیلترینگ و یا از فیلتر در آمدن این سایتها مطرح میشود.
گزارش جدید خبرگزاری ایسنا
احتمال رفع فیلتر از فیس بوک
خبرگزاری ايسنا , 11 بهمن 1391 ساعت 10:37
ایتنا - هر از چندگاهی اخباری هم مبنی بر کاهش فیلترینگ و یا از فیلتر در آمدن این سایتها مطرح میشود.
عضویت در شبکههای اجتماعی خارجی از سالها قبل در ایران با محدودیتهایی مواجه بوده و همواره به نوعی جلوی آن گرفته شده است. موضوعی که این روزها درباره سایتهایی مانند فیسبوک و یا یوتیوب هم صدق میکند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، پس از مشاهده علاقه کاربران به حضور در شبکههای اجتماعی خارجی، بسیاری تلاش کردند نسبت به طراحی و راهاندازی نمونههای داخلی و بومی این شبکهها اقدام کنند.
در این میان گاه حتی برای نامگذاری این شبکهها هم از همان اسامی مطرح دنیا استفاده شد و شبکههایی مانند فیس بوک فارسی و یوتیوب ایرانی وارد عمل شد اما با این حال موضوع عضو بودن برخی کاربران در شبکههای اجتماعی خارجی پابرجا است.
در چنین شرایطی هر از چندگاهی اخباری هم مبنی بر کاهش فیلترینگ و یا از فیلتر در آمدن این سایتها مطرح میشود.
اما مهدی اخوان بهابادی - دبیر شورای عالی فضای مجازی- که زمانی خبر بررسی رفع فیلتر فیس بوک به نقل از او در برخی رسانهها مطرح شد که وی در این باره گفت: چه در گذشته و چه امروز هیچگاه ادعای آزادی فیس بوک را نداشتهام.
وی در عین حال در باره فیس بوک اظهار میکند: به عنوان یک شبکه اجتماعی که در خارج از کشور فعالیت دارد، فرقی بین این شبکه با سایر شبکههای اجتماعی قائل نیستیم و پیش از این هم اعلام کردهایم که عضویت در این شبکهها به طور طبیعی جرم نیست اما دور زدن سامانه فیلترینگ کشور طبق قانون جرم محسوب میشود.
اخوان بهابادی ادامه میدهد: اصل وجود شبکههای اجتماعی براساس نظر تمام متخصصان امر مورد تایید و موافقت قرار گرفته است. چرا که این شبکهها استفادههای متعددی دارند. اما باید به این نکته هم توجه داشت که هر یک از آنها توسط گروهی خاص و با اهدافی ویژه طراحی شدهاند که فیس بوک هم از این قاعده مستنثی نیست و هر چند ممکن است در برخی موارد برای عده ای فوایدی داشته باشد اما قطعا مضرات خاص خود را هم به دنبال خواهد داشت.
رییس مرکز ملی فضای مجازی درعین حال می گوید: به طور کلی درباره شبکههای اجتماعی و نظام پالایش کشور باید بررسی دقیقی صورت بگیرد و در شورای عالی فضای مجازی به صورت عملیاتی برروی این موضوع بحث و تصمیم گیری شود.
به گفته او در حال حاضر ما مدعی نیستیم که نظام پالایش کشور شیوه خوبی دارد البته با این وجود از اصل فیلترینگ دفاع میکنیم چراکه هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که فیلترینگ را اعمال نخواهد کرد؛ به هر حال تمام کشورها ملاحظات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خاص خود را دارند و ما هم از این قاعده مستنثی نیستیم و نمیتوانیم اجازه بدهیم هر نوع مبتذلی در اختیار کودکان قرار بگیرد. اما در عین حال بر این نکته هم تاکید داریم که نظام فیلترینگ کشور قابلیت اجرا به شکل بهتر از این را هم داراست.
کد مطلب: 25098
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/25098/احتمال-رفع-فیلتر-فیس-بوک