ایتنا - در حال حاضر کشور با کمبود پهنای باند بسیار زیاد مواجه است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تدوین مدل مفهومی و برنامه اجرایی برای شبکه ملی اطلاعات ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: این برنامه در جلسه آینده شورای عالی فضای مجازی به تصویب اعضای این شورا میرسد.
به گزارش ایتنا از مهر، نصرالله جهانگرد در حاشیه نشست برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ به سئوالات خبرنگاران در مورد مشکلات اینترنت، شبکه ملی اطلاعات و محدودیت های پهنای باند در کشور پاسخ داد.
چیزی به نام اینترنت ملی نداریم معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد سیاست های این وزارتخانه برای پروژه اینترنت ملی تاکید کرد: چیزی به نام اینترنت ملی نداریم و اینترنت، اینترنت است. جهانگرد با بیان اینکه پروژهای تحت عنوان شبکه ملی اطلاعات خواهیم داشت که برنامه آن در حال تدوین است، گفت: این برنامه پس از تصویب مراجع قانونگذاری در این حوزه اعلام عمومی می شود.
وی با اشاره به مراحل تصویب سیاستها و چارچوب کلی حاکم بر شبکه ملی اطلاعات گفت: معماری مفهومی این شبکه انجام شده و در مراحل کارشناسی و بررسی در دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی است که در نشست بعدی این شورا مورد بررسی و تصویب اعضا قرار میگیرد و این مصوبه سرلوحه اجرای شبکه ملی اطلاعات در سطح ملی خواهد شد.
معاون وزیر اطلاعات با بیان اینکه در کلیات این شبکه اصول حاکم بر فناوری اطلاعات از بعد فرهنگی، اقتصادی، اجرایی و نیز رعایت مسائل امنیتی در چارچوب ابلاغات مقام معظم رهبری گنجانده شده است، اضافه کرد: بخش اعظمی از مهندسی این شبکه انجام شده و چارچوبها و اصلاحات لازم بر آن تا یک ماه آینده نهایی خواهد شد. وی گفت: در برنامه پنجم توسعه اهداف کمی شبکه ملی اطلاعات تعیین شده اما در برنامه ای که هم اکنون در حال تدوین است با رعایت اعداد کمی نحوه استفاده از این شبکه تدوین میشود.
جهانگرد با بیان اینکه تدوین برنامه شبکه ملی اطلاعات با همکاری کمیتههای فنی و حوزههای سیاستگذاری در دستور کار است، خاطر نشان کرد: عزم وزارت ارتباطات این است که با همکاری مجموعه شرکتهای بخش خصوصی و شرکتهای تابعه این وزارتخانه خدمات فناوری اطلاعات با سرعت و کیفیت لازم در اختیار مردم قرار گیرد.
تدوین استراتژی باند پهن در کشور رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین از تدوین استراتژی باند پهن در کشور برای افزایش سرعت و کیفیت دسترسی خبر داد و گفت: بهبود سرعت و کیفیت اینترنت در دستور کار قرار دارد. وی با بیان اینکه هم اکنون نیز کاربران اینترنت در دریافت اینترنت پرسرعت محدودیتی ندارند و به تناسب نیازشان از شرکتهای مختلف اینترنت با سرعت دریافت میکنند، خاطر نشان کرد: مشکلی که هم اکنون کاربران اینترنت با آن مواجهند مربوط به کیفیت اینترنت است که از میزان پهنای باندی که دریافت میکنند بسیار پایینتر است. جهانگرد گفت: در حال حاضر کشور با کمبود پهنای باند بسیار زیاد مواجه است و در این زمینه باید برنامهای برای کیفیت سرویس و پهنای باند ورودی به کشور پیدا کنیم.
اجرای برنامه جهشی برای افزایش ظرفیت اینترنت معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه در آغاز کار دولت میزان ارتباط اینترنت بینالملل ۷۰ گیگابیت بر ثانیه بود، گفت: هم اکنون و با روش افزایش ظرفیت و انتقال میزبانی پایگاههای اطلاعرسانی راندمان را تا حدود ۳۰ گیگابیت افزایش دادهایم که انتظار داریم این روند تا پایان امسال به ۱۲۰ گیگابیت برسد. وی از اجرای برنامه جهشی برای افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور خبر داد.
آزادسازی واردات پهنای باند به کشور معاون وزیر ارتباطات از طرح آزادسازی واردات پهنای باند به کشور خبر داد و گفت: این طرح هم اکنون در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گرفته است. وی گفت: رگولاتوری از نظر قانونی در حال بررسی این موضوع است و ما موافق هستیم که بخش خصوصی زیر نظر شرکت ارتباطات زیرساخت، پهنای باند اینترنت در کشور را تامین و توزیع کند.
موتور جستجوی بومی تا سال آینده زیر بار میرود رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد پروژه موتور جستوجوی بومی نیز گفت: هم اکنون چند پروژه در حال کار است و چند پروژه نیز سفارش شده است که به لحاظ فنی تاکنون ۳ نوع موتور جستوجو در بازار خدمات ارائه میکنند در همین حال دو مورد موتور جستوجوی بومی نیز مورد حمایت سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته و تحقیقات آن در حال انجام است که پیشبینی میکنیم تا سال آینده زیر بار برود و تقاضای کاربران را در این زمینه پاسخ دهد.
چی باعث شده که علی رغم افزایش پهنای باند به مقدار 30 گیگا بیت که بیش از 40% افزایش در مدتی کوتاه است، در یک ماه گذشته اینترنت به طرز باورنکردنی ایی کنده شده؟!!
در مورد موتور جستجوی ملی، طبق گزارش های مندرج در اخبار فناوری حتی مایکروسافت هم ممکنه موتور جستجوی بینگ را به دلیل هزینه های سرسام آور تعطیل کند. جالا ما چگونه قرار است با این کمبود بودجه و این همه کار روی زمین مانده سراغ پروژه ای شکست خورده به نام موتور جستجو برویم؟
از قدیم گفته اند: «جلوی ضرر را هر وقت بگیریم باز هم منفعت دارد.»
در مورد موتور جستجوی ملی، طبق گزارش های مندرج در اخبار فناوری حتی مایکروسافت هم ممکنه موتور جستجوی بینگ را به دلیل هزینه های سرسام آور تعطیل کند. جالا ما چگونه قرار است با این کمبود بودجه و این همه کار روی زمین مانده سراغ پروژه ای شکست خورده به نام موتور جستجو برویم؟
از قدیم گفته اند: «جلوی ضرر را هر وقت بگیریم باز هم منفعت دارد.»