ایتنا - عضو اتاق بازرگانی: رسیدگی به درخواست شرکتها بر عهده افرادی از نظام صنفی رایانهای است که خود رقیب شرکتهای متقاضی هستند و به اطلاعات شرکتها دسترسی پیدا میکنند.
چرا وامهای وزارت ارتباطات در انحصار نظام صنفی است؟
14 شهريور 1394 ساعت 12:05
ایتنا - عضو اتاق بازرگانی: رسیدگی به درخواست شرکتها بر عهده افرادی از نظام صنفی رایانهای است که خود رقیب شرکتهای متقاضی هستند و به اطلاعات شرکتها دسترسی پیدا میکنند.
نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات رایانه با اعلام اینکه پس از استعفای محمدحسین برخوردار از هیات نمایندگان اتاق تهران او به هیات نمایندگان اتاق راه یافته است، گفت: برخوردار که در انتخابات دوره هشتم هیات نمایندگان به اتاق تهران راه یافته بود، به دلیل انتصاب در شرکت دخانیات و مشغولیات خود در این نهاد، از عضویت در هیات نمایندگان اتاق تهران استعفا داد و از آنجایی که من حایز بیشترین رای پس از اعضای اصلی منتخب در گروه صنعت بودم به جای ایشان به هیات نمایندگان اتاق تهران راه یافتم.
مسعود شنتیایی با بیان این مطلب که آقای برخوردار ظاهر از مدیرعاملی سام الکترونیک نیز استعفا داده، گفت: با توجه به مسوولیت وی در شرکت دخانیات، ایشان از مدیریت سام الکترونیک مستعفی شدهاند، که البته هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.
وی در ادامه در خصوص پروژه شهر هوشمند و همکاری تشکلهای ارتباطات و فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی گفت: در ابتدا بحث راهاندازی کرمانشاه مجازی را داریم که در جلسهای با محمدحسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی چنین مقرر شد که شرکتهایی که عضو تشکلهای بخشخصوصی حوزه ICT هستند برای اجرای پروژههای استان کرمانشاه به صورت BOT سرمایهگذاری کنند.
شنتیایی افزود: در این رابطه تمام تشکلها موظفند به اعضای خود اطلاعرسانی کنند تا شرکتهای علاقهمند در اجرای این پروژها شرکت کنند.
ضرورت ارتباط تشکلها با وزارت ICT
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین گفت: در رابطه با بحث شهر هوشمند و توسعه دانش فنی و فعالیتهای حوزه فناوری اطلاعات به خصوص در رابطه با بحث اقتصاد مقاومتی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وام وجوه اداره شدهای برای تسهیلات به شرکتهای حوزه ICT در نظر گرفتهاند که متاسفانه تعداد بسیار کمی از شرکتها به این تسهیلات دست یافتهاند.
وی افزود: انتظار ما این است که تشکلهای قانونی به خصوص تشکلهای زیرمجموعه اتاق بازرگانی به نوعی با وزارت ICT و سازمان فناوری اطلاعات ارتباط نزدیکتری داشته باشند.
شنتیایی با بیان اینکه پروسه ارائه اطلاعات و دریافت وام وجوه اداره شده بسیار سخت و طولانی است، گفت: بسیاری از شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات به این وام نیاز دارند، اما به دلیل شرایط سختی که برای آن گذاشتهاند، نمیتوانند از تسهیلات بهرهمند شوند.
نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات رایانه افزود: در واقع روند ثبتنام و تکمیل و ارسال مدارک در پورتال وجوه اداره شده در اکثر مواقع با مشکل مواجه میشود و اغلب شرکتها نمیتوانند اطلاعات خود را ثبت کنند.
اشکال اساسی وام وجوه اداره شده
شنتیایی همچنین با اعتراض به اینکه کار داوری و رسیدگی به درخواست متقاضیان وام وجوه اداره شده به افرادی از سازمان نظام صنفی رایانهای واگذار شده است، گفت: رسیدگی به درخواست شرکتها بر عهده افرادی از نظام صنفی رایانهای است که خود رقیب شرکتهای متقاضی هستند و به اطلاعات شرکتها دسترسی پیدا میکنند.
وی افزود: بارها اعلام کردهایم که این کار اشکال دارد و نباید اطلاعات محرمانه شرکتها به دست رقیب آنها سپرده شود. از طرفی افرادی که از طرف سازمان نظام صنفی رایانهای به درخواستها رسیدگی میکنند نظر مساعدی نسبت به برخی شرکتها ندارند به همین دلیل بحث ارزیابی صلاحیت شرکتها چالش برانگیز شده است.
وی تصریح کرد: این امر موجب شده است که تنها شرکتهایی که عضو سازمان هستند وام وجوه اداره شده را دریافت کنند.
لزوم توجه یکسان به تمامی تشکلها
نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات رایانه با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات باید همه تشکلها را یکسان ببیند، گفت: تشکلهای بخشخصوصی حوزه فناوری اطلاعات هریک دارای جایگاه ویژهای هستند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. بنابراین از دولتمردان حوزه فناوری اطلاعات میخواهیم که نظری یکسان به تشکلها داشته باشند.
شنتیایی همچنین افزود: با توجه به اینکه وام وجوه اداره شده کماکان در جریان است امیدواریم وزارتخانه تدابیری اتخاذ کند که ارایه تسهیلات به شرکتهای متقاضی با شرایط آسانتری صورت بگیرد.
کد مطلب: 37952
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/37952/چرا-وام-های-وزارت-ارتباطات-انحصار-نظام-صنفی