۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۳۷

همراه اول همچنان در توسعه ارتباطات روستایی پیشتازی می‌کند

ایتنا- گسترش ارتباطات در روستاها یکی از وظایف اپراتورهای ارتباطی کشور است. خواسته وزارت ارتباطات نیز این است که تمامی روستاهای کشور به شبکه متصل شوند. با ما همراه باشید تا به بررسی وضعیت اپراتورهای مختلف در این زمینه بپردازیم.
همراه اول همچنان در توسعه ارتباطات روستایی پیشتازی می‌کند

اهمیت اتصال روستاها به شبکه ارتباطی کشور


همانطور که می دانید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه نظارت بر اجرای سیاست ها و برنامه‌های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت توسعه ارتباطات، فناوری اطلاعات، ارتباطات رادیویی وفضایی کشور را برعهده دارد. در همین ارتباط، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر مربوطه بارها درباره لزوم اتصال تمامی روستاهای کشور به شبکه ارتباطی ملی صحبت کرده است.

این موضوع آنقدر اهمیت دارد که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هر فرصتی درباره این مسئله به مسئولان دولتی و مردم گزارش می دهد. مثلاً وی در شهریور سال جاری در نمایشگاه دستاوردهای وزارتخانه‌ها در توسعه زیرساخت‌های روستایی، آماری از توسعه خطوط موبایل و شبکه ملی اطلاعات در روستاهای کشور به رئیس جمهور ارائه کرد.


همراه اول

وی در این باره گفت: در ابتدای دولت یازدهم ۴ هزار و ۵۰۰ روستا مجهز به خطوط تلفن همراه بودند اما امروز ۳۴ هزار و ۹۰ روستا تلفن همراه دارند. جهرمی ادامه داد: اگر متوسط سالانه را مد نظر قرار دهیم، متوسط اتصال روستاها تا قبل از دولت یازدهم حدود ۹۰۰ روستا در سال بوده اما در دولت یازدهم و دوازدهم این رقم به ۴ هزار و ۹۳۱ روستا رسیده است.

آذری جهرمی همچنین به تازگی در نشست اعضاي فراكسيون فناوري اطلاعات مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ۱۲۴۲ شهر دارای ۳G  و ۴G  هستند و ۸۰ درصد روستاها از امکانات اینترنت بهره‌مند شده‌اند.
جهرمی ادامه داد: براساس سندی که در شورای‌عالی مجازی به تصویب رسید که در پی آن وزارت ارتباطات موظف به تامین زیرساخت‌های لازم برای این بخش شد، وزارتخانه تاکنون ۸۰ درصد تکالیف خود را به انجام رسانده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: تکلیف وزارت ارتباطات براساس ماده ۶۷ قانون برنامه این است که تا پایان سال اجرای برنامه ۹۰ درصد روستاها به شبکه ارتباطی متصل شوند که تاکنون ۸۰ درصد آن محقق شده و تا پایان این دولت نیز ۱۰۰ درصد روستاها از این سرویس‌ها بهره‌مند خواهند شد.

حال، با توجه به خواسته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر لزوم اتصال تمامی روستاها به شبکه ارتباطی کشور در آینده نزدیک، باید به بررسی این موضوع بپردازیم که اپراتورهای مختلف چه کاری در این حوزه انجام داده اند. با ما همراه باشید تا بیشتر در این باره بدانید.
 

وضعیت اپراتورهای مختلف در اتصال روستاها به شبکه ارتباطی کشور

 
با توجه به انتظار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اپراتورها در زمینه اتصال روستاها به شبکه ارتباطی کشور، هر کدام از اپراتورها تلاش کرده اند که سهمی در این بازار رقابت داشته باشند.
مسئولان ایرانسل اخیراً در فواصل گوناگون اذعان کرده‌اند که در این زمینه فعالیت چشمگیری داشته اند. مسئولان همراه اول نیز دلایل خود را دارند تا بگویند در این زمینه پیشتاز هستند. برای اینکه بهتر متوجه شرایط شویم بهتر است به بررسی آمار و ارقام بپردازیم.


اینترنت

گفتنی است، بر اساس اطلاعاتی که سازمان تنظیم ارتباطات و مقررات رادیویی کشور منتشر کرده است، تعداد روستاهای تحت پوشش همراه اول 44 هزار و 918 مورد است. ایرانسل نیز تعداد 16 هزار و 865 روستا را تحت پوشش خود دارد. رایتل هم تعداد 77 روستا را تحت پوشش قرار داده است.

بنابراین، نگاهی اجمالی به آمار منتشره نشان می دهد که همراه اول به عنوان اپراتور اول کشور در زمینه ارتباطات روستایی نیز پیشرو است و با فاصله زیادی نسبت به رقیب خود یعنی ایرانسل پیشتاز است.

 
نتیجه گیری
شواهد نشان می دهد که همراه اول در تمامی شاخص ها از جمله پوشش جاده ای و روستایی از دیگر اپراتورها جلوتر است.
جالب اینکه، همراه اول با فاصله زیادی در جایگاه نخست اپراتورهای ارتباطی ایران ایستاده است.

باید منتظر شویم و ببینیم که اپراتورهای دیگر همچون ایرانسل چه برنامه هایی را برای عقب نماندن از گردونه رقابت با اپراتور اول کشور به اجرا خواهند گذاشت و پاسخ همراه اول به این تلاش ها چه خواهد بود.
 
 
کد مطلب: 59516
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ