طرح ترابردپذیری به فرایندی گفته میشود که مشترکین اپراتورهای مختلف موجود در حوزه تلفن همراه میتوانند طی آن، اپراتور سرویسدهنده خود را بدون تغییر در پیش شماره یا شماره اصلی سیمکارت خود تعویض نمایند.
برنده طرح ترابردپذیری کیست؟
8 مهر 1399 ساعت 16:17
طرح ترابردپذیری به فرایندی گفته میشود که مشترکین اپراتورهای مختلف موجود در حوزه تلفن همراه میتوانند طی آن، اپراتور سرویسدهنده خود را بدون تغییر در پیش شماره یا شماره اصلی سیمکارت خود تعویض نمایند.
"ترابردپذیری"، طرحی است که ظرف چند سال گذشته و همزمان با افزایش صعودی شمار کاربران تلفن همراه، در حوزه اپراتورهای موبایل اجرا شد تا به گفته محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت، وزنکشی واقعی بین اپراتورهای تلفن همراه باشد، اما تاکنون نتیجهای خلاف انتظار برخی مدیران دولتی سابق و تحلیلگران ICT را به دنبال داشته است.
ترابرد پذیری چیست؟
طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه یا MNP (مخفف Mobile Number Portability) بهطور خلاصه به فرایندی گفته میشود که مشترکین اپراتورهای مختلف موجود در حوزه تلفن همراه میتوانند طی آن، اپراتور سرویسدهنده خود را بدون تغییر در پیش شماره یا شماره اصلی سیمکارت خود تعویض نمایند.
به عنوان مثال، یک کاربر میتواند با داشتن شماره موبایل اصلی خود(مثلا متعلق به همراه اول با پیش شماره 0912) در شبکه ارتباطی اپراتور دوم به تماس و فعالیتهای خود مانند گذشته ارتباطی ادامه دهد، بدون آنکه نیازی به تغییر شماره داشته باشد و لاجرم تماسها و دوستان و آشنایان را از این تغییر شماره آگاه سازد.
در همین زمینه بخوانید:
- صفر تا صد طرح ترابردپذیری
هر چند از دید کاربر، این نقل و انتقال، فرایندی سریع بوده و بنظر ساده میرسد و اتفاق چندان مهمی ملموسی برای او پیش نمیآید، اما در واقع میتوان حدس زد که فراهم کردن چنین امکانی، نیازمند بستر فنی مناسب و برنامهریزی و سرمایهگذاری در سطح ملی و همکاری کامل اپراتورهاست تا به شکل صحیح و مطلوب اجرا گردد، امری که از بیست سال پیش در جهان اجرا میگردد.
شایان ذکر است که این طرح پس از مطرح شدن در حوزه ارتباطی کشور، در زمان صدارت محمود واعظی بر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، جامه عمل پوشید و به سرعت به شکل عملیاتی در اختیار کاربران قرار گرفت و بسیاری از تحلیلگران و فعالان حوزه ICT با ذوقزدگی، تحلیلهایی از ریزش سنگین مشترکان اپراتور قدیمی به سمت اپراتور جدید ارائه دادند!
به عبارت دیگر، طرح ترابرد پذیری پس از تصویب در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تیر ماه سال 1395 با فاصله کمی و در شهریور ماه همان سال اجرایی شد، و بدین ترتیب اکنون پنج سال از اجرای کامل آن میگذرد، و شاید فرصت مناسبی برای بررسی آن و نگاهی به برخی نتایج باشد.
از آنجا که سازمان رگولاتوری عموما آمار و اطلاعات این حوزه را به شکل ادواری استخراج و منتشر میکند، بخوبی میتوان به بررسی آنها پرداخت و با دادههای مرتبط موجود در این حوزه، تصویری بهتر از وضعیت این عرصه و نیز جایگاه اپراتورهای فعال در آن بدست آورد.
کد مطلب: 62510
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/62510/برنده-طرح-ترابردپذیری-کیست