در کشور ما هم باید به این فناوری با نگاه کاملا مثبت و نیز برنامه جامع و هدف سرعت بخشیدن به این خدمات نگریست، به خصوص که ویژگیهای اقلیمی و تنوع محیطی و وسعت سرزمینی و داشتن نقاط دورافتاده و... این اهمیت را دوچندان میکند.
زمان ورود هوش مصنوعی به مقوله پزشکی از راه دور نیست؟
31 فروردين 1402 ساعت 10:41
در کشور ما هم باید به این فناوری با نگاه کاملا مثبت و نیز برنامه جامع و هدف سرعت بخشیدن به این خدمات نگریست، به خصوص که ویژگیهای اقلیمی و تنوع محیطی و وسعت سرزمینی و داشتن نقاط دورافتاده و... این اهمیت را دوچندان میکند.
امروزه نقش و حضور ارتباطات پرقدرت و سریع بهویژه اینترنت در زندگی روزمره ما، انکارناپذیر و حتی جداناپذیر است، به گونهای که در تمامی ارکان زندگی شهروندان رسوخ کرده است. حوزه بهداشت، سلامت و درمان نیز از این مقوله مستثنا نیست و حتی میتوان گفت اینترنت و تکنولوژی، باید بیش از دیگر حوزهها در این عرصه زیربنایی به کار گرفته شود.
واقعیت اینست که اکنون و با توجه به پیشرفت شگرف فناوری، دسترسی بیماران و نیازمندان به مراقبتهای پزشکی و بهداشتی، راههای بهبود و درمان، مداوا و ارائه خدمات پزشکی، و نیز پیشگیری و مراقبت و بهداشت بسیار آسانتر و سهلالوصولتر شده است.
اکنون به مدد طریق شبکههای عظیم و سریع اطلاعاتی، نه تنها ارائه انواع خدمات آموزشی و اطلاعرسانی و آگاهسازی شهروندان ممکن شده است، بلکه فناوری توانسته گامی بسیار بلندتر و موثرتر بردارد و اقدامات عملی و خدماتی که تا پیش از این صرفا به واسطه حضور معدود پزشکان متخصص و نیز جراحان برجسته ممکن بود، از طریق این شبکهها و از راه دور امکانپذیر شده است، و بدین ترتیب مقوله «مراقبت پزشکی از راه دور» (یا Remote healthcare) شکل گرفته و در میان برنامهریزیها و سیاستهای کلان اجرایی کشورهای پیشرفته به خوبی جای خود را پیدا کرده است.
از دیگر سو، با گسترش فناوری نسل پنجم ارتباطات، از مهمترین وجوه کاربردی این فناوری، همانا عرضه خدمات بهداشتی-درمانی است و به همین سبب، ارائه خدمات سلامتی و پزشکی، سریعتر و آسانتر از همیشه شده است، چرا که فناوری نسل پنجم میتواند به دلیل داشتن ارتباطات ویدیویی سریع مبتنی بر پهنای باند وسیع، خدمات مورد نظر در این حوزه چون مراقبتهای بهداشتی از راه دور، ویزیت پزشکی و تخصصی و بررسی سوابق و پروندههای پزشکی بیمار با سرعت بالا، ارائه مشاوره و تجویز، و همچنین درمان و حتی «جراحی از راه دور» را جامه عمل بپوشاند، و نهایتا ارائه خدمات پزشکی-بهداشتی را با کیفیتی دقیقتر و در پهنهای وسیعتر و با نادیده گرفتن کمبودهای پیشین(مانند عدم دسترسی محلی به پزشک و متخصص و..) به شهروندان ارائه نماید.
کد مطلب: 72633
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/72633/زمان-ورود-هوش-مصنوعی-مقوله-پزشکی-راه-دور-نیست