۰
plusresetminus
شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۳

وزیر ارتباطات: آمادگی ۷۰ هزار صندوق الکترونیکی برای انتخابات/ ایمنی جاده‌ها با اینترنت پرسرعت/راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی تا پایان سال

ایتنا- مروری بر اخبار فناوری اطلاعات ایران در چند روز گذشته


• وزیر ارتباطات با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیک از آمادگی ۷۰ هزار صندوق الکترونیکی برای انتخابات خبر داد. به گزارش خبرنگار ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدحسن نامی در خطبه‌های پیش از نماز جمعه این هفته به ارائه توضیحاتی درباره اهداف و عملکردهای وزارت ارتباطات پرداخت و با اشاره به سفر هفته گذشته‌اش به اجلاس بین‌المللی ITU (اتحادیه بین‌المللی مخابرات) گفت: در ‌این سفر ما پیشنهاداتی را مطرح و ثبت کردیم که اولین آن‌ها دسترسی به اینترنت پاک بود که تقریبا همه کشورها از آن استقبال کردند. 
نامی بحث پرداخت مالیات توسط شرکت‌های IT و همچنین هدایت اینترنت در آمریکا را از دیگر موضوعاتی دانست که توسط ایران در ITU مورد طرح قرار گرفته‌اند. وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات همچنین یادآور شد: زمانی ارتباطات تنها در حد انتقال صوت بود اما اکنون این موضوع در بخش‌های مختلف سیاسی، اجتماعی،‌ اقتصادی و حتی نظامی تاثیرگذار است و از آن به عنوان پیشران صنایع یاد می‌شود. 
نامی همچنین از تاثیرمستقیم و غیرمستقیم ۸۵ درصدی ICT بر صنایع یاد کرد و افزود: بنا بر اعلام سازمان بهره وری رشد ICT باعث شده است که صنایع دیگر تا ۳۶ درصد رشد بهره‌وری داشته باشند. وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات همچنین به بهره‌مندی کشور از نیروهای توانمند در این زمینه خبر داد و افزود: از میان ۱۵۱ دانشجوی برتر سال گذشته ۸۴ درصد آن‌ها جذب رشته‌های برق و کامپیوتر شده‌اند. وی همچنین عنوان کرد:‌ با این ظرفیت علمی ما باید تلاش کنیم که سهم اقتصادی و قابل توجهی در کشور و جهان داشته باشیم؛ سال گذشته ظرفیت اقتصادی حوزه ICT در جهان ۳.۲ تریلیون دلار بود که امسال پیش بینی شده است این رقم به ۳.۸ برسد. 
در حال حاضر تنها ۰.۱ درصد از این سهم به ایران اختصاص دارد اما در صورت تلاش‌های بیشتر و سازمان دهی مسائل ما می توانیم فن‌آوری اطلاعات را جایگزین ژئوپولتیک نفت کنیم. نامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: درحال حاضر استکبار در پی آن است که سلطه خود به کشورهای دیگر تحمیل کند و دراین راستا ارتباطات و فضای مجازی راهکاری است که می تواند برای اشرافیت این سلطه مورد استفاده قرار گیرد. وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ادامه داد: اگر در نظر بگیریم در حال حاضر مثلثی که در راس آن رژیم صهیونیستی و در دو ضلع آن آمریکا و انگلیس قرار دارند؛ پنج سایت طراحی کرده‌اند که از طریق هدایت این سایت‌ها که شامل ویکی پدیا، ویکی مدیا و گوگل ارث می‌شود، تلاش دارند هدایت افکار بشر را به دست گیرند. اکنون فردی که از سرویسی مانند گوگل ارث استفاده می‌کند باید این بداند که این سیستم دارای قدرتی است که می تواند تمامی افرادی که به آن وصل می‌شوند مورد کنترل قرار داده و به اطلاعات مربوط به آن‌ها دسترسی پیدا کند و تمامی مدارک موجود بر روی آن دسکتاپ آن‌ها را مورد مشاهده قرار دهد. 
وی با بیان این‌که این سایت‌ها به عناوین مختلف به جمع‌آوری اطلاعات افراد پرداخته و سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشورها متولی این سایت‌ها هستند بر لزوم توجه به نحوه استفاده از آن‌ها تاکید کرد و در عین حال از تلاش برای راه‌اندازی گوگل ارث ایرانی در آینده نزدیک خبر داد. 
نامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به فعالیت‌های وزارت ارتباطات اشاره کرد و عقد قرارداد با ۱۱ دانشگاه از جمله این موارد دانست و گفت: قرار بر ‌آن است که در قالب این قراردادها ۱۱ پژوهشگاه در این دانشگاه‌ها افتتاح شود و ما جمعا به ۶.۶ میلیارد تومان با این دانشگاه ها قرارداده بسته‌ایم. وزیر ICT در ادامه صحبت‌های خود به شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و با تشریح وضعیت این شبکه عنوان کرد: بحث دولت الکترونیکی از جمله مباحث مهمی است که مدتها است مورد توجه قرار گرفته و با اجرای آن دولت محوری جای خود را به مردم محوری خواهد داد. 
وی در ادامه صحبت‌های خود به ظرفیت بالای ایجاد شده در زمینه فیبرنوری اشاره کرد و افزود:‌ در حال حاضر در کشور بالغ بر ۱۱۳ میلیون سیم کارت و تلفن همراه به فروش رسیده که از این رقم بالغ بر ۵۸ میلیون سیم کارت فعال هستند. 
نامی بحث هم کدسازی استان‌ها را هم از دیگر اقدامات دولت و وزارت ICT برشمرد و به برگزاری انتخابات الکترونیکی در سال جاری اشاره و تصریح کرد:‌ در زمینه انتخابات امسال ۷۰ هزار صندوق الکترونیکی خواهیم داشت و تلاش داریم پایداری وامنیت در این زمینه حکمفرا باشد. 
وزیر ICT همچنین به ارزیابی برخی اقدامات وزارت ارتباطات در دولت‌های نهم و دهم پرداخت و خصوصی سازی، واگذاری پروانه اپراتورها، ایجاد پروانه اپراتور چند رسانه‌یی، ارائه پروانه اپراتور اول پستی، صدور ۶۰۰۰ پروانه برای دفاتر خدمات پیشخوان، ثبت بین المللی ۸۴۳۲ ایستگاه در ITU، اقدام برای ثبت ۱۸ ایستگاه برای شبکه‌های ماهواره‌ای، اقدام براث ثبت ۳۱ ایستگاه زمینی برای شبکه‌های ماهواره‌ای، افزایش مسیرهای ترانزیت اینترنت در سطح بین‌الملل، مقابله با حملات ویروسی و مشارکت در کنسرسیوم‌های مختلف را از جمله این موارد دانست. 
نامی درپایان به افزایش پهنای باند بین الملل کشور که باعث افزایش سرعت اینترنت شده اشاره کرد و افزود:‌ در حال حاضر حدود ۹۶۰۰ IP آدرس خارجی و بالغ بر ۱۶.۲ میلیون IP داخلی در کشور به ثبت رسیده است. 

• عضوهیات علمی دانشگاه صنعتی شریف معتقد است که فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند ضمن کاهش ترافیک، ایمنی جاده‌ها را بهبود دهد به شرطی که امکانات آن مهیا باشد. فریدون قاسم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: رواج فروشگاه‌های اینترنتی با تحقق تجارت الکترونیکی و رونق بخشیدن به دورکاری (teleworking) می‌تواند تا حد زیادی موجب کاهش رفت و آمدهای فیزیکی شود. وی ادامه داد: روی آوردن به ویدئو کنفرانس برای برگزاری جلسات نیز از میزان سفرهای کاری و تجاری می‌کاهد. کاهش در سفرها موجب کاهش آلودگی هواو ترافیک می‌شود و بهبود امنیت جاده‌ها را به ارمغان می‌آورد. 

•مدیر پروژه تلویزیون اینترنتی از راه اندازی و آغاز به کار این پروژه تا پایان امسال خبر داد و گفت: با اجرای این پروژه، امکان پخش کانال های تلویزیونی و برنامه های ویدئویی بر بستر اینترنت با سرعت ۲ مگابیت بر ثانیه برای هر مشترک ممکن می‌شود.نادر صابری وند در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آخرین وضعیت پروژه تلویزیون اینترنتی – IP TV – که براساس قراردادی میان شرکت مخابرات ایران و سازمان صدا و سیما کلید خورده است، اظهار داشت: تامین شبکه و بسترهای ارتباطی این پروژه به لحاظ فنی توسط شرکت مخابرات ایران آماده شده و با تهیه محتوای مربوطه از سوی سازمان صدا و سیما، امکان ارائه سرویس از طریق بستر IPTV فراهم خواهد شد. 
وی با بیان اینکه بخشی از تجهیزات مربوط به دیتاسنتر اصلی پروژه که باید از سوی سازمان صدا و سیما ایجاد می شد به دلیل مسائل مربوط به تحریم با تاخیر وارد کشور می‌شود، ادامه داد: این بخش که مربوط به ورودی اطلاعات و محتوا است تا حدودی کند پیش می رود اما در بخش تامین شبکه، امکانات لازم در تمامی استانها فراهم شده است. 

• برخلاف مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که سقف تعرفه آوای انتظار را ۳۰۰ تومان مصوب کرده همراه اول برای خرید آوای انتظار ۵۰۰ تومان از مشترک می‌‌گیرد و معتقد است این تعرفه با یکی از بندهای پروانه شرکت مخابرات مغایرت دارد. کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در تاریخ ۵/۶/۱۳۹۱ مصوبه‌ای داشت که براساس آن سقف تعرفه خرید هر آوای پیشواز با مدت اعتبار ۳۰ روز ۳۰۰ تومان تعیین شده است. اما همراه اول هر آوای انتظار خود را با مدت اعتبار ۳۰ روزه، ۵۰۰ تومان ارائه می‌کند که برخلاف دستورالعمل رگولاتوری و بیشتر از سقف مصوب است.
کد مطلب: 26208
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ