۴
۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۶

نحوه محاسبه قیمت فروش عمده پهنای باند

تاثیر ۱۱درصدی بر نرخ ADSL
ایتنا- معاون وزیر ارتباطات نحوه محاسبه قیمت پهنای باند را برای شفاف سازی نرخ نهایی اینترنتی که در اختیار کاربران قرار می گیرد، تشریح کرد و گفت: نرخ پهنای باند فقط ۱۱ درصد روی قیمت ADSL تاثیر دارد.
نحوه محاسبه قیمت فروش عمده پهنای باند


محمدجواد آذری جهرمی  در مورد چگونگی محاسبه قیمت پهنای باند اینترنتی که در اختیار شرکتهای اینترنتی برای ارائه اینترنت نهایی به کاربران قرار می‌گیرد، توضیح داد.

تاثیر ۱۱درصدی قیمت پهنای باند روی نرخ ADSL
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، قیمت محاسبه پهنای باند اینترنت را در دو بخش تشریح کرد و اظهار داشت: قیمت پهنای باند باید در دو بخش خرده فروشی و عمده فروشی مورد بررسی قرار گیرد. بخش خرده فروشی مربوط به پهنای باندی است که مردم از آن استفاده می‌کنند و شامل هزینه ADSL و دیتای موبایل می شود. اما بخش عمده فروشی، مربوط به قیمت پهنای باند عمده ای است که از طرف شرکت ارتباطات زیرساخت به اپراتورهای ارتباطی فروخته می شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ادامه داد: تاثیر قیمت پهنای باند عمده که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت به اپراتورهای ارتباطی فروخته می‌شود، در قیمت نهایی اینترنت ADSL کاربران، ۱۱ درصد است. به بیان دیگر قیمت پهنای باند اینترنت، ۱۱ درصد روی قیمت ADSL و ۵ درصد روی قیمت اینترنت موبایل تاثیر می‌گذارد.

گرانی اینترنت ارتباطی به قیمت پهنای باند ندارد
وی گفت: البته اگر بخواهیم هزینه انتقال بین شهری را نیز به این رقم اضافه کنیم، در مجموع می توان گفت که کل هزینه‌های زیرساخت در اینترنت ADSL حدود ۱۷ درصد و در اینترنت موبایل ۸ درصد تاثیرگذار است و به همین دلیل این موضوع که گفته می‌شود به دلیل گرانی پهنای باند، قیمت اینترنت نهایی گران محاسبه می‌شود، درست نیست.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به قیمت خرید یک STM۱ پهنای باند از شرکت‌های بین المللی و ورود آن به ایران اظهار داشت: شرکت ارتباطات زیرساخت، اینترنت را به صورت «آی.پی» و سرویس ترانزیت از اپراتورهای بین المللی خریداری می‌کند و در مجموع تا لب مرز ایران، برای هر «مگابیت برثانیه» پهنای باند، ۵ تا ۶ دلار هزینه می کند که عددی حدود ۲۲ هزار تومان به ازای هر مگابیت می‌شود.

اینترنتی که لب مرز تحویل می‌گیریم قابل استفاده نیست
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: اما این اینترنتی که لب مرز تحویل می‌گیریم قابل استفاده در داخل کشور نیست و باید برای آن از نقاط مختلف مرزی، فیبرکشی انجام شده، سیستم انتقال گذاشته و شبکه IP ایجاد شود. این مساله نیازمند سرمایه گذاری کلان است و به همین دلیل نرخ هرمگابیت پهنای باند برای ارائه به اپراتورهای ارتباطی تا حدودی با این قیمت متفاوت است.

وی گفت: در همین حال عمده سرمایه گذاری زیرساخت مربوط به ایجاد شبکه پشتیبان است؛ به نحوی که در ۳ سال اخیر بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای کشیدن فیبر و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای تجهیزات انتقال و «آی.پی» هزینه شده است.

آذری جهرمی خاطرنشان کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت در ابتدا هر STM۱ را ۳۷ میلیون تومان می فروخت که به تدریج این نرخ را به ۲۷ میلیون تومان کاهش دادیم و امروز قیمت هر STM۱ به ۲۰ میلیون تومان رسیده است. در واقع ما حداقل ۴۲ درصد کاهش هزینه در سال ۹۵ داشته ایم که این کاهش قیمت باید در نهایت از سوی اپراتورهای ارائه دهنده سرویس، روی سرویس نهایی کاربران ملموس باشد.

به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، انتظار این است که با هر ۴۰ درصد رشد ترافیک ارتباطات در داخل کشور، بتوانیم شاهد کاهش ۲۰ درصدی قیمت در پهنای باندی که وارد کشور می‌شود باشیم.
کد مطلب: 48647
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
اون اینترنتی که لب مرز تحول میگیرید، هم از کیلومتر ها دورتر امده و قیمتش تقریبا رایگان هست
حالا به چه علتی چند ده برابر میشه رو کسی هنوز نفهمیده
feedback
باز هم دروغ
اولا شما پهنای باند رو نامحدود میخرید و هیچ وقت به طور همزمان همه کاربران روی اون فعال نیستند پس قیمت هر مگابیت بر ثانیه (مگابیت ها درست بخونید) چیزی کمتر از 0.5-1 دلار خواهد شد که میشه 2-4 هزارتومان
دوما شما اینترنت رو نامحدود تحویل میگیرید و محدود میفروشید
سوما شما اینترنت رو با همون سیستمی که برای پهنای باند داخلی هست انتقال میدید ولی قیمتش دو برابر هست!
چهارما کشورهای اطراف رو یک آمار قیمتی به نسبت درامد بگیرید میفهمید شما دزد هستید
feedback
میشه یک نفر به من بگه رشد ترافیک داخلی چه ربطی به کاهش قیمت اینترنت داره؟
سیروس
feedback
Iran, Islamic Republic of
باید یه گروه یا شورا تشکیل بشه برا نظارت روی افرادی که در زیرساخت هستن و قیمت های نجومی تعیین میکنن...مطمعانم به اندازه ی شهرداری و بانکا و خودروی کشور فساد توی این بخش هست..میشه چنتا دزد پیدا کرد از توش.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام