۱
۰
plusresetminus
چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۲

چگونه اعتیاد به تلفن‌های همراه می‌تواند به بدن صدمه بزند

ایتنا- موبایل، این پدیده سال‌های اخیر و یار شفیق ما، می‌تواند برای سلامتی ما بسیار هم مضر باشد. از صدمه زدن به مفصل‌ها تا تاثیر منفی بر روی دستگاه‌های تنظیم ضربان قلب.
چگونه اعتیاد به تلفن‌های همراه می‌تواند به بدن صدمه بزند


درحالی که تلفن‌های همراه به بخش لاینفک زندگی ما تبدیل شده، اتکای بیش از حد به این دستگاه های کوچک می تواند سلامتی کاربر را به خطر بیاندازد. کارشناسان نشان داده اند که چرا استفاده بیش از حد از تلفن‌های همراه می تواند برای بدن مضر باشد.


به گزارش ایتنا از مهر، کارشناسان و پزشکان از مدتها قبل نسبت به تأثیر دستگاه های الکترونیکی همراه چون تبلت و تلفن همراه روی دستگاه های قلبی هشدار داده اند.

خطر برای دستگاه‌های تنظیم کننده ضربان قلب
دکتر سورش ویجان جراح بیماریهای قلبی اظهار داشت که تلفنهای همراه و دستگاه های قابل حمل پخش کننده فایلهای صوتی و تصویری میدانهای مغناطیسی و الکتریکی قابل اندازه گیری تولید می کند. تحقیقات نشان می دهند که قدرت این میدانها بر ریتم و یا عملکرد قلب عادی تأثیرگذار نیست.

وی افزود: کارشناسان مختلف به بررسی این موضوع پرداخته‌اند که آیا تلفنهای همراه برای افرادی که در بدنشان دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب قرار گرفته مضر است یا خیر. نتایج این تحقیقات در اکثر بخشها اطمینان بخش بوده است؛ اما مشکلات وقتی ایجاد می شود که این دستگاه ها توسط پزشکان برنامه ریزی شده و یا تنظیمات آن به طور کل تغییر می کند، که پس از آن سیگنالهای ناشی از گجتهای کاربران ممکن است با تنظیمات آن تداخل داشته باشد.

در چنین شرایطی باید تلفن‌های همراه را خاموش کرد، این سیگنالها می تواند با کارکرد روزانه دستگاه های قلبی تداخل داشته باشد. اما نکته مثبت اینجاست که براساس قوانین فیزیک، قدرت میدانهای مغناطیسی ایجاد شده توسط تلفنهای همراه و سایر دستگاه های الکترونیکی وابسته به فاصله آن با منبع است. به این معنا که اگر فاصله دستگاه با تلفن همراه بیشتر باشد، دستگاه های قلبی تحت تأثیر این میدانها قرار نمی گیرند. از این رو کارشناسان توصیه کرده اند که افرادی که در قلبشان دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب قرار دارد، باید تلفنهای همراه خود را در فاصله ۱۵ سانتیمتری قرار دهند تا تداخل را به حداقل برسانند.

صدمه به مفاصل
دکتر نیراد ونگسارکار جراح تعویض مفاصل اظهار داشت که وقتی یک نفر بیش از حد پیام متنی می نویسد، مفاصل انگشتهایش درد می گیرند و در بدترین حالت با آغاز آرتروز به ویژه در مفاصل انگشت شصت رو به رو شده است.

وی گفت: تعداد بیمارانی که با درد انگشتهایشان مراجعه کرده و از این درد شکایت دارند، به تدریج درحال افزایش است. گاهی حتی این درد و ناراحتی به بازوها هم کشیده می شود. برخی از افراد حتی از درد گردن ابراز ناراحتی می کنند؛ چرا که هنگامی که در اداره با تلفن همراه صحبت می کنند، گردن خود را کج کرده و تلفن را بین گوش و شانه خود قرار می دهند. دیگران نیز در وضعیتهای نادرستی نشسته و پیام متنی می نویسند.

به طور کلی تعداد تمام این نوع بیماران که از دردهای مفصلی در نتیجه استفاده از تلفنهای همراه رنج می برند درحال افزایش است.

این جراح به کاربران تلفنهای همراه توصیه کرده است که از نوشتن پیامهای متنی و سپری کردن چند ساعت به این منوال خودداری کنند چرا که این وضعیت در دراز مدت صدمه شدیدی به فرد وارد می کند.

سایر تأثیرات اعتیاد به تلفن همراه
دکتر ناندیتا پالشتکار متخصص بیماریهای زنان و نازایی اظهار داشت که تشعشع الکترومغنانطیسی با فرکانس بالا توسط تلفنهای همراه به افزایش خطر تومورهای مغزی مرتبط می شود.

وی افزود: این درحالی است که سایر بافتهای بدن چون بیضه ها نسبت به میدانهای الکترومغناطیسی فرکانس بالای تلفنهای همراه حساس هستند. میدانهای تلفنهای همراه به علت شدت فرکانس‌ها در معرض افزایش دما در بافتهایی هستند که در کنار آن نگاه داری می شوند. 

برای مثال مردانی که از هندزفری برای صحبت استفاده می کنند و تلفنهای همراه خود را در جیب و یا روی کمرشان نگاه داری می کنند بافت‌های حساس بدن خود را در معرض این میدانهای دارای فرکانس بالا قرار می دهند.

محققان آمریکایی نشان داده اند که امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالا که از تلفنهای همراه ساتع می شود می تواند برکیفیت باروری مردان تأثیرگذار باشد.
کد مطلب: 26360
نام شما
آدرس ايميل شما


sadegh
feedback
خيلي حوب بود .
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام