ایتنا – پیشبینی میشود در حدود 36 سال بعد، استفاده از نور خورشید برای تولید انرژی الکتریسیته بسیار رواج یابد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش اخیر خود پیشبینی کرده که در سال ۲۰۵۰ «خورشید» بزرگترین منبع تامین انرژی برق جهان خواهد بود.
به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از اسکاینیوز، ماریا واندر هوفن (Maria van der Hoeven) مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی خاطرنشان کرد که کاهش سریع هزینه تجهیزات و سیستمهای فوتوالکتریک طی چند سال اخیر، افقهای جدیدی برای استفاده از انرژی خورشید به عنوان منبع اصلی تولید برق در سالها و دهههای آینده گشوده است.
در روش فوتوالکتریک، از تابش اشعه خورشید به سلولهای حساسی که اجزای اصلی صفحات خورشیدی هستند، برق تولید میشود.
از سال ۲۰۰۰ پنلهای خورشیدی به عنوان بخشی از طرح تولید انرژیهای تجدیدپذیر، بسیار توسعه یافته است.
با این حال هنوز انرژی خورشید فقط یک درصد انرژی مورد استفاده در جهان را تامین میکند.
بر پایه این گزارش، آژانس پیشبینی کرده چین بیش از سایر کشورها به استفاده از انرژی خورشیدی روی خواهد آورد. پس از آن ایالات متحده در جایگاه دوم قرار خواهد گرفت.
فعلا فناوری مناسب برای استفاده بهینه از انرژی خورشید در دسترس نیست و اگر مثلا بخواهیم برق مصرفی نصف کشور رو از طریق صفحات خورشیدی تامین کنیم ناچاریم نصف دیگر کشور را با این صفحات بپوشانیم. انرژی خورشید فعلا فقط در حد یک مکمل مطرح است و تمام برق مصرفی دنیا رو نمیشه با فناوری امروز از طریق خورشید تامین کرد. بنابر این بشر فعلا چاره ای نداره جز اینکه قسمت عمده انرژی برق مورد نیازش رو از طریق سدها، نیروگاه های سوختی و رآکتورهای هسته ای تامین کند.