ایتنا - اخیراً تعدادکاربرانی که از امکانات موجود در یک تلفن هوشمند استفاده میکنند افزایش پیدا کرده است. سر زدن به سایتهای مختلف اینترنتی، دانلود بازی و همچنین دانلود سایر برنامههای کاربردی خطرات آلودگی کاربران را افزایش داده است.
این حقیقت را باید پذیرفت! اگر شما با یک رایانه متصل به اینترنت کار می کنید احتمالاً ظرف چند دقیقه یا حتی چند ثانیه به انواع بدافزارها آلوده خواهید شد. از این رو انکار این موضوع که سیستم های کامپیوتری نیاز به حفاظت همه جانبه و کاملی دارند، غیرمنطقی و غیرممکن به نظر میرسد. چراکه حفاظت آنتی ویروس ها از کاربران سبب شده است تا آنها رفته رفته نسبت به خطرات بدافزارها در دنیای مجازی آگاه شده و به منظور جلوگیری از گسترش آنها اقدامات لازم را انجام دهند!
به گزارش ایتنا از روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، به تازگی کاربران علاوه بر توجه به امنیت سیستم های کامپیوتری شان نسبت به هدف گیری تلفنهای همراه توسط بدافزارها نیز حساس شدهاند. اما خوب است بدانید که نفوذ به تلفنهای همراه اتفاق جدیدی نیست. اولین بار همان تلفنهای قدیمی و معروف نوکیا که به ظاهر امکانات خاصی هم نداشتند، هک شدند.
به هر حال از همان زمان یعنی در حدود ۱۰ سال پیش، شرکتهای تولید کننده آنتی ویروس نسبت به افزایش حملات به گوشی های تلفن همراه هشدار داده بودند. چراکه آنها از همان زمان به پتانسیل این تلفنها در حمله و نفوذ هکرها آگاهی داشتند. اما بی توجهی شرکتهای سازنده موبایل و همچنین کاربران به این مقوله تا جایی ادامه پیدا کرد که حالا شاهد رشد خیره کننده بدافزارهای ویژه موبایل هستیم.
اما امروزه زمان این بی توجهیها به سر رسیده است. کاربران بیشتر از هر زمان دیگری به یک آنتی ویروس بر روی گوشی تلفن همراه و یا تبلت خود نیاز دارند. چرا که اگرچه بدافزارهای ویژه تلفنهای همراه در حال گسترش اند اما خود را پشت تعداد انبوهی از حملات به سیستم های کامپیوتری پنهان کردهاند تا از چشم کاربران دور بمانند. پس باید هوشیارتر از گذشته باشید.
فکر میکنید اگر با یک گوشی مجهز به سیستم عامل اندروید به اینترنت متصل شوید، چقدر بدون آلودگی دوام خواهید آورد؟ رکورد این اتفاق پنج سال است. اما در طول چند سال اخیر اوضاع کاملاً فرق کرده است. آیا فکر میکنید در حال حاضر بتوانید حتی لحظهای بدون آلودگی سر کنید؟ محال است! البته اگر شما از گوشی تلفن همراه خود تنها برای تماس، صحبت کردن و یا نهایتاً ارسال عکس استفاده میکنید بله به شما اطمینان میدهیم که سالها بدون آلودگی دوام بیاورید. شما نیاز به آنتی ویروس ندارید. اما اخیراً تعداد آن دسته از کاربرانی که از سایر امکانات موجود در یک تلفن هوشمند استفاده میکنند افزایش پیدا کرده است. سر زدن به سایتهای مختلف اینترنتی، دانلود بازی و همچنین دانلود سایر برنامههای کاربردی خطرات آلودگی کاربران را افزایش داده است.
متاسفانه بعضی کاربران تصور میکنند تا زمانی که برنامههای بازی را از فروشگاههای رسمی گوگل (Google Play) دریافت میکنند، ایمن هستند. اما این یک باور خطرناک با عواقب جدی است. چراکه طبق مستندات موجود در این زمینه، سالانه بیش از هزاران نوع آلودگی از طریق همین برنامههای دانلود شده از فروشگاههای گوگل، در سراسر جهان گسترده میشود.
پس در چنین شرایطی کاربران بیشتر از هر زمان دیگری باید از خود دفاع کنند. باید ضمن کسب اطمینان از برنامه های جانبی آنها را از یک فروشنده قابل اعتماد تهیه کنند و قبل از نصب، وضعیت مجوز آن را نیز بررسی کنند.
اما به نظر شما چند درصد کاربران این اقدامات را انجام میدهند در حالی که آنتی ویروس کلیه این وظایف را بر عهده دارد؟ راه حل های امنیتی یک آنتی ویروس ویژه موبایل، به شما این امکان را میدهد تا قبل از دریافت هر برنامهای آن را اسکن کنید و نسبت به نیاز و یا عدم نیاز آن تصمیمگیری کنید.
از این رو در حالی که کاربران بیشتر از گذشته خواستار استفاده از راه حلهای حفاظت از موبایلهای هوشمند هستند، شرکتهای امنیتی نیز به دنبال ارائه راه حلهای چند کاره، در کنار حفاظت از سیستمهای کامپیوتری کاربران، تبلتها و گوشیهای تلفن همراه آنها را نیز از نظر دور نگه نمیدارند.