ایتنا- ابزارهایی چون سنسورها و تجهیزات صنعتی غالبا به گونهای طراحی میشوند که بتوانند بدون نیاز به سرویس سالها کار کنند.
سازمان بینالمللی مسئول استاندارد مخابراتی LTE در حال تدوین نسخهای از این استاندارد مخصوص فناوریهای نوین به ویژه اینترنت اشیا از جمله تجهیزات با مصرف برق پایین همچون پارکومترها و حسگرهای صنعتی است.
به گزارش ایتنا از ایرنا از PC World، اعضای مجمع 3GPP در کارگاهی که هفته گذشته در فونیکس امریکا برگزار شد، توافق کردند استانداردی ویژه اینترنت اشیا NB-IoT ( پهنایباند پایین IoT) ایجاد کنند که بر پایه سیستم سلولار جهانی موجود خواهد بود، لیکن عمدتا برای ادواتی که معمولا با باتری کار کرده و اطلاعات اندکی را ارسال و دریافت میکنند، تنظیم خواهد شد.
NB-IoT از فناوریهایی خواهد بود که برای شبکههای اینترنت اشیا با سرعت کم ولی دسترسی بالا طراحی شده است.
به گزارش Machina Research ، تا سال 2020 متعاقب پیشبرد اینترنت اشیا، حدود 1.5 میلیون دستگاه به شبکههای موسوم به LPWA (توان پایین و گستره بالا) متصل خواهند شد.
از همین رو برخی تولیدکنندگان بزرگ از هم اینک در حال طراحی محصولات مصرف پایین آینده خود بر اساس استاندارد LTE هستند.
اوایل ماه جاری، اینتل، اریکسون و نوکیا از برنامه همکاری مشترک خود برای تجاریسازی فناوری موسوم به Narrow-Band LTE خبر دادند.
شرکت اینتل پیشبینی کرده تا سال آینده محصولاتش در این ارتباط به دست مصرف کنندگان برسد.
در کارگاه فونیکس، سازمان 3GPP علاوه بر فناوری نوین Narrow-Band LTE ، پیشنهادی نیز برای فناوری دیگری به نام Narrowband CIoT دریافت کرد.
دینور فلوره، مدیر گروه شبکه دسترسی رادیویی 3GPP اعلام کرد که شرکت کنندگان در کارگاه درباره هر دو پیشنهاد به توافق رسیدهاند ولی تصمیمگیری نهایی تا پیش از ماه آذر پیشبینی نمیشود.
هدف 3GPP از توسعه فناوری NB-IoT بهبود پوشش دستگاهها، تاخیر کمتر، کاهش قیمت و افزایش تعداد ابزارهای متصل است.
اپراتورها قادر خواهند بود در بخشهایی از طیف LTE کنونی خود یا در فرکانسهایی از GSM که تغییر کاربری داده شدهاند، استاندارد جدید بهرهوری داشته باشند.
هماکنون بیشتر اپراتورها سرویسهای اینترنت اشیا را روی GSM عرضه میکنند و مایلند کانالهای آن را به LTE تبدیل کنند. چراکه LTE نسبت به GSM کارایی بسیار بیشتری دارد و امکان کار دستگاههای کوچک را هم فراهم میکند.