مراكز ISP،ICP وPAP بايد با حضور در انجمن، زمينه تشكيل اتحاديه را فراهم كنند
مسعود فاتح -دبير سرويس جامعه اطلاعاتي خبرگزاري ايسنا- در آستانه انتخابات انجمن ISPها در گفتوگو با ایتنا در خصوص لزوم دقت در انتخاب هيئت مديره انجمن گفت: انجمن صنفي كارفرمايان شبكههاي اينترنتي بهعنوان تنها انجمن تخصصي حوزه ارائه خدمات اينترنتي كه سالهاي انگشتشماري از تشكيل آن ميگذرد، بايد جايگاه خود را بيش از پيش استحكام بخشد.
عضو هيئت اجرايي انجمن دانش آموختگان مخابرات ايران ادامه داد: با توجه به اين كه اين انجمن طي سالهاي گذشته به بنگاه اقتصادي برخي افراد تبديل شده و نتوانسته بود از حقوق ارائهدهندگان خدمات اينترنتي در فراز و فرودهايي كه ISPها با آن درگير بودند دفاع كند، مورد بيتوجهيISPها قرار گرفته و تعداد اندكي از آنها به عضويت اين انجمن درآمدند. همچنين ساير ارائهدهندگان اينترنت باند پهن، نيز الزامي براي حضور در اين انجمن نميديدند. از اينرو مقامات دولتي نيز تاكيدي بر دفاع از حقوق اعضاي انجمن نداشتند.
فاتح افزود: از سوي ديگر، برخي افرادي كه اخبار انجمن ISPها را پيگيري ميكردند، به اين انجمن با ديد يك حزب سياسي نگاه ميكردند تا يك انجمن اقتصادي و تخصصي حوزه IT؛ از اينرو خبرنگاران نيز بعضاً در جريانات مخالف وزارت ارتباطات از آن بهره ميجستند.
اما پس از تحولات و تصفيه اخير در انجمن و جلسات مكرر هيئت مديره و ساير اعضاء با مسئولان دولتي درگير در ارائه خدمات اينترنت، ساير شركتهاي ارائهدهنده خدمات اينترنت را بر آن داشت كه در جلسات انجمن با مديران مخابراتي حضور يابند و برخي از آنان كه از عضويت در انجمن انصراف داده بودند، بار ديگر به عضويت انجمن درآمدند و برخي از آنها نيز كه پيشتر نيازي به حضور در اين انجمن نميديدند، با مطرح شدن بحث تبديل انجمن به اتحاديه، به فكر عضو شدن در انجمن درآمدند.
فاتح ادامه داد: از طرفي، هيئت مديره انجمن نيز كه به پايگاه ثابت برخي افراد طي دورههاي گذشته تبديل شده بود، آغوش خود را براي حضور ديگر افراد توانمند فعال در اين حوزه باز كرد.
وي اظهار داشت: افزايش تعداد كاربران و بالطبع، افزايش تعداد شركتهاي فعال در زمينه ارائه اينترنت، همراه با توسعه تكنولوژيكي ارائه خدمات اينترنتي، لزوم تشكيل يك اتحاديه مقتدر براي ارائهدهندگان اينترنت را بيش از پيش ضروري ميشمارد و با توجه به اينكه انجمنISPها به عنوان بستري- هرچند نهچندان مطمئن - در اين زمينه مورد توجه است، بايد ISPها،ICPها وPAPها با حضور در اين انجمن به تقويت كمي و كيفي آن كمك نموده و زمينه تشكيل اتحاديه را فراهم كنند.
اين تحليلگر حوزه فناوري اطلاعات ادامه داد: با توجه به اينكه اكثريت اعضاي اين صنف، جوانان متخصص و تحصيلكرده اين مرز و بوم هستند كه با توجه به ريسك بالاي سرمايهگذاري در اين بخش، حضور در صنعت را به ساير مشاغل درآمدزا ترجيح دادهاند، مديران مخابراتي نيز نبايد از هر دستآويزي براي فشار به اين افراد استفاده نمايند كه مقابله منطقي و صنفي با اين مشكلات نيز تنها در صورت حضور تمام ارائه دهندگان اينترنت در كنار هم، امكان پذير است.
فاتح افزود: در پايان ذكر اين نكته نيز ضروري به نظر ميرسد كه حضور در راس اين هرمهاي صنفي به صداقت و سلامت كاري نياز دارد و تجربه نشان داده است كه در غيراينصورت شاهد بروز فساد خواهيم بود.