مسعود شنتیایی: در حوزه تولید تجهیزات فناوری اطلاعات عملاً اتفاقی نیفتاده است
ایتنا - رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان فناوری اطلاعات: متاسفانه در برنامه آقای وزیر چیزی در مورد توسعه و افزایش شاخصهای تولید صنایع ICT و تجهیزات حوزه سختافزار ندیدیم.
مسعود شنتیایی، رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان فناوری اطلاعات
اشاره:
سایت ایتنا به منظور بررسی عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک نظرسنجی عمومی و نظرخواهی از کارشناسان، و همچنین بررسی میدانی را در دستور کار قرار داده که نتایج آن بتدریج منتشر میگردد.
در این بررسی که همزمان با پایان دوره ۴ ساله آقای محمود واعظی به عنوان وزیر پیشین ICT و ابتدای دوره وزارت آقای محمد جواد آذری جهرمی به عنوان وزیر جدید صورت میپذیرد، ایتنا تصمیم گرفته است با همکاری ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات، نظرات جمعی از فعالین صنف و صنعت و کارشناسان حوزه ICT و روزنامهنگاران باسابقه این عرصه را در مورد دوره ارزیابی فعالیت وزیر پیشین و همچنین انتظارات از وزیر جدید را جویا شود.
در مرحله نخست، نظرسنجی عمومی سایت ایتنا با طرح این سوال که: «شما عملکرد محمود واعظی در وزارت ارتباطات را چگونه ارزیابی میکنید؟» در همه صفحات سایت فعال شده است که از همه کاربران دعوت میگردد که در آن مشارکت نمایند. نظرات کارشناسان نیز بتدریج در سایت و سپس بصورت یک پرونده ویژه در ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات به چاپ خواهد رسید.
گفتوگوی ایتنا با مسعود شنتیایی رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان فناوری اطلاعات و مدیرعامل شرکت میکرو نرمافزار:
■ عملکرد ۴ ساله آقای واعظی به عنوان وزیر ICT را چگونه ارزیابی میکنید و به نظر شما نقاط مثبت و منفی عملکرد ایشان چه بود؟
در مورد عملکرد آقای واعظی چون شاخصها و خطکشهای اندازهگیری و آمار و اطلاعات نداریم، شاید هر نوع قضاوتی بدون اطلاعات کامل اشتباه است، پس اگر اظهار نظر نکنم بهتر است، اما در حوزه تولید تجهیزات فناوری اطلاعات، عملاً اتفاقی نیفتاده است.
■ انتظار شما از وزیر بعدی (آقای جهرمی) چیست و چه توصیهای به ایشان دارید؟
انتظار ما این است که توجه به تولید در اولویتهای کاری ایشان باشد. متاسفانه در برنامه آقای وزیر چیزی در مورد توسعه و افزایش شاخصهای تولید صنایع ICT و تجهیزات حوزه سختافزار ندیدیم. طبق برنامه ششم باید شاهد 19 درصد رشد در ICT باشیم که به عدد میشود 110 هزار میلیارد تومان. اگر سهم سختافزار را یک سوم این عدد بدانیم، اگر در حوزه تولید سرمایهگذاری نکنیم باید 35 هزار میلیارد تومان نفت بفروشیم و سختافزار ساخته شده را وارد کشور کنیم. شرکتهای زیادی که در سندیکا عضویت دارند، در این سالها سرمایهگذاریهای زیادی انجام دادند و انتظار دارند دولت هم با اعمال سیاستها و قوانین از آنها حمایت کند.