علي شميراني - اوايل سال 81 بود كه طرح توسعه و كاربري فناوري اطلاعات (تكفا) به منظور توسعه و ارتقاي كاربردهاي ICT در دستگاههاي دولتي، پس از تصويب در سال 79، رسما فعاليت خود را آغاز كرد.
اين در حالي است كه طي دو سال گذشته انتقادات و پيشنهادات متعددي از سوي كارشناسان و روزنامهنگاران فعال در حوزه ICT در خصوص طرح تكفا مطرح شد كه شايد برخي از آن موارد در دو سال گذشته و با توجه به زمان كوتاه اجراي اين طرح، چندان به جا نبود.
اما سال 83 را ميتوان به اذعان بسياري از كارشناسان و مسئولان دستاندركاران طرح تكفا، سال به بار نشستن و مشاهده خروجيهاي اين طرح عنوان كرد.
امسال مسئولان شوراي اطلاعرساني و به خصوص روسا و نمايندگان ICT در دستگاهها و سازمانهاي دولتي كشور بايد آماده پاسخگويي و انعكاس دستاوردهاي حاصله از اجراي طرح تكفا باشند.
در سال 83 خروجيهاي طرح تكفا، هرچند هم كه اندك باشد، بايد به بوته نقد و بررسي كارشناسان گذاشته شود و بديهي است كه عدم پاسخگويي مسئولان مربوطه در دستگاههاي مختلف، حمل بر ناموفق بودن اجراي طرح تكفا در دستگاه مربوطه ميشود.
اما اعلام دستاوردهاي طرح تكفا از سوي دستگاههاي مختلف، هرچند هم كه بسيار جزئي باشد، تصويري از وضعيت موجود ارائه خواهد داد از سوي ديگر با اعلام ميزان پيشرفتهاي طرح تكفا در بخشهاي مختلف، مشكلات ناشي از عدم پيشرفت و يا كندي عملكرد دستگاهها مورد بررسي دقيقتر قرار خواهدگرفت، حال آنكه عدم اطلاعرساني در خصوص دستاوردهاي تكفا، نه تنها منجر به ترسيم وضعيت مشخص در راه ادامه اجراي اين طرح نخواهد شد، بلكه نوعي نااميدي در خصوص آينده اين طرح كلان را نيز در پي خواهد داشت.
در اين حال، اگر جانب انصاف را رعايت كرده باشيم، به نظر ميرسد كه طرح تكفا در اجراي بخشهايي از ماموريت خود به موفقيتهاي بزرگي دست يافته است. البته در مواردي نيز كاستيهايي وجود داشته است كه در اين خصوص روزنامهنگاران و كارشناسان آماده شنيدن درددلهاي مسئولان و كمك به تسهيل امور در حد توان و گستره وظايف خود هستند.
طرح تكفا يك طرح ملي با ثمرات داخلي و خارجي است كه نظر به اهميت آن و شرايط خاص جهاني با حساسيت ويژهاي پيگيري ميشود و موفقيت آن چندان دور از ذهن نيست.