فارس- شركت ارتباطات سيار در 13 سال فعاليت خود با داشتن 15 ميليون مشترك و در شرايطي كه با تكيه بر پوشش كامل كشوري، خود را يكهتاز بلامنازع عرصه تلفن همراه كشور ميدانست، به ناگاه در ثبتنام سال جاري ناكامي براي خود ثبت كرد.
فعالان بازار نيز معتقدند كه تنوع و عرضه به روز سيمكارت در بازار بويژه بازار بزرگ تهران و نيز كاهش شديد بهاي سيمكارت به كم رنگ شدن ثبتنام سيمكارتهاي دولتي دامن زد. مديران شرايط MCI كه چندين دوره ثبتنام ميليوني (بهمن 84) و با ركورد 8 ميليون ثبتنام را تجربه كرده بودند اين بار نيز با وارد كردن سيمكارت اعتباري به عرصه، مصمم به ثبت ركورد جديد بود و از يك نظرسنجي سخن ميگفت كه حاكي از پيشبيني ثبتنام سه تا چهار ميليوني سيمكارت دائمي در سراسر كشور كرده بود.
بعلاوه با استناد به ميزان ثبتنام در دورههاي قبل (بهمن سال گذشته) آمار اين دوره را نيز بالاتر از سال گذشته ميدانستند و در مورد سيمكارتهاي اعبتاري نيز از ثبتنام چند ميليوني نيز خبر داده بودند.
شركت ارتباطات سيار در شرايطي كه برخي مراجع تصميمگير كشور با ثبتنام سيمكارتها به ويژه از نوع اعتباري آن توسط اين شركت مخالف بودند، توانست با برنامهريزي و لابي موفق در سطوح بالاي مديريتي كشور مقتدرانه و با شعار «ثبتنام ميكنيم» تمام مخالفان را كنار زده و ثبتنام را آغاز كند، تا اينجاي كار شركت ارتباطات سيار ثابت كرد قواعد بازي را به خوبي ميشناسد.
بالاخره ثبتنام سيمكارتهاي دائمي و اعتباري دولت از 12 بهمن ماه شروع شد ولي متاسفانه برخي از مسوولان امر در زمينه اطلاعرساني تا حدي با سياست چراغ خاموش و بيخبر گذاشتن افكار عمومي حركت كردند.
پذيرش ناكامي در تحقق حتي 15 درصد از پيشبيني نظرسنجي مخابرات (مخابرات اعلام كرده بود حداقل سه تا چهار ميليون نفر ثبتنام خواهند كرد) براي مديريتي كه توانسته بود با واگذاري 5/6 ميليون سيمكارت در مدت زمان كمتر از 9 ماه توأم با ارتقاي كيفي شبكه و به قول وزير ارتباطات «معجزه بيافريند» طبيعي است كه سنگين باشد.
كارشناسان معتقدند با توجه به پوشش سراسري سيمكارتهاي دولتي و دو مرحلهاي كردن پرداخت مبالغ ثبتنام در هر دو نوع سيم كارت دائمي و اعتباري تا آنجا كه تنها با يك هزار تومان ناقابل ثبتنام كرد، انتظار مديران شركت ارتباطات سيار از استقبال گسترده حداقل در مورد سيمكارتهاي اعتباري به حق بود ولي اين چنين نشد.
يك كارشناس مخابرات نيز به فارس گفت: اين تعداد ثبتنام فرصت مناسبي براي وزارت ارتباطات جهت بهبود بيشتر كيفي شبكه تلفن همراه است. مهمترين دليل اين ناكامي را شايد بايد در عدم اطلاعرساني شفاف در روزهاي قبل و هنگام ثبتنام، ورود و عرضه آنلاين سيمكارتهاي 150 هزار توماني و 29 هزار توماني ايرانسل و نيز تاليا از مهمترين دلايل عدم استقبال است.
اين گزارش حاكي است: تا پايان روز بيست و نهم بهمن ماه مجموع يك ميليون و 854 هزار و 756 سيمكارت تلفن همراه در دفاتر پستي كشور نامنويسي شده است. از اين تعداد يك ميليون و 324 هزار و 915 سيمكارت اعتباري و 529 هزار و 841 سيمكارت دايمي بوده است و پيشبيني ميشود تا پايان روز سيام اين تعداد به حدود 2 ميليون ثبتنام برسد.
اين تعداد ثبتنام سيمكارت دائمي در قياس به حدود 8 ميليون نفر سال گذشته نشان ميدهد كه تنها شش درصد مردم اقدام به ثبتنام سيمكارت دائمي كردهاند.