مرکز فناوری اطلاعات از جمله مراکزی بود که در دوران مدیریت تیم فعلی دولت تشکیل شد و با هدف گسترش فرهنگ فناوری اطلاعات، کار توسعه و تجهیز فرهنگسراها و خانه های فرهنگ مرتبط با انواع کاربردهای فناوری اطلاعات را در دستور کار خود گذاشت.
اگرچه به علت تغییر دولت برخی از این طرحها که با سرعت مناسبی نیز در حال پیگیری بود به حالت نیمه تعلیق درآمد لیکن اخبار غیررسمی حکایت از تعطیلی کامل مرکز فناوری اطلاعات این سازمان دارد.
در این راستا ایجاد فرهنگسرای فناوری اطلاعات و چندین خانه فرهنگ مرتبط با فناوری اطلاعات ازجمله شاخصترین اقدامات انجام شده در دوره قبلی مدیریت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود.
در همین راستا ایلنا نیز گزارش داد: در راستاي توسعه مراكز فرهنگي شهر تهران در زمينه توانمندسازي شهروندان تهراني در حوزه فناوري اطلاعات راهاندازي 85 مركز فناوري اطلاعات در سال 85 به تصويب شهرداري تهران رسيد.
با توجه به امكانات مركز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران طرح 85 در 85 از سوي اين مركز در سه ماهه اول سال گذشته حركت خود را آغاز كرده و راهاندازي 20 مركز IT در شهر تهران دستاورد اين حركت بود.
براساس اين گزارش، استمرار اين روند ميتوانست به موجوديت طرح 85 در 85 جامه عمل بپوشاند و شهروندان تهراني را براي استفاده و آموزش در حوزه فناوري اطلاعات غني كند؛ اما با توجه به تغيير مديريت مكرر در اين سازمان و نيز تصميمات متنوع مديران طرح راهاندازي 85 مركز فناوري اطلاعات در سال 85 در ايجاد همان 20 مركز در سه ماهه اول سال خلاصه شد، به نحوي كه طي نيمه دوم سال 85 نه تنها هيچ اقدامي در اين راستا صورت نگرفت، بلكه 20 مركز ايجاد شده در اين طرح نيز به سمت تعطيلي قدم برداشت.
در حال حاضر و با توجه به گذشت يك سال از طرح مذكور و هزينههاي هنگفت انجام شده براي 20 مركز فوق و برنامهريزيهاي صورت گرفته براي ايجاد 85 مركز به طور كلي متوقف شده است.
يك مقام مسئول در سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با تاكيد بر اين كه در حال حاضر هيچ اقدامي در خصوص طرح 85 در 85 صورت نميگيرد به خبرنگار ايلنا، گفت: تعيين تكليف اين مراكز بر عهده سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران است، اما تغيير مديران با نگرشهاي فكري مختلف ماهيت اين طرح را زير سوال برده است. بررسيهاي انجام شده حاكي از آن است كه 20 مركز فناوري اطلاعات شهر تهران كه با هزينه بالغ بر 200 ميليون تومان راهاندازي شد در حالت نيمه تعطيل است و هيچ اقدام خاصي در جهت بهرهگيري از فناوري اطلاعات براي شهروندان تهراني در اين مراكز صورت نميپذيرد.
به جرات ميتوان گفت استفاده از نيروهاي ناكارآمد و ضعف مديريتي بزرگترين دليل شكست طرح مذكور است، طرحي كه در ابتداي امر با هدف توانمندسازي شهروندان تهراني در زمينه فناوري اطلاعات آغاز به كار كرد؛ اما در حال حاضر هيچ استراتژي مشخصي براي ادامه كار آن وجود ندارد.
براي مثال عملكرد باشگاه وبلاگ نويسان تهران در يك سال اخير يكي از اين موارد است كه تاكنون 5 بار مديريت آن تغيير كرده است و ديگر مراكز راهاندازي شده در اين طرح نيز بيش از 3 بار طي يك سال اخير تغيير مديريت داشتند.
واقعيت اين است كه نبود سند راهبردي و استراتژي مشخص از جمله دلايل شكست بسياري از پروژهها در كشور به خصوص در بحث نوين فناوري اطلاعات است و هميشه اين سوال مطرح است كه چه كسي پاسخگوي شهروندان و نيز هزينههاي از بين رفته است ؟