درهٔ بزرگ یارلونگ تسانگپو در تبت در حدود ۳ میلیون سال پیش تشکیل شده است، زمانی که نیروهای تکتونیکی پوسته زمین را بالا بردند و مسیر رودخانه یارلونگ تسانگپو را شیبدار کردند.
عمیقترین درهٔ زمین، درختی بلندتر از برجهای مشهور را در خود جای داده است
سايت خبری ايتنا , 19 شهريور 1403 ساعت 2:59
درهٔ بزرگ یارلونگ تسانگپو در تبت در حدود ۳ میلیون سال پیش تشکیل شده است، زمانی که نیروهای تکتونیکی پوسته زمین را بالا بردند و مسیر رودخانه یارلونگ تسانگپو را شیبدار کردند.
به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، درهٔ بزرگ یارلونگ تسانگپو در تبت یکی از عجیبترین و بکرترین مناطق روی زمین است. این دره طولانیترین درهٔ زمینی و همچنین عمیقترین درهٔ شناختهشده روی زمین به شمار میرود (البته درهٔ ماریانا در اقیانوس آرام از آن هم عمیقتر است).
مهمترین حقایق دربارهٔ درهٔ یارلونگ تسانگپو
نام: دره بزرگ یارلونگ تسانگپو
موقعیت: نینگچی، منطقه خودمختار تبت، چین
دلیل یکتایی: این دره از گرند کنیون در آریزونا طولانیتر و سه برابر آن عمیقتر است.
نام این دره از روی نام رودخانه یارلونگ تسانگپو گرفته شده است. ماجراجویان این رودخانه را «اورست رودخانهها» نامیدهاند؛ زیرا بیشتر قسمتهای آن غیرقابل دسترس است و نسبت به سایر رودخانههای مهم جهان، دارای بالاترین ارتفاع میانگین میباشد.
سرچشمه این رودخانه در غرب منطقه خودمختار تبت و در یخچال آنگسی قرار دارد. سپس این رودخانه از دشت تبت به سمت شرق جریان مییابد و در نهایت به سمت جنوب غربی میپیچد تا به رودخانه برهماپوترا بپیوندد.
ویژگیهای شگفتانگیز دره یارلونگ تسانگپو
دره یارلونگ تسانگپو ۵۰۵ کیلومتر طول دارد که ۶۰ کیلومتر از گرند کنیون در آریزونا طولانیتر است.
این دره شامل برخی از ناهموارترین و کمتر کاوششدهترین مناطق جهان است؛ از جمله بخشی خطرناک در جنوب شرقی منطقه خودمختار تبت، جایی که بین دو قله بلند قرار میگیرد: نامچا باروا با ارتفاع ۷٬۷۸۲ متر و گیالا پِری با ارتفاع ۷٬۲۹۴ متر.
این دره در طول این مسیر به عمیقترین نقطه خود میرسد و از بالا تا پایین، ۶٬۰۰۹ متر عمق دارد که سه برابر عمق گرند کنیون است. ژرفای متوسط این دره نیز ۲٬۲۷۰ متر است که نشاندهنده عظمت این پدیده طبیعی است.
کد مطلب: 80611
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/matlab/80611/عمیق-ترین-دره-زمین-درختی-بلندتر-برج-های-مشهور-خود-جای-داده