به گفته دانشمندان انستیتو ملی فناوری و علوم صنعتی پیشرفته و دانشگاه توکیو، این چیپهای جدید نسبت به انواع قدیمی از مصرف انرژی و ولتاژ پائینتری برخوردار میباشند.
چیپهای حافظه فلش استفاده وسیعی در انواع دستگاههای پخش رسانه قابل حمل، گوشیهای تلفن همراه، دوربینهای عکاسی، کنسولهای بازی مانند Wii، هاردهای SSD و همچنین نوتبوکهای فوق سبکی مانند Eee PC دارند.
عمر چیپهای فلش فعلی بطور متوسط یک دهه میباشد.
البته برنامههایی که در آنها اطلاعات حجیم با سرعت زیاد و بطور مستمر بر روی فلش نوشته و از روی آن خوانده میشوند میتوانند حافظههای فلش را با سرعت بیشتری فرسوده نموده و عمر آن را به چند سال محدود نماید.
علاوه بر آن ادامه روند فعلی برای کوچکتر نمودن اندازه این حافظهها نیز عاملی برای کاهش عمر آنان به حساب میآید.
به عقیده محققین این موارد موجب میشوند تا ساخت مدارات چیپهای فلش در اندازههایی زیر 20 نانومتر به کوتاه شدن عمر آنها کمک کند.
چیپهای جدید که توسط دانشمندان ژاپنی و با استفاده از سلولهای فلش Nand فروالکتریک ایجاد شدهاند میتوانند تا اندازههای زیر 10 نانومتر ساخته شوند.
نسل بعدی حافظههای فلش با فناوری 30 نانومتر ساخته خواهد شد.
برای افزایش عمر این حافظهها دانشمندان از تکنیکی استفاده کردند که بر اساس آن تمام سلولهای حافظه بصورت یکنواخت و مساوی مورد استفاده قرار گرفته و در صورتی که یکی از سلولها خراب شود، آن سلول بدون تأثیر بر کارائی کل فلش «بازنشسته» خواهد شد.
به این ترتیب و بنابر ادعای سرمایهگذاران این پروژه، فلشهای جدید میتوانند تا یکصد میلیون بار مورد استفاده قرار بگیرند که در مقایسه با میزان ده هزار بار فعلی پیشرفت قابل ملاحظهای بنظر میرسد.