ایتنا - محققان پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ با استفاده از مواد معدنی و گیاهی جوهرهای چاپگری را تولید کردند که میتوان آن را در هر نوع دستگاه چاپگری با هر تکنولوژی به کار برد.
وحید نبوی- با بیان اینکه این واحد فناور فعالیتهای خود را با هدف تولید جوهرهای چاپگر و پلاتر در سال ۸۳ آغاز کرد، افزود: با پروژه های تحقیقاتی که در این زمینه اجرایی شد، دانش فنی تولید این نوع جوهرها را با استفاده از فناوری نانو به صورت آزمایشی به دست آوردیم و در حال حاضر موفق به کسب دانش فنی نهایی این محصول برای استفاده در دستگاههای مختلف چاپگر شدیم.
به گزارش ایتنا به نقل از مهر، وی با بیان اینکه تکنولوژی تولید جوهر برای هر دستگاهی متفاوت است، اظهار داشت: این امر باعث پیچیدگی کار میشود از این رو طی اجرای پروژههای تحقیقاتی محصولی را عرضه کردیم که علاوه بر اینکه بر روی همه نوع چاپگر به صورت مشترک قابل استفاده است، همچنینی از تکنولوژی نانو بهره گرفتیم و محصولی با مشخصات و کیفیتهای بهتر ارائه کردیم.
مجری طرح به ویژگیهای این جوهرها اشاره و خاطر نشان کرد: جوهرهایی که تاکنون برای جوهرهای چاپگر در دنیا تولید شده است از رنگدانههای شیمیایی بوده ولی در تولیدات ما از رنگدانههای گیاهی و معدنی استفاده شد. این امر باعث میشود که امنیت کاربر در استفاده از جوهرها بالا رود ضمن آنکه لطمهای به محیط زیست وارد نمیکند و ثبات کیفیتی بالاتری نسبت به رنگهای شیمیایی دارد.
نبوی با بیان اینکه رنگ قرمز از گیاه روناس، زرد از زعفران و رنگ مشکی را از دوده گرفته شده است، ادامه داد: در این پروژه رنگدانههای معدنی و گیاهی به ابعاد یک میلیاردم متر درآوردیم و جوهرهای خاص و ویژهای به صورت پیگمنتی برای کاربرد در انواع چاپگرها تولید کردیم.
وی با بیان اینکه این محصول از سوی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تاییدیه دریافت کردند، یاداور شد: در حال حاضر این محصولات در مرحله سرمایهگذاری است که به زودی وارد فاز صنعتی میشویم.
این محقق با بیان اینکه ایران ششمین کشور تولید کننده جوهرهای پیگمنتی در ابعاد نانو است، اضافه کرد: کاهش قیمت، افزایش کیفیت شامل افزایش مدت خشک شدن جوهر بر روی کاغذ، براق بودن و افزایش کیفیت تصویر چاپ شده، ثبات نوری بالا، ثبات شستشویی بالا، عدم اسیدی بودن جوهر و افزایش طول عمر "هد" کاتریج از جمله مزایای جوهرهای تولید شده این شرکت فناوری است.
مجری طرح از صادرات این محصول در آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر به منظور تجاری سازی این جوهرها قراردادی در زمینه توزیع آن در داخل کشور به امضا رسیده است و در تلاش هستیم تا در سال ۹۱ این محصولات را صادرات کنیم.