ایتنا - مجله Fortune به تازگی جدیدترین لیست برترین شرکتهای جهان در سال جاری میلادی را منتشر کرده است.
این لیست که با اطلاعات دقیقی از شرکتهای بزرگ دنیا تهیه شده است،ناظر بر عملکرد یک سال گذشته این شرکتها بوده و نمادی از میزان پیشرفت آنها به حساب میآید.
به گزارش ایتنا، برای قرارگیری یک شرکت مشخص در این لیست میبایست نام این برند در لیست صنایع مربوطه در نیمه بالائی جدول قرار گرفته باشد.
در این لیست همچنان برند شماره یک به Apple تعلق دارد و با فاصلهای اندکی گوگل در تعقیب این شرکت است جایگاه نهم شرکت مایکروسافت و سی و دوم شرکت اینتل از دیگر نکات جالب این لیست به شمار میروند.
رتبه شرکت سامسونگ در حال حاضر در لیست ۲۰۱۱ مجله Fortune به عدد ۳۸ رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۱۰ با چهار پله و در مقایسه با سال ۲۰۰۹ با ۱۲ پله صعود همراه بوده است.
در بخش صنایع الکترونیک نیز شرکت سامسونگ با حفظ رتبه سال گذشته خود در میان ۱۵ شرکت برتر این صنعت همچنان در رده دوم جدول قرار دارد و دو شرکت سونی و پاناسونیک در مقامهای سوم و چهارم تعقیب کننده گان اصلی سامسونگ در این رده هستند.
آخرین شرکت در لیست تولید کنندگان وسایل الکترونیک که در نیمه بالائی این لیست قرار داشته و بدین ترتیب به لیست Fortune نیز راه یافته، شرکت Toshiba با مقام هشتم است و شرکت بعدی پس از توشیبا یعنی LG بعلت قرار گرفتن در نیمه پائینی جدول جائی در لیست Fortune ندارد.
جنبههای کلیدی اعتبار سامسونگ که نقش مهمی در حفظ و ارتقا جایگاه این شرکت در لیست برترین کمپانیهای سال ایفا میکنند زیر عناوینی همچون ابتکار، مدیریت مردمی، استفاده از دارائیهای شرکت و بلاخره مسئولیت پذیری اجتماعیقابل دسته بندی ست.
گزارش Fortune که بطور کامل توسط Hay Group تهیه شده است با بررسی ۱۴۰۰ شرکت مختلف شامل ۱۰۰۰ شرکت آمریکائی و غیر آمریکائی در لیست Fortune با درآمدی بیش از ۱۰ میلیارد دلار یا بیشتر در سال و همچنین برترین شرکتهای خارجی فعال در آمریکا آغاز شد.
پس از این مرحله با تعیین دسته بندی هایمختلفبرای صنایع بزرگ، ۱۵ شرکت اول بین المللیبرای هر صنعت و ۱۰ شرکت اول بزرگ برای صنایع عظیم حاضر در آمریکا مشخص شدند.
پس از این مرحله مجموعا ۶۷۳ شرکت مختلف از ۳۲ کشور جهان مورد بررسی دقیق و کامل قرار گرفتند.
با گذر از این مرحله و برای تعیین لیستی از ۵۷ صنعت مختلف، Hay Group از مدیران اجرائی و تحلیلگران هر صنعت درخواست نمود تا شرکتهای حاضر در صنایع مربوط به خود را در ۹ جنبه مختلف از میزان سرمایه گذاری تا مسئولیت پذیری اجتماعی ارزشیابی کنند.
بدین ترتیب با مشخص شدن نتایج، این بار تنها برترینهای این لیست در مجله Fortune به معرض دید عموم گذاشته شدند هرچند که لیست کامل بصورت آنلاین در دسترس علاقمندان قرار دارد.
از این مرحله به بعد برای رسیدن به لیستی از برترین ۵۰ شرکت تحسین شده سال، Hay Groupبا مجموعهای از ۴۱۰۰ مدیر شرکت، رؤسا و تحلیلگران بازار بورس در صنایع مربوط به خود برای انتخاب ۱۰ شرکت برتر از دید این افراد گفتگو نمود.
مصاحبه شوندگان در این مرحله شرکتهای دلخواه خود را از لیستی شامل برندهای حاضر در یک چهارم بالای جدول تحقیق سال گذشته و همچنین شرکت هائی که در یک پنجم بالای لیست صنایع خود قرار دارند انتخاب مینمودند.
در این میان هرکس میتوانست هر شرکت دلخواهی را در این لیست انتخاب کند و از این لحاظ مطلقا محدودیتی وجود نداشت البته گه گاهی نیز نتایج نسبتا عجیب و غیر عادی در لیست دیده میشود بعنوان مثال اگرچه شرکت FedEx یکی از ۱۰ شرکت اول تحسین شده در این لیست است اما همین شرکت در بخش Delivery industry در مقام دوم پس از شرکت UPS که در لیست کلی جایگاهی بهتر از۳۰ در لیست ۵۰ شرکت برتر ندارد قرار گرفته است.