دولت بریتانیا قصد دارد تحقیقاتی پارلمانی درباره نقش شبکههای اجتماعی در شورشهای تابستان گذشته آغاز کند. این تحقیقات بر تأثیر هوش مصنوعی مولد و الگوریتمهای شبکههای اجتماعی در انتشار اطلاعات نادرست و محتوای مخرب تمرکز دارد.
به گزارش
ایتنا و به نقل از
انگجت، اعضای کمیته علوم و فناوری مجلس عوام، ایلان ماسک (مالک شبکه اجتماعی X) و مدیران ارشد متا و تیکتاک را برای ارائه توضیحات فرا خواهند خواند.
دولت این کشور در حال بررسی استفاده از تصاویر جعلی ساخته شده توسط هوش مصنوعی مولد است که اغلب حاوی محتوای اسلامهراسانه بودهاند و به طور گستردهای در پستهای رسانههای اجتماعی در فیسبوک و ایکس به اشتراک گذاشته شده است. احتمال میرود که چنین پستهایی عامل برانگیختن شورشهای اوت گذشته، که پس از قتل سه دختر مدرسهای رخ داد، بوده باشند. نمایندگان مجلس همچنین در حال بررسی مدلهای کسبوکار شرکتهای بزرگ فناوری هستند که «مشوق گسترش محتوایی که میتواند گمراهکننده و آسیبرسان باشد» به شمار میروند.
ایلان ماسک که دیدگاههای بحثبرانگیزی درباره آزادی بیان و اطلاعات غلط دارد، احتمالاً در این تحقیقات حضور نخواهد یافت. او پیشتر شورشهای ماه اوت را نشانه «جنگ داخلی اجتنابناپذیر» خوانده و دولت بریتانیا را به اتخاذ سیاستهای استبدادی متهم کرده بود.
این تحقیقات در حالی انجام میشود که نهاد
رگولاتوری Ofcom بریتانیا در ماه دسامبر قوانین جدیدی تحت «قانون ایمنی آنلاین» منتشر خواهد کرد. بر اساس این قوانین، پلتفرمهای شبکههای اجتماعی ملزم به جلوگیری از انتشار محتوای غیرقانونی و تحریککننده خشونت خواهند شد و باید محتوای مخرب را حذف کنند.