پايين بودن سرعت اينترنت در ايران به دليل ضوابط و مقررات كشور است
ايتنا - در جريان تصويب برنامه پنجم توسعه پيشنهاد ۵۰۰ كيلوبيت براي كاربران خانگي مطرح شد كه به تصويب نرسيد.
مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت در مورد پايين بودن سرعت اينترنت در ايران گفت: پايين بودن سرعت اينترنت به ضوابط و مقررات كشور مربوط ميشود و بر اساس قوانين مصوب، سرعت اينترنت كاربران خانگي نبايد از ۱۲۸ كيلوبيت بالاتر باشد.
به گزارش ایتنا از خبرگزاري ايرنا، محمود خسروي در يك نشست خبري كه در محل اين شركت برگزار شد، افزود: اتحاديه جهاني مخابرات( ITU) كمتر از ۵۰۰ كيلوبيت را پرسرعت نميداند و استاندارد داخلي برخي كشورها بالاي يك مگ و دو مگ است و كمتر از يك مگ به عنوان پر سرعت محسوب نميشود. وي افزود: بر همين اساس در جريان تصويب برنامه پنجم توسعه پيشنهاد ۵۰۰ كيلوبيت براي كاربران خانگي مطرح شد كه به تصويب نرسيد.
قطعي اينترنت به شركت زيرساخت مربوط نميشود مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت در مورد قطعيهاي مكرر شبكه اينترنت طي دو هفته اخير گفت: وضعيت پهناي باند مطلوب است و در شبكه زيرساخت قطعي نداريم. خسروي افزود: البته قطعيهاي لحظهاي در شبكه اينترنت قابل بررسي است و اندازهگيري قطعيها جزو برنامه كاري شركت زيرساخت است كه دنبال ميشود اما در شبكه زيرساخت قطعي نداريم.
وي با تاكيد بر اينكه مشكل حادي در شبكه اينترنت مشاهده نميشود افزود: براي بالا بردن قابليت اطمينان شبكه ايتنرنت، باند پهن مورد نياز شبكه اينترنت از چندين نقطه تامين ميشود. وي افزود: شبكه از مولفهها و اپراتورهاي مختلف تشكيل شده، قطعيهايي كه پيش ميآيد به شركت زيرساخت مربوط نميشود.
در مقابله با تحريمها تلاشهاي بسياري شده است مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت در مورد تاثير تحريمهاي ضدايراني بر فعاليتهاي اين شركت گفت: نميتوان گفت تحريمها تاثير ندارد اما با همين وضعيت نيز تلاشهاي زيادي در كشور صورت گرفته است. خسروي گفت: تا يكسال قبل تامين ارتباط بينالملل كشور از يك نقطه صورت ميگرفت و هم اكنون به هشت نقطه افزايش پيدا كرده است. وي افزود: در شرايط تحريم در كنسرسيومي عضو شديم كه هدف آن ترانزيت ارتباطات از داخل كشور است و شركاي ايران در اين كنسرسيوم «عمان تل»، «روس تلكوم» و يك شركت انگليسي است كه با آنها يك توافقنامه امضا شده است. وي در عين حال گفت: در خصوص وصول مطالبات از كشورهايي كه با آنها ارتباط مخابراتي داريم مشكلاتي وجود دارد.
هزينه مصرف برق ايستگاههاي زيرساخت بيش از ۱۰ برابر شده است مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت در مورد تاثير هدفمندي يارانهها بر هزينههاي اين شركت گفت: ايستگاههاي شركت ارتباطات زيرساخت از نظر مصرف برق بسيار پرمصرف هستند و در زمان حاضر نزديك به ۱۰ برابر افزايش پيدا كرده، نگران قبضهاي برق هستيم اگر قبلا چهار ميليارد تومان پول برق ميداديم امسال بايد ۵۰ ميليارد تومان پرداخت كنيم. وي در مورد قيمت تمام شده اينترنت، گفت: تمام مولفههاي داخلي در مينه قيمت تمام شده اينترنت در كشور افزايش پيدا كرده مانند هزينه برق، تنها چيزي كه كاهش پيدا ميكند پهناي باندي است كه در مرز خريداري ميكنيم.
رسيدن به اهداف برنامه پنجم توسعه مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت مهمترين برنامه اين شركت را رسيدن به اهداف برنامه پنجم توسعه كشور در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات عنوان كرد و گفت: بر اساس ماده ۴۶ برنامه پنجم توسعه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مكلف است تا پايان اين برنامه( سال ۱۳۹۴) امكان دسترسي به اينترنت پرسرعت را براي ۶۰ درصد خانوارها و تمام كسب و كارها فراهم كند. وي افزود: شركت زيرساخت با توجه به اين اهداف، تعداد خانوارها و تعداد مشاغل و پهناي باند مورد نياز را محاسبه و برنامهريزي براي ارائه خدمات تكليف شده را انجام داده است. خسروي گفت: تعداد خطوط E۱ در ابتداي سال جاري ۳۰۰ هزار خط بود كه تا پايان برنامه پنجم اين ظرفيت بايد ۱۰ برابر شود.
وي افزود: حجم برنامهها بسيار سنگين است اما برنامهها شروع شده و قراردادهاي آن در حال نهايي شدن است. خسروي گفت: با توجه به اينكه اهداف بلندي براي برنامه پنجم توسعه پيشبيني شده، ممكن است در تامين اعتبارات مشكلاتي داشته باشيم. بزرگترين دغدغه ما اين است كه اگر بخواهيم وضعيت زيرساختهاي ارتباطي كشور را ۱۰ برابر كنيم، چگونه ميتوانيم اين اعتبارات را تامين كنيم.
توسعه ترانزيت بينالملل مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت اظهار داشت: موضوع ديگري كه در زيرساخت پيگيري ميشود، توسعه ترانزيت بينالملل است، تاكنون روند به سمت ترانزيت بينالملل نبوده، كار بزرگي در يك سال اخير انجام داديم و درگاههاي ارتباطات بينالملل را افزايش داديم. خسروي گفت: ترانزيت بينالملل ميتواند منابع درآمدي ارزي براي كشور باشد، شايد سالها قبل بايد به سمت ترانزيت بينالملل ميرفتيم، زماني كه كابلها در منطقه شكل ميگرفت. وي افزود: تا چندي پيش ما ۳۰ خط STM۱ داشتيم كه در پايان برنامه پنجم بايد ۴۰ هزار خط STM۱ از كشور عبور كند كه يك حجم عظيمي در ترانزيت بينالملل است. وي افزود: تاكنون درآمد قابل توجهي از ترانزيت بينالملل نداشتيم اما با افزايش خطوط اميد ميرود در آينده از اين محل درآمد داشته باشيم.
مشاركت ۲۰ درصدي زيرساخت در اپراتور چهارم خسروي در مورد مشاركت شركت ارتباطات زيرساخت در پروژه اپراتور چهارم گفت: اپراتور چهارم در دولت تصويب شد و قرار است ۲۰ درصد سهم دولت در اين پروژه توسط شركت زيرساخت سرمايهگذاري شود. وي افزود: هنوز ساير شركاي پروژه اپراتور چهارم نهايي نشدهاند اما در زيرساخت يك مجري تعيين شده كه كارهاي مطالعاتي پروژه را دنبال ميكند، چارچوب پروانه اين اپراتور نيز در سازمان تنظيم مقررات نهايي شده و منتظر مصوبات بعدي دولت است.
مخابرات ميزان زيادي از مطالبات شركت زيرساخت را پرداخت خسروي در مورد بدهي شركت مخابرات به شركت زيرساخت گفت: ميزان زيادي از طلب زيرساخت وصول شده و مشكل حاص و عمدهاي با مخابرات نداريم. بدهي معوقه مخابرات در حال رفع و رجوع است.
راهاندازي خطوط جديد در شهريور ماه خسروي از راهاندازي دو خط STM۶۴ خبر داد و گفت: هفته گذشته پاكات مناقصه اين دو خط باز شد و دو شركت خارجي برنده اين مناقصه شدند. تا شهريور ماه اين خطوط راهاندازي ميشود.
ارتباط از طريق شبكه فيبر نوري با پاكستان مدير عامل شركت ارتباطات زير ساخت در مورد برقراري ارتباط با كشور پاكستان گفت: تنها كشوري كه دنبال برقراري ارتباط بوديم، پاكستان بود، با همه كشورهاي همسايه ارتباط داشتيم به غير از پاكستان كه ماه قبل با ۲ شركت براي ۲ نقطه تفاهمنامه امضا كرديم و تا سه ماه ديگر ارتباط ما از طريق خطوط فيبر نوري با پاكستان برقرار ميشود. خسروي گفت: هم اكنون ۴۶ هزار و ۸۰۰ كيلومتر خط فيبر نوري در كشور وجود دارد كه تا پايان برنامه پنجم توسعه ۲۰ هزار كيلومتر به اين شبكه اضافه خواهد شد.
انعقاد قرارداد مستقيم با شركتهاي مخابراتي استاني مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت در بخش ديگري از سخنانش گفت: از ابتداي امسال هدف اين بود كه مخابرات استانها براي دريافت خدمات با زيرساخت قرار داد مستقيم امضا كند كه تاكنون به غير دو تا سه استان با بقيه استانها قرار داد خدمات مبادله شده است.
در جريان تصويب برنامه پنجم توسعه پيشنهاد ۵۰۰ كيلوبيت براي كاربران خانگي مطرح شد كه به تصويب نرسيد. !!!!!!!!!
اونوقت اسم این برنامه رو گذاشتن برنامه پنجم توسعه ! یعنی تا 4 سال دیگه که همه دنیا به پهنای باند 1 گیگابیت میرسند ما باید منتظر باشیم که آیا سرعت مجاز خانگی به 500 کیلوبیت افزایش پیدا میکنه یا نه ! بنظر من این خیانت به کشوره
درسته که چنین لایحه ای تصویب نمیشه چون محدودیت کاربران خانگی برای مسئولین اجرا نمیشه و از لحاظ سرعت و کیفیت صد در صد با کاربران خانگی واقعی فرق داره باید هم خیالشون جمع باشه. معلوم نیست این دروغ ها کی تمامی داره. دیروز نزدیک به 2 ساعت حدودا" از ساعت 3 تا 5 یا شایدم بیشتر بکلی اینترنت تعطیل بود و شب هم به همین منوال به غیر از اینکه شبها یه مدتیه از ساعت 1 به بعد یا قطعی داره یا با مشکل مواحهه .زنگ میزنیم شرکت میگه: بخدا ما هم مثل شما بیکار نشستیم و مشکل یا از شرکت ارتباطاته تهرانه یا سرکت زیرساخت به ما قول یک ساعت و نیم رو دادن ما هم همون قول رو به شما میدیم که مشکل رفع میشه. حالا بگذریم که این ضرر و زیان به پای مشتری حساب میشه بعد آقای مدیرعامل شرکت ارتباطات میگه مشکل از ما نیست. آقای مدیر عامل شما مسئولیت دارین این وسط مشکل از کیه و از کجاست ؟ چرا اینجا فکر حلال و حرام نیستین ؟ اینترنت میزنین بنام پاک یا حلال خواهشا" تو همه زمینه ها این حلال و حرام و رعایت کنین.
يعني چي اينكه بر اساس قانون و ضوابط كشور؟؟؟؟ اگر اينجوريه پس چرا اكثر كارها مثل كارهاي بانكي و ثبت نام دانشگاه ها و خيلي از كارهاي ديگه رو بايد حتما از طريق اينترنت انجام داد؟؟؟؟
ما با 128 كيلو بايتش مشكل نداريم!!! اما حالا كه سرعتش پايينه پس حد اقل هر پنج دقيقه قطعي نداشته باشه!!!! كه واسه يه ثبت نام كه دو دقيقه هم طول نميكشه هشت بار مودم رو خاموش و روشن نكنيم!!!
اين خواسته زياديه؟؟؟؟؟
این چه ضوابطیه که همه ازش می نالند؟