به گزارش معاونت فني ايسنا، درتاريخ 14 ژانويه مصادف با 25 دي ماه ساعت 11 به وقت آمريكا درايميل ارسالي از سوي سرويسدهنده آمريكايي The planet به ايسنا تاكيد شده بود كه به دليل شرايط و قوانين ذكر شده بر روي اين سايت بايد اين خبرگزاري طي 48 ساعت آتي سرور The planet را ترك كند، همچنين يادآور شده بود كه اين ايميل برگشتناپذير بوده و قابل مذاكره نيست.
اين اخطار از سوي سرويسدهنده آمريكايي به اين خبرگزاري در حالي اعلام شده بود كه براساس شرايط و قوانيني كه سرويس دهنده The planet در سايتش اعلام كردهاست ،تحت هيچ شرايطي حق ندارد سرويس طرف مقابل خود را به طور دائم قطع كند.
گفتني است؛ حذف سايت ايسنا كه يك خبرگزاري است ،از سوي اين سرويس دهنده آمريكايي خلاف قوانين انفورماتيكي در سراسر دنيا بوده و با شعارلزوم برقراري جريان آزاد اطلاعات و رعايت اصل آزادي دسترسي به اطلاعات و اخبار نيز تناقض فاحش دارد.
لازم به ذكر است كه در قرارداد ايسنا با اين سرويسدهنده ،اجازهاي به سرويسدهنده داده نشده كه قرارداد را به صورت يكطرفه و بي دليل فسخ كند.
خبرگزاري دانشجويان ايران با ارسال هفت ايميل به اين سرويس دهنده خواستار اعلام دليل اين برخورد از سوي اين سرويس دهنده شده بود، اما در تمام اين موارد تنها با جواب غير واضح اين سرويسدهنده مواجه شد و حدود 53 ساعت بعد سايت ايسنا ترمينيت (حذف) شد.
اين سرويسدهنده در اولين ايميلي كه براي ايسنا ارسال كرد، تنها 48 ساعت براي Back up فرصت داد و هيچ مطلبي مبني برچگونگي تطبيق عمل خود با متن قرارداد يا تقبل ضرر و زيان از سوي اين سرويسدهنده اعلام نشد،به اين ترتيب سرويسدهنده آمريكايي تمام بندهاي حقوقي قرارداد را زير پا گذاشت.
لازم به ذكر است كه ايسنا علاوه بر ارسال ايميل، تماسهاي تلفني مكرري نيز با اين سرويسدهنده برقرار كرد اما جوابي از سوي مديران اين سرويس دهنده دريافت نكرد.
لازم به يادآوري است كه The planet از جمله سرويسدهندههاي آمريكايي است كه به تعداد قابل توجهي از سايت هاي ايراني سرويس مي دهد و با توجه به شرايط فعلي ديگر هيچ تضميني براي متقاضيان ايراني از سوي سرويسدهندههاي آمريكايي وجود نخواهد داشت و اين درحالي است كه آمريكا بسياري از كشورها را با ادعاي عدم رعايت حق دسترسي آزادانه مردم به اطلاعات تحت فشار قرار ميدهد.