ایتنا- مشتریان ایرانی معتقدند علیرغم پایین آمدن قیمتها در روزهای گذشته، اما هنوز هم قیمت درج شده روی لپتاپها با قیمت واقعیشان تفاوت زیادی دارد.
در روزگاری که تکنولوژی و ارتباطات حرف اول را میزند در شهری مثل تهران سالنهای بازار لپتاپ خلوتتر از گذشته به نظر میرسد و در حالی که قیمتها در روزهای گذشته سیر نزولی داشته اما مشتریان معتقدند هنوز زمان مناسب برای خرید فرا نرسیده است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، یکی از افرادی که برای خرید به بازار مراجعه کرده میگوید قیمت ها پایین آمده است اما هنوز بسیار بیشتر از ارزش واقعی این کالاهاست.
به گفته کارشناسان بازار لپتاپ و رایانه بیش از هر کالای دیگری به شرایط و قیمت ارز بستگی دارد و با افزایش یا کاهش قیمت ارز افزایش قیمت در این صنف معقول و قابل پیشبینی است همانطور که در ماههای گدشته؛ نوسان قیمت ارز، بی ثباتی در بازار لپ تاپ را به همراه خودش آورد.
بر اساس اظهارات فعالان بازار لپتاپ، رشد قیمتها به بهانه رشد نرخ دلار باعث شد میزان تقاضا در بازار کاهش بیشتری یابد و به این ترتیب فعالان بازار ناچار شدند مجددا قیمتها را کاهش دهند و همان سود اندکی هم که شامل حال عرضهکنندگان لپتاپ میشد کاهش یابد حتی به ضرر در فروش منجر شود. محصول رکود حاکم بر بازار چیزی جز این نیست.
رشد قیمت ها از جانب برخی از عرضهکنندگان باعث شد تا بازار با کاهش بیشتری در زمینه تقاضا روبه رو شود. به همین دلیل فعالان بازار مجددا قیمتها را کاهش دادند. سود کمی که فروش لپ تاپ برای عرضه کنندگان دارد باعث شده است که بیشتر آنان به تشویق مشتریان برای خرید برندهای کمتر شناخته شده بپردازند چرا که سود حاصل از فروش برندها بیشتر است.
عدم تخصیص ارز مبادلهای ممکن است به ظاهر مشکل اصلی بازار لپتاپ نباشد اما افزایش بیسابقه قیمت لپ تاپ در تبعیت از بازار ارز بود و این افزایش قیمت بود که رکود بازار را سبب شد که با سر و سامان دادن وضعیت ارز مبادلهای برای این صنف میشد جلوی بسیاری از اتفاقاتی که برای این بازار افتاد را گرفت.
امینی از فعالان بازار لپ تاپ در این رابطه می گوید: از آغاز تخصیص ارز مبادلهای چیزی به من نرسیده و فعالیت خود را تنها با ارز آزاد ادامه دادهام.
به گفته وی قیمتها در یک سال گذشته بالا رفته و خرید مشتریان به خصوص در دو ماه گذشته به شدت کم شده است. این صنف میتوانند تا ۷ درصد سود از فروش کسب کند اما معمولاً به کمتر ۱.۵ درصد بسنده میکنند چراکه وضعیت رکود بازار بقای واحدشان را تهدید میکند.
وی معتقد است کمبود کالایی در بازار وجود ندارد و اگر کمبودی وجود داشته باشد، کمبود مشتری است، در روزهای اخیر قیمتها علی رغم افزایش نرخ دلار کاهش پیدا کرده اما هیچ پیش بینی از نیاز وضعیت بازار لپ تاپ در روزهای آینده نمیتوانم داشته باشم.
یکی دیگر از مراجعه کنندگان به بازار هم در پاسخ که قصد خرید دارد یا خیر می گوید: من منتظرم که شرایط اقتصادی کشور و وضعیت ارز بهتر شود و توصیهها بر این بوده که فعلا دست نگه داریم ولی برای انتخاب و مقایسه چند لپ تاپ با برندهای مختلف به بازار آمدهام.
به گفته برخی تحلیلگران جدا از مشکلات ارزی، کاهش تقاضا همیشه کاهش قیمت را به ارمغان می آورد و تاکنون این اصل در بازار لپ تاپ تحقق پیدا کرده است. اما اینکه آیا این روند تا رسیدن به قیمت تعادلی ادامه خواهد داشت سوالی است که برای پاسخ به آن باید منتظر ماند.