معتمدي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مراسم پردهبرداري از ماهواره مصباح در جمع خبرنگاران با اشاره به اين كه پروژه مصباح يكي از مهمترين پروژههاي علمي و فناوري كشور محسوب ميشود، گفت: صدها تكنولوژي پيشرفته در زمينه الكترونيك، رايانه، كنترل، مخابرات، مكانيك، متالوژي، فيزيك، علوم فضايي و غيره در ساخت ماهواره كوچك مصباح بهكار گرفته شده و با اجراي آن به كشورهاي صاحب فناوري ماهواره فضايي پيوستهايم.
معتمدي در ادامه افزود: 95 درصد طراحي نمونه زميني اين ماهواره توسط دانش داخلي انجام و مورد تأييد متخصصان خارجي قرار گرفت و براي ساخت نمونه فضايي از تجربه شركت ايتاليايي CGS استفاده كرديم.
وي با اشاره به اين كه هزينه اجراي اين پروژه حدود 100 ميليارد ريال برآورد شده است، تصريح كرد: پيشبيني ميشود در برنامه چهارم توسعه بهطور متوسط هر سال يك ماهواره را به فضا پرتاب كنيم و طرح مصباح1، گام اول در اين راه محسوب ميشود.
معتمدي اضافه كرد: براي دستيابي به اين هدف، سازمان فضايي از توان كليه نيروهاي داخلي كشور استفاده خواهد كرد و در اين ميان حمايت از دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي كه نقش مؤثري در اين زمينه دارند ضروري به نظر ميرسد.
وزير ICT خاطرنشان كرد: ميتوان ادعا كرد كه يكي از مهمترين دستاوردهاي اين پروژه تربيت نيروي متخصص و صاحب دانش فني ماهواره در يك محيط علمي و كاربردي بوده است.
شايان ذكر است در پايان مراسم، تمبر جمعيت ايراني پيشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه، با حضور معتمدي، وزير ICT و توفيقي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري و جمعي از مقامات كشوري مهر و امضا شد.