۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۲

کاربران یاهو در سال 2008 از لیست برنامه جاسوسی مستقیم امریکا در آمده بودند

ایتنا- یاهو اعلام کرده که کاربرانش می‌توانند با خیال آسوده به استفاده از امکانات این سایت بپردازند چرا که یاهو در برابر درخواست دادگاه مقاومت کرده و حریم خصوصی کاربرانش را رعایت کرده است
کاربران یاهو در سال 2008 از لیست برنامه جاسوسی مستقیم امریکا در آمده بودند


هر چند اخبار مربوط به برنامه جاسوسی پریسم کم‌تر شده اما اخبار مربوط به کمپانی های اینترنتی که نامشان به عنوان همکار با دولت امریکا منتشر شد و تایید و تکذیب این موضوع بدلیل نقض حریم خصوصی کاربران، کاسته نشده است.


به گزارش ایتنا از خبرآنلاین،‌ در تازه ترین این موارد، کمپانی یاهو اعلام کرد در دادگاه ویژه FISC در سال ۲۰۰۸ در نبردی حقوقی، توانسته علیه قانون موسوم به FISA به پیروزی دست بیابد و این اسناد که نشان می دهد این کمپانی در سال ۲۰۰۸ در برابر درخواست دادگاه مقاومت کرده و حریم خصوصی کاربران را حفظ کرده، باید منتشر گردد.

دادگاه فیسک اخیرا حکم صادر کرده که اسناد دعوای حقوقی سال ۲۰۰۸ می تواند از حالت محرمانه بیرون آمده و جهت تنویر افکار عمومی منتشر گردد. با انجام این کار یاهو یک گام جلوتر از کمپانی های مظنون به دراختیار گذاشتن مستقیم سرورهای خود به آژانس های امنیتی امریکا می افتد تا بتواند اعتبار از دست رفته را کمی برگرداند.

FISA مخفف Foreign Intelligence Surveillance Act یک قانون بوده که دادگاهی بنام FISC یا Foreign Intelligence Surveillance Court آن را امضا کرده و به اجرا در می آورد.

مطابق این قانون و بر اساس حکم صادره از سوی فیسک، آژانس های امنیتی می توانند از کمپانی ها بخواهند اطلاعات مورد نیاز مربوط به مشتریان خود را در اختیار آنها بگذارند. 

آژانس امنیت ملی بر این اساس با نصب برنامه شنود پریسم روی کمپانی های اینترنتی ، تمام کاربران امریکایی و غیر امریکایی را در معرض شنود قرار داده است که این موضوع باعث اعتراضات داخلی و بین المللی شده است. افشاگری های ادوارد اسنودن درباره وسعت جاسوسی با برنامه پریسم ، حریم خصوصی کاربران اینترنت را در معرض نابودی قرار داده است و اخیرا مردم متوجه این موضوع شده اند.

ظاهرا برنامه پریسم (دادن دسترسی مستقیم به سرورها برای چک کردن اطلاعات کاربران) بر اساس حکم دادگاه فیسک اجرا شده و از همان ابتدا با افشای نام کمپانی هایی مانند یاهو، مایکروسافت، فیس بوک، اپل و ... وارد مرحله تکذیب و تایید بعدی شد.

۱۴ ژوئن و بعد از انتشار اخبار افشاگری های اسنودن، یاهو درخواست رسمی برای انتشار کیس حقوقی خود در سال ۲۰۰۸ شد تا از خود رفع اتهام کند و حالا دادگاه فیسک با انتشار اسناد مربوط به آن کیس موافقت کرده است.

کمپانی یاهو از معدود کمپانی هایی بود که در ماجرای جاسوسی با برنامه پریسم اتهام علیه خود را (دادن دسترسی مستقیم به سرورها برای چک شدن کاربران توسط آژانس امنیت ملی) نپذیرفت و تاکید کرد که اطلاعات شخصی تمام کاربران را به آژانس امنیت ملی امریکا نداده و بعدا رسما اعلام کرد که بین ۱۲۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ درخواست از سوی منابع اطلاعاتی برای دریافت دیتای شخصی کاربران را در نیمه دوم سال ۲۰۱۲ دریافت کرده است.
کد مطلب: 26840
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ