ایتنا - شرکتهای مختلف با هیجان زیادی به سمت استفاده از فناوریهای ابری پیش می روند در حالیکه هنوز اطلاعات زیادی در مورد امنیت اطلاعات و دادههای خود در این فضا ندارند.
هر روز بر تعداد شرکتهایی که به استفاده از فناوریهای پردازش ابری علاقه نشان داده و به سمت آن میروند، بیشتر میشود. اما آیا همه این شرکتها نسبت به چگونگی حافظت از اطلاعات و دادههای مهم و حساس خود در این فضا آگاهی دارند؟
به گزارش ایتنا طبق مطالعات جدید موسسه ponemon که به بررسی میزان استقبال شرکتها از فناوری ابری و سطح امنیت آنها پرداخته است، در نهایت به این نتیجه رسیده است که دانش فنی امنیت فناوری ابری به بلوغ کاملی در تامین امنیت شرکتها و سازمانهایی که از این فناوری استفاده می کنند، نرسیده است.
براساس مطالعات انجام شده، تاکنون ۵۳ درصد سازمانها و شرکت های متوسط، اطلاعات حساس خود را بر فضای ابری قرار دادهاند. این در حالی است که بیش از ۱۴ درصد آنها تنها طی یکسال اخیر به این فناوری اعتماد کرده و به آن روی آوردهاند.
همچنین موسسه Ponemon در جای دیگری از گزارش خود اعلام کرده است که وقتی صحبت از تامین امنیت و حفاظت از اطلاعات در فضای ابری به میان میآید، تنها ۳۰ درصد شرکتها اذعان میکنند در مورد این موضوع به قدر کافی مطلع هستند. در حالی که مابقی شرکتها معتقدند حفظ و حراست از اطلاعات حساس آنها بر عهده شرکت ارائه دهنده این فناوری است.
نیازمند یک استاندارد موسسه Ponemon که این نظرسنجی را برگزار کرده است در ادامه این گزارش، عدم وجود استاندارد جهانی در صنعت امنیت ابری را عامل مهم بی اطلاعی شرکتها در خصوص حفظ امنیت اطلاعاتشان دانسته و وجود چنین استانداری را عامل ترغیب شرکتهای در حال رشد با تعداد کارکنان محدود، برای انتقال دادهها و اطلاعات به محیط ابری میداند.
این موسسه همچنین به شرکتهای امنیتی توصیه کرده است به دنبال یک راه حل موقتی در دنیای فناوری ابری نباشند چرا که شرکتهای در حال رشد به دنبال افزایش بهرهوری و صرفهجویی در هزینههای خود هستند و دیر یا زود به سمت استفاده از این فناوری خواهند آمد. از این رو در این مسیر مسئولیت سنگینی در حفاظت از اطلاعات شرکتها و تامین امنیت آنها بر دوش شرکتهای امنیتی است. این موسسه در نهایت به این نتیجه رسیده است که شرکتهای مختلف با هیجان زیادی به سمت استفاده از فناوریهای ابری پیش می روند در حالیکه هنوز اطلاعات زیادی در مورد امنیت اطلاعات و دادههای خود در این فضا ندارند. در نتیجه و در چنین شرایطی وظیفه شرکت های امنیتی سنگین تر شده و باید نسبت به استانداردهای امنیتی خود در این فضا هوشیار و پایبند باشند. چراکه شرکت های متوسط به دلیل منابع و نیروی انسانی محدود، امکان توجه به کلیه نکات امنیتی را نداشته و آن را به گردن شرکت های امنیتی می اندازند.
انجام این اقدامات توسط شرکتهای امنیتی در نهایت میتواند منجر به افزایش بهرهوری و استفاده مفید از این فناوری در شرکتها و سازمانهای در حال رشد شود.