دولت دهم هم تمام شد و تماسهای تصویری رایتل وصل نشد
ایتنا- تماس تصویری رایتل! بودن یا نبودن؟ سروصدا و جنجالی که از دولت دهم شروع شد و هنوز هم بلاتکلیف است! اصلا آیا اپراتورها اجازه فعالیت در زمینه فناوریهای جدید را دارند؟
تماسهای تصویری رایتل که چند ماهی از قطع شدن آنها می گذرد، قرار بود در دولت دهم پیگیری شود اما این دولت هم به پایان رسید و همچنان وضعیت این سرویس در حالت نامشخص قرار دارد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، زمانی بسیاری از مردم هزینههای مختلفی را متقبل شده و مدتها زمان گذاشتند تا با خرید نسل جدید سیم کارت بتوانند علاوه بر مکالمه صوتی از سرویس جدید مکالمه تصویری نیز بهره مند شوند اما مدت کوتاهی پس از ارائه این سرویس مخالفتهای متعددی با ارائه آن صورت گرفت و اکنون چندماهی است به بهانه نداشتن پیوست فرهنگی،این سرویس قطع شده است.
در این میان به نظر نمی رسد از بین مسوولان متولی حوزه ارتباطات هم فردی نگرانی یا مشکل خاصی با قطع شدن این سرویس داشته باشد و بدون هیچ توضیح قانع کنندهای برای کاربران و یا بازگرداندن هزینههای آنها از سرگیری مکالمات تصویری به زمان نامعلومی واگذار شده است.
پیش از این محمدحسن نامی - وزیر پیشین ارتباطات- اواسط تیر ماه گفته بود: به احتمال زیاد پیوست فرهنگی رایتل ظرف سه ماه آینده به شورای عالی فضای مجازی ارائه خواهد شد.
او که تدوین این پیوست را در شورایی با حضور نمایندگانی از حوزه علمیه، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علامه و جهاد دانشگاهی دنبال می کرد در این باره اظهار کرده بود: در اصل ما باید پس از تدوین پیوست فرهنگی آن را به شورای عالی فضای مجازی ارسال کنیم تا پس از تایید آن در شورا کار آغاز شود. البته حتی اگر همین حالا شورا بگوید حتی بدون پیوست فرهنگی موضوع پیگیری شود ما این کار را انجام خواهیم داد چرا که پیگیری این موضوع از وظایف ماست.
البته در آن زمان درباره این که تا سه ماه آینده فرصت کاری دولت دهم به پایان میرسد صحبتی نشده بود و حال با روی کار آمدن دولت یازدهم همچنان مشخص نیست آیا تماسهای تصویری رایتل از سر گرفته خواهد شد یا این قصه سر دراز دارد. نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد آنکه در صحبتهای غیر رسمی مسوولان دائم این گونه عنوان می شود که یکی از مخالفان جدی تماسهای تصویری که در قطع این سرویس هم نقش مهمی داشته، شورای عالی فضای مجازی است اما خود مهدی اخوان بهابادی(دبیر این شورا) بر این نکته تاکید دارد که زمانی که یک فناوری جدید وارد کشور میشود، پیوست فرهنگی مناسب خود را نیاز دارد اما در زمانی که پروانه اپراتور سوم صادر شده یک صفحه سفید در پروانه چندده برگی قرار گرفته و به عنوان پیوست فرهنگی به امضاء رسیده است.
اکنون از دید ما دغدغه افراد مختلف در این زمینه به همین مسئله برمیگردد که زمانی که قرار بوده این پروانه صادر شود دقت کافی صورت نگرفته است. به همین دلیل ما با اپراتور مذاکراتی داشتیم که این نقص را جبران کند؛ حتی به آنها چند ماه زمان داده شد و اینگونه نبود که تصمیم یک شبه گرفته شود اما با چند ماه مذاکره و تعامل، توجهی به این موضوع نشد و به ناچار و ناگزیر مصوب شد تماس تصویری رایتل قطع شود.
او درباره حقوقی که کاربران این اپراتور دارند هم این گونه گفته بود که کلیه کاربران همه اپراتورها باید توسط اپراتور خود پاسخ بگیرند و اپراتورها باید پاسخگو باشند. قطعا این موضوع را سازمان تنظیم مقررات باید از اپراتور پیگیری کند چرا که هر اپراتور با دو مجموعه در ارتباط است اول کاربران و پس از آن حاکمیت.
حال اگر کوتاهی در تعامل با حاکمیت صورت بگیرد، کاربران نباید ضرر کنند اما کلا این موضوع موقت است. دوستان دست به کار شدهاند و در حال تدوین پیوست فرهنگی هستند و هر وقت این پیوست ارائه شود، نهایتا ظرف دو تا سه جلسه کار از سرگیری تماسهای تصویری را پیگیری خواهیم کرد.
وی در عین حال یادآور شده بود: در حال تلاش هستیم اعضا را قانع کنیم که به اپراتورها اجازه فعالیت در زمینه فناوریهای جدید داده شود. موضوع رایتل را هم فکر میکنیم ظرف مدت یکی دو ماه آینده حل و فصل شود و نباید جریان بیش از این طول بکشد.
حال یک ماه و یک هفته از این صحبتهای دبیر شورای عالی فضای مجازی گذشته و همچنان آینده تماسهای تصویری اپراتور سوم در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند تا مشخص شود آیا در دولت جدید گره از این مشکل باز خواهد شد یا این که کلیدهای دولت تدبیر و امید هم دری از مشکلات کاربران رایتل نخواهد گشود...