امكان رقابت با نرمافزارهاي خارجي در بازار جهاني وجود ندارد
مسعودشنتياني در گفتوگو با ايسنا اظهار داشت:هيچ كشوري توانايي توليد تمام اجزاي رايانه را به تنهايي ندارد و اصولا بعضي از قطعات رايانه تنها توسط شركتهاي محدود در جهان ساخته ميشود چون تكنولوژيهاي آنها هر ماه تغيير ميكند. وي ادامه داد: به دليل اين كه بعضي از قطعات رايانه در داخل توليد نميشود گفت كه توليد كننده داخلي نداريم و اين حرفها در جهت تخريب توليد كنندگان داخلي است.
وي با بيان اين كه توليد رايانه باعث ايجاد دانش فني دركشور شده است گفت: شركتهاي توليد كننده رايانه سطحي از اشتغال را در جامعه ايجاد كردهاند و در همه دنيا براي واردشدن به صنعت بايد از توليد وسايل و تجهيزات جانبي شروع كرد تا با به دست آوردن تجربه و سرمايه بتوان محصولي را در بازار جهاني ارائه كرد. وي تصريح كرد: ما در حال آماده سازي بستر توليد رايانه در كشور هستيم كه با سياستگذاريهايي كه شده امكان ورود به بازار جهاني نيز وجود دارد.
شنتياني با تاكيد بر اين كه صنعت سختافزار نزديك به 15 سال است كه در داخل سابقه دارد گفت: ما قطعات مختلفي را از رايانه در داخل كشور توليد ميكنيم و در حال آماده سازي زيرساختها براي توسعه توليدات سخت افزاري در كشور هستيم. وي در ادامه تاكيد كرد: ما ادعاي توليد CPU و RAM را نداريم و تنها تعداد محدودي از كشورها هستند كه اين قطعات را توليد ميكنند.
نايب رييس سنديكاي توليد كنندگان رايانه با اشاره به صنعت نرمافزار گفت: اين صنعت به نيروي انساني متخصص و دانش فني نياز دارد و پيشرفت اين صنعت نياز به قانون قوي براي حفظ مالكيت معنوي محصولات نرمافزاري در كشور دارد. وي افزود: توليدات داخلي را نميتوان با نرمافزار خارجي مقايسه كرد و امكان رقابت با اين نرمافزارها در بازار جهاني وجود ندارد.
شنتياني ادامه داد: ما تنها ميتوانيم نرمافزارهايي را براي امكانات جانبي و راهنماي استفاده از آنها توليد كنيم. وي تصريح كرد: ارائه نرمافزارهاي مختلف باعث شده كه فعاليتها در جوامع با سرعت و كيفيت بالاتري انجام گيرد.
نايب رييس سنديكاي توليد كنندگان رايانه تاكيد كرد: شركت نرمافزاري با طراحي برنامههاي فارسي ساز، نرمافزارهاي خارجي را با فرهنگ داخل منطبق ميكنند.
وي در پايان سخنانش گفت: ما نياز به نرم افزارهاي كاربردي داريم كه بايد نيازهاي داخلي را پوشش دهد.