از ديد وزارت ICT، کار ترکسل تمام شده، نوبت MTN است
غفاريان رييس هيئت مديره شركت مخابرات ايران گفت: از ديد وزارت ICT و شركاي ايراني، كار پروژه اپراتور دوم با تركسل تمام شده و مذاكرات با MTN پيش ميرود.
به گزارش ايسنا، دكتر «وفا غفاريان» كه در همايش مخابرات، چالشها و چشماندازها سخن ميگفت، در بخشي از سخنانش با تاكيد براين كه صنعت ما نيازمند رقابت پذيري است اظهار داشت: مشكلات بخش خصوصي بيشتر از آنكه مشكل اقتصادي باشد، ريشهي فرهنگي هم دارد. وي ادامه داد: صنايع ما نيازمند حمايت از نوعي كه امروز انجام ميدهيم نيستند، بلكه صنعت ما نيازمند رقابت پذيري است.
وي ادامه داد: بايد عوامل را فراهم كنيم تا صنايع بتوانند رقابت كنند، بنابر اين بايد ديد راه كار حمايت از صنعت براي اين رقابت پذيري چيست و بايد ديد صنعت ما چگونه ميتواند در عرصه داخلي رقابت پذير باشد.
وي افزود: همه در اين رقابت پذيري نقش دارند لذا بايد زيرساخت، در جهت رفع چالشها در اين حوزه فراهم شود.
غفاريان در بخش ديگري از سخنان خود، در مورد آخرين وضعيت اپراتور دوم تلفن همراه گفت: تركها هنگام ورود به اين مناقصه عزم جدي براي ادامه كار با جمهوري اسلامي ايران داشتند، و ميتوان گفت راهكار ارائه شده نيز در تمام ابعاد مناسب بود، اما با پيشرفت كار شرايط تغيير كرد، و در نتيجه در رفتار تركسل تغيير ايجاد شد.
وي افزود: پس از مصوبه مجلس تغيير رفتار اساسي در تركسل كاملا به چشم ميخورد و بدين ترتيب آنها نسبت به انجام تعهدات خود عمل نكردند، تا جايي كه ايرانسل مجبور شد ، 49 درصد از سهام شركت را بينام ثبت كند.
رييس هيئت مديره شركت مخابرات ايران افزود: همچين طرف ترك در تاريخ مشخص شده نسبت به سپردن ضمانتنامه بانكي نيز اقدام نكرد در عوض با راه انداختن غوغاي مطبوعاتي، و با انقال پول از يك بانك به بانك ديگر گواهي نامهاي مبني بر اينكه اين مقدار پول را در حساب خود دارد، ارائه كرده و به گونهاي و انمود كرد كه اين كار به درستي صورت گرفته است. وي افزود: از نظر ما تركسل يا MTN اهميت ندارد بلكه ايرانسل، اپراتور دوم و برنامه پنج ساله چهارم اهميت دارد، و اگر مناقصه باطل ميشد، ترديد داشتيم كه كار در سال 84 و 85 عملياتي شود، و در نتيجه با بياعتمادي مواجه ميشديم.
رييس هيئت مديره شركت مخابرات ايران تصريح كرد: تركسل در زبان و كلام اظهار ميكرد، شرايط را قبول دارد اما آشكارا نميخواست متعهد اين پروژه شود، لذا اين كار به يك پروژه سياسي، مطبوعاتي تبديل شد و آنها تا اندازهاي موفق شدند اذهان را آشفته و به سمت خود متوجه كنند، تا اينكه جلسهاي مشترك با نمايندگان مجلس و مخابرات با اصرار تركها برگزار شد اما نتيجه جلسه كاملا برعكس شد؛ آنها ميخواستند تا مديريت پروژه در دستشان باشد كه اين برخلاف مصوبه مجلس بود، همچين ميخواستند يك نهاد دولتي بيزينس پلن آنها را تضمين كند تا اگر سود نبردند، جبران شود. وي خاطر نشان كرد: نكته ديگري كه ما را نگران كرد اين بود كه قرار بود 15 سال با كساني شريك شويم كه در بدو ورود در فضايي از عدم واقعيات كار را پيش بردند.
رييس هيئت مديره شركت مخابرات ايران تصريح كرد: از ديد وزارت ارتباطات و شركاي ايراني پروژه كار با تركسل تمام شده و مذاكرات با MTN پيش ميرود. وي اظهار اميدواري كرد كه ايرانسل طبق زمانبندي، اقدامات مربوط به ضمانتنامه را انجام دهند و پروژه طبق برنامه پيش رفته و به تحق برنامه چهارم توسعه و بهبود شبكه موجود كمك كند. وي همچنين اظهار داشت: بسيار علاقهمند هستم كه پروژه سيمكارتهاي اعتباري نيز فعال شود زيرا فعاليت بخش تعاوني در بخش تكنولوژي برتر را جزو افتخارات ميدانم.
غفاريان افزود: مجريان پروژه تاليا نيز مشكلاتي در راستاي عملكرد خود عنوان ميكنند اما فكر ميكنم تاليا ما را در بنبست قرار داده است.
وي يادآور شد: ما بيش از اپراتور دوم علاقهمند هستيم اين حركت ادامه يابد اما راه حل سادهاي ندارد.
رييس هيئت مديره شركت مخابرات ايران در پايان خاطر نشان كرد: صحبتهاي اوليه براي حضور اپراتور سوم در مقياس كوچكتر در استانها انجام داديم كه بخش خصوصي ميتواند در آن حضور داشته باشد اما اين بخش هم بايد قد و قوارهي خود را افزايش دهد تا بتواند در مقابل رقباي خارجي قويتر ظاهر شود.