بدترین فناوریهای ارایه شده برای گیرندههای تلویزیونی
ایتنا - کارشناسان بررسی جامعی را انجام دادند تا بدترین فناوریهایی که در نسل جدید گیرندههای تلویزیونی به کار رفته است را مشخص کنند.
گیرندههای تلویزیونی یکی از کاربردیترین فناوریهایی محسوب میشوند که طی چند دهه گذشته از محبوبیت آنها کاسته نشده است و همچنان مورد استقبال کاربران جهانی قرار میگیرند.
به گزارش ایتنا از رایورز، طی چند سال گذشته قابلیتها و فناوریهای مختلف برای گیرندههای تلویزیونی ارایه شده است تا شرکتهای سازنده محبوبیت بیشتری نزد کاربران پیدا کنند و بتوانند درآمد بیشتری در این زمینه بهدست آورند.
در حال حاضر گیرندههای تلویزیونی HDTV بیشترین محبوبیت را دارند و در همه بازارهای جهانی پرفروشترین نوع تلویزیونها را شامل میشوند.
اما در کنار همه این فناوریهای جدید، کارشناسان مرکز CNet بررسی جامعی را انجام دادند تا بدترین فناوریهایی که در نسل جدید گیرندههای تلویزیونی به کار رفته است را مشخص کنند که این فناوریها به قرار زیر توضیح داده شدهاند.
سیستم سهبعدی
اگرچه بسیاری از تلویزیونهای جدید قابلیت پخش تصاویر به صورت سهبعدی را دارند، اما بهجرات میتوان گفت هیچ یک از کاربران این قابلیت را مورد استفاده قرار نمیدهند و تمایلی به استفاده از آنها ندارند.
همین مسئله باعث شد تا مدتی قبل شرکتهای بزرگی مانند Vizio و توشیبا به صورت رسمی اعلام کنند که تولید تلویزیون با قابلیت پخش سهبعدی تصاویر را کنار گذاشتهاند و دور از ذهن بهنظر نمیرسد که دیگر تولیدکنندگان بزرگ تلویزیون هم در آینده نزدیک اقدام مشابه را انجام دهند.
نمایشگرهای منحنی
دستکم مدلهای کنونی گیرندههای تلویزیونی منحنی کاربردی چندانی ندارند و به واسطه اندازه نمایشگر، قیمت بالا و فاصلهای که باید برای تماشای تصاویر از آنها گرفت چندان مورد توجه کاربران واقع نشدهاند.
در بسیاری از آزمایشها مشخص شده است که این تلویزیونها کیفیت تصویری متفاوتی نسبت به نمایشگرهای معمولی ندارند و البته برای خرید یک تلویزیون منحنی LED باید هزینه بسیار زیادی را پرداخت کرد.
نمایشگرهای ۴ هزار پیکسلی
شاید تعداد بالای پیکسلها در نگاه اول اتفاق خوبی بهنظر برسد. اما اگر شما دو نمایشگر HD و 4K را کنار هم ببینید در فاصله استاندارد قرار بگیرید، به سختی میتوانید تشخیص دهید که کدامیک کیفیت بالاتری دارد.
اما مشکل دیگر در این زمینه قیمت بالای این نمایشگرها است. در اصل مردم مجبورند به واسطه کیفیت تصویر که برایشان تفاوت چندانی نمیکند، هزینه کاملا متفاوت و قابل ملاحظه را پرداخت کنند.
فناوری LCD
شاید بهجرات بتوان گفت LCD مهمترین فناوری در گیرندههای تلویزیونی HDTV بود و باعث شد فناوری CRT مبتنی بر لامپهاپ تصویر و البته پس از آن فناوری پلاسما برای همیشه بازنشسته شوند و پس از آن هم فناوری OLED ارایه شود.
اما گیرندههای تلویزیونی LED TV در حالت کلی نسبت به نمایشگرهای پلاسما و OLED کیفیت تصویر پایینتری دارند، گوشههای تصویر در این نمایشگر مشکل دارد و تعمیر آن بسیار دشوار است.
فناوری Edge-lit LED
این فناوری روی کار آمد تا برخی مشکلات در نمایشگرهای LED مبتنی بر فناوری LCD TV برطرف شود. اما باید گفت کیفیت تصاویر در این نمایشگرها هم چندان قابل قبول نبود و تصویر در لبهها و گوشههای نمایشگر همچنان با مشکل پخش میشد.
فناوری Soap Opera
بسیاری از گیرندههای تلویزیون قابلیت "یکسانسازی مصنوعی تصویر" را شامل میشوند که میتوان آن را غیرفعال کرد و البته در بسیار از مواقع این قابلیت بهصورت پیشفرض ارایه شده است.
این قابلیت روی گیرندههای تلویزیونی ارایه شد تا هنگام تماشای فیلمهای سینمایی کاربر حس بهتری دریافت کند و البته، این فناوری هرگز مورد استقبال کاربران قرار نگرفت.
احتمالا چند سال دیگه هم فناوریای امروزو میگن که خوب نیستن!