کوفی عنان : هدف سازمان ملل تضمین جهانی دسترسی به اینترنت است
به گزارش ایسنا ، در آستانهي اجلاس جهاني جامعهي اطلاعاتي تونس «كوفي عنان» دبيركل سازمان ملل متحد با انتشار مقالهاي به مباحث مربوط به اين جامعه از جمله فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي و همچنين نقش سازمان ملل در زمينهي توسعهي اينترنت و كاهش شكاف ديجيتال پرداخته است.
در این مقاله آمده است :
يك تصور غلط كه با موجي مشكلساز به گوش ميرسد آن است كه سازمان ملل قصد دارد اينترنت را به دست گرفته، زير نظر داشته باشد يا كنتر ل نمايد .
اين نميتواند صحت داشته باشد، به دور از هر توطئه براي دستيابي به آن سازمان ملل فقط ميخواهد دسترسي جهاني به اينترنت را تضمين نمايد اين تلاش سازمان ملل در مركز ثقل اجلاس ماه آتي قرار دارد.
احساسي قوي براي حمايت از اينترنت انتظار ميرود كه وجود داشته باشد با گذشت زماني كوتاه از عصر آن، اينترنت تبديل به عامل تحولات بنيادي وحتي انقلابي از زمينههاي بهداشت و آموزش گرفته تا روزنامه نگاري و سياست شده است .
در فعاليتهاي خود سازمان ملل براي توسعه ، ما تنها در ابتداي بهرهبرداري از منافع اينترنت قرار داريم ، براي قربانيان بلايا ارايهي كمكهاي سريعتر و بهتر هماهنگ شده براي مردم در نقاط دور افتاده، ارايهي اطلاعات پزشكي نجات بخش و براي مردميكه در تلهي دولتهاي سركوبگر گرفتار شدهاند، ارايهي دسترسي به اطلاعات سانسور نشده و مجرايي براي انتشار شكايات و درخواست كمكهايشان .
تا به امروز كنترل موضوعات مربوط به بهره برداري از اينترنت spam يا تخلفات مربوط به cyber با روش متفرق ومجزا برخورد شده است، در حالي كه كه زيربناي اينترنت با همكاري دسته جمعي موثر اما غيررسمي بين موسسات گوناگون تحت رهبري بخش خصوصي تجاري ، جامعهي مدني ، دانشگاهها و جوامع فني مديريت شده است . اما كشورهاي در حال توسعه در پيروي از اين فرآيندها مشكل دارند و احساس ميكنند در ساختارهاي كنترل اينترنت عقب ماندهاند .
آنچه ماه شاهد آن هستيم آغاز گفت وگو بين دو فرهنگ متفاوت است، از يك سو جامعهي غيردولتي اينترنتي با سنتهاي غيررسمي با تصميمگيريهاي از پايين به بالا و از سوي ديگر جهان سازمانهاي بين دولتي و دولتي بيشتر رسمي .
اينترنت براي اقتصاد ومديريت هر كشوري بسيار مهم شده است به گونهاي كه بسيار ضعيف انگاشته خواهد شد اگر انتظار داشته باشيم كه دولتها علاقهاي به آن نشان ندهند به ويژه از آن جايي كه درخواستهاي خدمات عمومي در مواردي مانند آموزش و مراقبتهاي بهداشتي حتي گسترده تر خواهند شد .
دولتها نياز دارند تا سياستهاي اينترنتي درست داشته و با يكديگر و جامعه اينترنتي هماهنگي داشته باشند، اما دولتها به تنهايي نميتوانند قوانين وضع نمايند ، دولتها بايد بياموزند كه با شركاي غيردولتي همكاري نمايند ، بعد از همهي آنها هستند كه نقش حساس در ايجاد و هماهنگي اينترنت ايفا ميكنند و آنها به عنوان قواي محركه براي گسترش و ابتكار بيشتر باقي خواهند ماند در اجلاس قبلي كه دو سال قبل در ژنو برگزار شد بحثها در مورد كنترل اينترنت به بن بست رسيد .
بنابر اين كشورهاي عضو ملل متحد از من خواستند تا گروه كاري براي بررسي اين مساله ايجاد كنم اين گروه كاري كنترل اينترنت ، يافتههاي خود را در قالب گزارش كه منعكس كننده نقطه نظر اعضاي آن است و نه عقايد سازمان ارايه داد. گروه كاري پيشنهاد ايجاد فضاي جديد براي گفت وگو، ايجاد مجمعي كه تماميشركا را براي سهيم شدن در اطلاعات و بهترين اقدامات گرد هم بياورد و پيشنهاد بحث مسايل دشوار را داده است اما گروه كاري توان تصميم گيري ندارد .
گروه كاري همچنين چندين پيشنهاد براي ترتيبات بازرسي با درجههاي گوناگون دخالت دولتي و روابط عومي با سازمان ملل ارايه داده است، هيچ يك نميگويد سازمان ملل بايد اختيار كنترل اينترنت را از نهادهاي فني بگيرد كه اينك اين كار را انجام ميدهند، هيچ پيشنهادي درمورد ايجاد آژانس جديد سازمان ملل وجود ندارد و بعضي از پيشنهادات خواستار عدم نقش سازمان ملل است .
همهي اين پيشنهادات ميگويد مديريت روزمرهي اينترت بايد به عهدهي موسسات فني براي محفوظ نگه داشتن آن از سياستهاي زدگي گذاشته شود اين و ساير پيشنهادات در حال حاضر از سوي كشورهاي عضو ملل متحد مورد توجه و بررسي قرار دارند . همگان بر نياز مشاركت بيشتر بين المللي در مباحث مربوط به مسايل كنترل اينترنت تاكيد دارند .
عدم توافق بر موضوع چگونه دست يافتن به آن است ، بنابراين اجازه دهيد نگراني خود را از طرح سازمان ملل براي اينترنت كنار بگذاريم كه عدم اجراي آن خود باعث باز شدن جبهه ديگر حمله عليه سازمان ملل خواهد شد و ادامهي اين مجادله راه به جايي نخواهد برد، سازمان ملل ميخواهد گفتوگو و اجماع را در ميان شركا ترويج نمايد ونهايتا شاهد اين باشد كه تمامي مردم در منافع اينترنت سهيم باشند .
جلسات مقدماتي اجلاس، حق انسان براي خواستن ، يافتن و انتقال اطلاعات و عقايد از راه هر رسانه بدون حد و مرز را مورد تاكيد قرارداد .
من از تمامي شركا دعوت ميكنم به گونهاي مهيا به تونس بيايند تا پلي بر روي شكاف ديجيتالي ايجاد كنند ، آماده باشند تا جامعهاي باز و فراگير اطلاعاتي بسازند و تمامي مردم را غني و توانمند سازد و آماده باشند تا اين هديه اسثنايي را از قرن بيستم به قرن بيستم و يكم انتقال دهند» .