آیا میدانید گوشی هوشمند شما هر روز میزبان این فعل و انفعالات شیمیایی است؟
ایتنا- صفحه نمایش گوشیهای ما چگونه کار میکنند!
معمولا تا زمانی که متوجه تمام شدن خطهای شارژ گوشی هوشمند خود نشویم یا زمانی که صفحه تلفن همراه ما از زور نداشتن شارژ خاموش نشود به این موضوع فکر نمیکنیم که گوشیهای ما چگونه کار میکنند!
اما یک سری فعل و انفعالات پیچیده شیمیایی هم در زمان ساخت و هم در زمان استفاده روزانه نیاز است تا دستگاههای موبایل ما به صورت عادی کار خود را انجام دهند. برای مثال ممکن است شما شنیده باشید که صفحه نمایش آیفون از شیشه مقاوم شده با یون ساخته شده است. اما این عبارت به چه معناست؟
صفحههای شیشهای نمایش معمولا از شیشهی آلومینیوم سیلیکاته که یک مخلوط از آلومینیوم اکسید و سیلیکون دی اکسید است، ساخته شدهاند که در یک حمام داغ نمک مذاب قرار داده میشوند.
این کار به این منظور انجام میشود تا یونهای کوچک سدیم از شیشه خارج شوند و یونهای بزرگتر پتاسیم جای آنها را بگیرند، یونهای پتاسیم جای بیشتری را اشغال میکنند و اینکار باعث میشود تا شیشه زمان سرد شدن فشرده شود و مقاومت و قدرت شیشه بالا رفته و در مقابل ضربات مقاوم باشند.
بجز این، پروسههای دیگری نیز هستند که باعث میشود تا رنگهای زیبا روی صفحه گوشیهای هوشمند شما ظاهر شوند، عناصر مختلفی درون یا روی صفحه نمایش بکار رفتهاند مانند پراسودیمیوم, ایتریوم, گادولینیوم و تربیوم. همچنین تزریق پلاستیک مذاب و نیکل باعث میشود تا اختلال اکلترومغناطیس به حداقل برسد.
اینها تنها گوشهای از فعل و انفعالات شیمیایی هستند که گوشی هوشمند شما را جان میدهند و میتوانید لیت کاملی از آنها را در اینفوگرافیک بالا بخوانید.