كشاندن خدمات سازماني به اينترنت ابزاري براي رونق بازار الكترونيك است
به گزارش خبرگزاري شهر، مهندس سيد رضا كامل، كارشناس ارشد نرم افزار و استاد دانشگاههاي مشهد گفت:سازمانها و ارگانها مي توانند با توجه به بحث شهر و دولت الكترونيك، يك سري از خدمات خود را از طريق اينترنت ارايه دهند كه اين امر بهترين وسيله براي كشاندن مردم به سمت دفاتر خدمات الكترونيك است.
مهندس كامل با تأكيد بر دستهاي از نارساييهاي موجود در زير ساختها براي الكترونيكي نمودن فعاليتها اظهار داشت: تحقق اهداف در گرو پرداختن به دو مقوله كلي فرهنگ سازي و ابزار است كه در بعد فرهنگ سازي ميتوان از طريق برپايي نمايشگاهها مانند نمايشگاه السيت، رسانهها، آموزش و پرورش و غيره كار نمود اما در رابطه با مقوله دوم يعني پيش نيازها ما دچار مشكل هستيم.
وي ادامه داد:به عنوان مثال در خريد الكترونيك نياز به پرداخت هزينهها وجود دارد اما در حال حاضر قدرت اين گونه پرداخت وجود ندارد. بنابراين مراجع به خاطر اين نقص روش ديگر آن يعني خريد حضوري را انتخاب ميكند. لذا در عمل، ما فرآيند تجارت الكترونيك را نداريم.
مهندس كامل بهرهگيري از اينترنت را عملي يك طرفه خواند و اذعان داشت: بر روي شبكه اينترنت در حال استفاده در كشور و سايتهاي ايراني تمام نقل و انتقالات يك طرفه است كه در يك سري اعمال مانند برداشت اطلاعات و خدمات رايگان خلاصه شده است اما اخيراً فعاليت هايي مانند آموزشهاي مجازي وارايه يكسري از خدمات آموزشي اساتيد از جمله دريافت جزوات و يا دريافت تكاليف از اين طريق در حال شكل گيري است كه يك قدم به جلو به حساب ميآيد.
اين استاد دانشگاه در ادامه اجرا نمودن پروژه شهر الكترونيك را گام مثبتي در راستاي افزايش بهرهوري دانست و گفت: اجراي اين پروژهها ميتواند مردم را وادار به استفاده هرچه بيشتر از خدمات و فنآوريهاي نوين نمايد و در شهرهايي مانند تهران به علت ترافيك بالا، مردم سريعتر به اين سمت خواهند رفت ولي در شهرهاي كوچكتري مانند مشهد به علت فاصلههاي كم و راحت تر بودن نقل و انتقالات طبيعتاً استقبال كمتري صورت خواهد گرفت.
مهندس كامل همچنين نداشتن يك سري از فنآوريها مانند سيستمهاي امنيتي مدرن را دليل نامناسبي براي عدم استفاده از دنياي نوين اطلاعات عنوان كرد.
وي گفت: ميتوان اجراي پروژههاي سخت و كلان را با تقسيم كردن آن به پروژههاي كوچكتر و واگذاري آنها به نيروهاي متخصص موجود در دانشگاهها و دانشجويان حتي به عنوان پروژههاي كارورزي خيلي راحتتر اجرا نمود و در هر مرحله از كار كه فنآوري لازم را نداشتيم به راحتي ميتوان از تجربيات كشورهاي ديگر استفاده كرد.
وي مشهد را داراي نيروي فكري و اجرايي مناسب براي راهاندازي پروژههايي مانند شهر الكترونيك دانست و اذعان داشت: ما داراي نيروي كار خوبي هستيم كه در محيطهاي نرم افزاري مختلف كار ميكنند و در صورت ايجاد تعهد قطعاً ميتوان قدمهاي بلندي در زمينه فناوري اطلاعات برداريم.
دومين نمايشگاه فناوري اطلاعات نرم افزار و شهر الكترونيكي از تاريخ 9 تا 13 آذر ماه سالجاري در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي مشهد برگزار ميشود.