۰
plusresetminus
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۶

تشکیل کمیته بررسی اختلالات اینترنت

واکنش وزیر به ویروس جدید رایانه‌ای
ایتنا- واعظی در خصوص اختلالات اینترنت ویروس جدید شناسایی شده و شبکه ملی اطلاعات و حق السهم دولت از تولید نرم‌افزارهای موبایل توضیحاتی را ارائه کرد.
تشکیل کمیته بررسی اختلالات اینترنت


محمود واعظی در حاشیه دیدار با معاون نخست وزیر کشور آذربایجان که برای برنامه های کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان به تهران سفر کرده است به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

۷ میلیون کاربر اینترنت در ایران داریم
به گزارش ایتنا از مهر، واعظی در خصوص اختلالات شبکه اینترنت و اقدامات وزارت ارتباطات با توجه به دستور رئیس جمهور مبنی بر رفع این اختلالات موضوع اینترنت جزء نیازهای زندگی مردم کشور است و این شبکه در اختیار مشاغل و محافل علمی علاوه بر کاربران خانگی نیز قرار دارد. بنا داریم با گسترش این شبکه و رفع اختلالات به نتیجه مطلوب در این راستا برسیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه از ابتدای فعالیت دولت یازدهم شمار کاربران اینترنت را به بیش از دو برابر رسانده ایم گفت: هم اکنون ۷ میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارد که با راه اندازی کامل نسل سوم و چهارم موبایل شمار کاربرانی که به شبکه اینترنت دسترسی پیدا خواهند کرد افزایش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه ۷ میلیون کاربر اینترنت جدا از کاربران موبایل که به شبکه اینترنت متصل می شوند برآورد شده است، خاطرنشان کرد: نسبت به گذشته وضعیت سرعت دسترسی به اینترنت، محتوای تولید شده و میزان اختلالات در این شبکه قابل مقایسه نیست اما برای اینکه به نقطه مطلوب برسیم همچنان فاصله داریم. هم اکنون اختلالات در برخی از مناطق تهران و شهرها وجود دارد که بر این اساس در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کارگروهی برای بررسی این وضعیت با همکاری شرکت های اینترنتی، مخابرات و شرکت ارتباطات زیر ساخت تشکیل شده است که این اختلالات را بررسی خواهند کرد اما معتقدیم که اختلالات در حال کاهش است.

سامانه امنیت شبکه ما جلوی حملات اینترنتی را خواهد گرفت
واعظی در خصوص اخبار منتشر شده از ویروس جدید رایانه ای که پیشرفته تر از ویروس استاتکس نت عنوان شده است گفت: ما از سال گذشته روی سامانه امنیت شبکه (SOC) کار کرده ایم و سه ماه پیش این شبکه را برای سرویس دهی افتتاح کرده ایم. این شبکه ظرف ۲۴ ساعت گزارشهای دریافتی از هجوم حملات و ویروس های رایانه ای را اعلام می کند.

تاکنون خبری از حملات ویروس جدید "رین" نداشته ایم اما قطعا توصیه می شود که این مورد بخصوص بررسی بیشتری شود.

وی گفت: به طور قطع شبکه امنیت وزارت ارتباطات جلوی این قبیل حملات رایانه ای را خواهد گرفت.

حمایت از تولید کنندگان نرم افزارهای موبایلی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ابلاغ آئین نامه ای برای نرم افزارهای کاربردی موبایل و سهم اپراتورها گفت: نمی توانیم از سهم دولت در زمینه درآمد اپراتورها از اپلی کیشن های موبایل صرفه نظر کنیم اما راههای حمایتی برای تولید کنندگان اپلی کیشن ها یعنی اپراتورها در این آئین نامه دیده شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون نرم افزارهایی مختلف در حوزه موبایل مورد استفاده مردم قرار می گیرد تاکید کرد: موضوع تولید محتوا و برنامه های موبایلی از جمله موضوعاتی است که وزارت ارتباطات نقش حمایتی در آن داشته و گروههای فارغ التحصیل در این حوزه دعوت به همکاری می کند.

سرمایه گذاری چند هزار میلیاردی وزارت ارتباطات برای شبکه ملی
واعظی  در خصوص در واکنش به راه اندازی شبکه ملی اطلاع رسانی توسط سازمان بسیج مستضعفین تاکید کرد: بعید می دانم این پروژه مشابهتی با شبکه ملی اطلاعات داشته باشد و احتمالا منظور از این پروژه شبکه اجتماعی برای بسیجیان خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حدود چند ماه است که تمامی متخصصان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور بسیج شده و در حال انجام کار بر روی پروژه شبکه ملی اطلاعات هستند. در همین حال وزارت ارتباطات چند هزار میلیارد سرمایه گذاری در این حوزه داشته و بخش خصوصی نیز در این زمینه سرمایه گذاری کرده است.

وی با تاکید بر اینکه زیر ساخت هر نوع شبکه ای باید توسط وزارت ارتباطات ایجاد شود، گفت: چنانچه منظور رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایجاد شبکه های اجتماعی باشد موضوع مهمی است که ما از آن استقبال می کنیم چرا که بسیج باید در فضا مجازی حضور داشته باشد.

مجوز تلویزیون اینترنتی آماده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به ایجاد رگولاتوری صوت و محتوا در زیرمجموعه سازمان صدا و سیما و موازی کاری آن با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات گفت: حق رئیس هر سازمانی است که زیر مجموعه های خود را انتخاب کند و از این لحاظ نیز ما خوشحال می شویم که نیروهایی که سابقه فعالیت داشته و در حوزه تاثیرگذار هستند به کار گرفته شوند.

وی گفت: در خصوص پروژه تلویزیون اینترنتی آنچه مربوط به زیر ساخت این پروژه است به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط می شود اما این وزارتخانه هرگز روی محتوا دخالت نکرده و این امور در اختیار وزارت فرهنگ و صدا و سیما است. در این خصوص آنچه که مربوط به زیر ساخت های می شود تحت عنوان آئین نامه ای به شرکت های ارائه دهنده این خدمات تدوین شده و آنچه مربوط به صدا و سیما و می شود بحث های فرهنگی و محتوایی که باید توسط این نهاد اجرایی شود. بر این اساس زیر ساخت های ما آماده است و این پروژه باید در حوزه محتوا اجرایی شود.
کد مطلب: 33393
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ