۲
۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۸

شبکه‌های اجتماعی بومی شامل بسته‌های تشویقی می‌شوند

ایتنا- وزیر ارتباطات: شبکه‌های اجتماعی که سرور آنخا خارج از ایران قرار دارند شامل این بسته‌های تشویقی نمی‌شوند.
شبکه‌های اجتماعی بومی شامل بسته‌های تشویقی می‌شوند


واعظی گفت: شب گذشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی، بندهایی از آئین نامه حمایت از شبکه‌های اجتماعی بومی به تصویب اعضا رسید.

به گزارش ایتنا از مهر، محمود واعظی امروز در مراسم رونمایی از دو پروژه ارتباطی در خصوص جزئیات جلسه شب گذشته شورای عالی فضای مجازی گفت: در این جلسه بندهای از آئین نامه ساماندهی شبکه های اجتماعی و حمایت از شبکه‌های اجتماعی بومی و پیام رسان‌ها به تصویب اعضا رسید اما این آئین نامه هنوز کامل نشده است و ادامه آن به جلسه آینده موکول شد.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از شبکه‌های اجتماعی داخلی مورد موافقت تمامی اعضای شورای عالی فضای مجازی است، افزود: در این آئین نامه که شب گذشته بخش‌هایی از آن به تصویب رسید مقرر شد برای شبکه‌هایی با بیش از یک میلیون کاربر، تسهیلات در نظر گرفته شود به این معنی که شبکه‌های اجتماعی امکان تبلیغات، ارائه خدمات ارزش افزوده و خدمات پرداخت موبایلی را ندارند اما چنانچه این شبکه‌ها بیش از یک میلیون کاربر داشته باشند مجوز ارائه این خدمات به آنها داده می شود.

واعظی با تاکید بر اینکه موضوع تولید محتوا از جمله الزاماتی است که برای حمایت از شبکه های اجتماعی داخلی در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: برای آن دسته از شبکه‌های اجتماعی داخلی که به صورت صد درصد بومی در کشور فعالیت می‌کنند مشوق‌هایی در نظر گرفته‌ایم. همچنین برای شبکه‌های خارجی که سرور خود را به داخل ایران انتقال دهند نیز مشوق‌های حمایتی در نظر می‌گیریم اما شبکه‌های خارجی که کاملا خارج از ایران هستند مورد حمایت ما قرار نخواهند گرفت.

وی افزود: کاربران باید بدانند که در استفاده از شبکه‌های داخلی با سرعت و کیفیت بالاتر قیمت کمتری پرداخت می‌کنند و این موضوع سبب می‌شود که این کاربران به سمت شبکه‌های داخلی سوق پیدا کنند.

فازم دوم شبکه ملی اطلاعات رونمایی می‌شود
وزیر ارتباطات با بیان اینکه به زودی و در دهه فجر فاز دوم شبکه ملی اطلاعات رونمایی خواهد شد، گفت: برنامه‌ریزی‌های مختلفی برای کاربردی‌تر شدن این شبکه برای مردم صورت گرفته است که افتتاح امروز شبکه وایرلس پرسرعت در ۴ شهر و راه اندازی مرکز داده ملی از جمله خدمات شبکه ملی اطلاعات است. در همین حال به زودی مرکز تبادل اطلاعات در اهواز و اصفهان نیز راه‌اندازی خواهد شد و تفکیک تعرفه اینترنت داخلی و اینترنت بین‌الملل از دیگر مواردی است که در جهت افتتاح فاز دوم شبکه ملی اطلاعات انجام شده است.

۹۸ درصد فاز نخست دولت الکترونیک انجام شد
وزیر ارتباطات از انجام ۹۸ درصد امور مربوط به فاز نخست پروژه دولت الکترونیک صورت گرفته و امیدواریم تا پایان بهمن ماه این پروژه به بهره‌برداری برسد.

وی اولویت دولت را پروژه دولت الکترونیک عنوان کرد و گفت: بیش از ۱۷۰۰ سرویس دولتی شناسایی شده و با وزارتخانه‌ها برای الکترونیکی کردن این خدمات وارد مذاکرات شدیم.

واعظی تاکید کرد: بخش اعظم امور مربوط به بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خدمات دولت الکترونیک انجام شده و قرار است این خدمات در ۱۴ خوشه از سوی دستگاه‌های دولتی و اجرایی به صورت الکترونیکی عرضه شود.

سهم فناوری اطلاعات ایران از بازار دنیا ۳ دهم درصد است
وزیر ارتباطات با انتقاد از سهم ایران در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات دنیا گفت: با توجه به میزان جمعیت باید حداقل سهم ما در این بازار یک درصد باشد اما برآورد ما نشان می دهد سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از بازار جهانی حدود ۳ دهم درصد است.

وی همچنین ارزش بازار فناوری اطلاعات ایران را ۴۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بر مبنای هدفگذاری برنامه ششم توسعه تا ۱۴۰۰ این بازار باید به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.

به گفته وزیر ارتباطات بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات دنیا ۳۵۰ میلیارد دلار است که روند آن نیز به سمت افزایش فناوری اطلاعات اجرای فناوری ارتباطات می‌رود.

واعظی با اشاره به تحول صورت گرفته در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران اضافه کرد: با ورود نسل سوم و چهارم موبایل این حوزه متحول شده است و هم اکنون بیش از ۱۵۰ شهر تحت پوش نسل سوم موبایل و ۳۰۰ شهر تحت پوشش نسل چهارم موبایل است. هم‌اکنون در حوزه دسترسی به فیبر نوری منازل دچار عقب ماندگی هستیم که امیدواریم شرکت مخابرات در این بخش سرمایه گذاری کند. ما به عنوان هیئت مدیره مجمع مخابرات علاقه مند به حضور شرکت های سرمایه گذار و علاقه مند به بازار فیبر نوری برای مشارکت با مخابرات هستیم چرا که معتقدیم مردم نباید منتظر دریافت تکنولوژی بمانند.

وی با اشاره به رونمایی از پروژه نسل چهارم ارتباطات ساده مبتنی بر فناوری خاطرنشان کرد: بردن اینترنت از طریق وایرلیس به خانه‌های مردم می تواند خلاء ما را در بخش دستری به اینترنت فیبر برای شبکه ملی اطلاعات جبران کند چرا که مردم نیازمند سرعت و کیفیت بالا برای استفاده از خدمات هستند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه تا سال ۹۹ پیش‌بینی می‌کنیم که ۵ میلیون کاربر اینترنت وایرلس داشته باشیم اضافه کرد: برای نگهداری اطلاعات در کشور نیازمند ایجاد دیتا سنتر بودیم اما جلوی راه‌اندازی این مراکز را توسط دولت گرفتیم تا بخش خصوصی بتواند در این بازار فعالیت کند.

به گفته واعظی راه اندازی دیتا سنتر از سوی دولت تنها برای نگهداری اطلاعات حیاتی کشور خواهد بود و سایر خدمات را از طریق بخش خصوصی و بومی در کشور دنبال خواهیم کرد.

۱۳۵ میلیارد تومان وام به شرکت‌های فناوری داده شد
وزیر ارتباطات از ارائه وام وجوه اداره شده به ۳۰۰ شرکت با مبلغ بالغ بر ۱۳۵ میلیارد تومان خبر داد و گفت: این روند در سال آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به حضور ۱۰۶ شرکت سخت‌افزاری در بخش مخابرات کشور بر لزوم حمایت از این شرکت‌ها و توجه ویژه به آنها تاکید کرد و افزود: نباید اجازه دهیم که شرکت‌های عضو سندیکای صنعت مخابرات از شرکت خارج شوند. در این راستا در حال تدوین پیوست فناوری در ارتباط با تولید داخل هستیم و قول می‌دهیم که با شرکت‌های تولید داخل به عنوان دولت قرارداد ببندیم. همچنین از شرکت مخابرات و اپراتور همراه اول می‌خواهیم که مهربانه‌تر با تولید داخل برخورد کنند.

واعظی با بیان اینکه جلوی خیلی از خریدهای خارجی را در بخش تجهیزات مخابراتی گرفته ایم، ادامه داد: برای مثال پروژه توانا (بومی سازی تجهیزات شبکه انتقال مخابراتی) را مورد حمایت قرار داده‌ایم این در حالی است که سازمان بازرسی کل کشور برای گران بودن این پروژه از ما ایراد گرفت اما ما معتقدیم که اگر بخواهیم این پروژه‌ها در کشور شکل بگیرند باید حمایت شوند.

وزیر ارتباطات گفت: البته بخش خصوصی نیز باید خدمات خود را ارزان‌تر و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی عرضه کند.

وی در مورد حمایت از پروژه‌های سخت‌افزاری بخش مخابرات نیز گفت: در ارائه وام به این شرکت‌ها سخت‌گیری کمتری نسبت به ارائه وام به شرکت‌های نرم‌افزاری خواهیم داشت. همچنین آمادگی داریم از کسانی که در امر صادرات تلاش می‌کنند حمایت کنیم و موانع موجود را برای فعالیت آنها برطرف کنیم چرا که معتقدیم صادرات باعث ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی ومانع از خروج ارز می‌شود.
کد مطلب: 47783
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
بازهم قراره پول های بیت المال برسه به دست فامیل های وزیر وزرا
feedback
با هیچ نوع بسته تشویقی نمیتوانید مردم را به شبکه های بومی جذب کنید چون مردم نگران امنیت خود در این شبکه ها هستند. جذاب ترین ویژگی یک شبکه اجتماعی آزادی بیانی است که برای کاربر به ارمغان میاره. چه تضمینی هست که شبکه های بومی توسط نهادهای امنیتی فاقد سعه صدر و خشن کنترل نشوند و افراد با کوچکترین انتقادها به تبلیغ و تشویش اذهان عمومی و تبانی علیه امنیت ملی متهم و دادگاهی نشوند؟ اصولا اگر هدف همین نیست با وجود شبکه های محبوبی چون تویتر و فیسبوک چه نیازی به شبکه های بومی هست؟ و اصولا اگر مشکلی با آزادی بیان ندارید چرا این دو شبکه فیلترند؟
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ