حافظه ای جدید که رایانه را نزدیک به مغز انسان میکند
ایتنا- شایدتصور روزی که سختافزاری بتواند با قدرت محاسباتی مغز رقابت کند، بعید به نظر میرسید.
نوع جدیدی از حافظه رایانهای ابداع شده که عملکرد محاسباتی این سیستم ها را تا حد زیادی شبیه مغز انسان میکند.
به گزارش ایتنا از مهر، این فناوری جدید توسط شرکت IBM ابداع شده و در صورت موفقیت نهایی و رسیدن به مرحله تولید انبوه میتواند به ارایه تعریفی تازه از رایانه منجر شود.
فلسفه ابداع این حافظه جدید، طراحی و ساخت نسل جدیدی از سیستم های رایانه ای است که قابلیتهای محاسباتی آن انطباق پذیری بیشتری با مغز انسان داشته باشد.
این چشم انداز هیجان انگیز عمدتا در مواردی که قرار است تصاویر یا ویدئوها مورد درک و تجزیه و تحلیل سیستمهای رایانه ای قرار بگیرند مورد نظر دانشمندان است.
در این پروژه محققان شرکت IBM از تکنیکی موسوم به "حافظه تغییر فازی" جهت تولید وسیلهای استفاده کردند که اطلاعات را به همان شیوه که مغز انسان تجزیه و تحلیل میکند، پردازش مینماید.
در مرحله اول این پروژه، محققان سیستم را به گونهای ساختهاند که شبیه شبکهای متشکل از ۹۱۳ نورون با ۱۶۵ هزار ارتباط نورونی یا همان سیناپس عمل میکند.
همزمان با فعالیت تراشه برای پردازش دادههای ورودی، قدرت سیناپسها هم تغییر میکند و بدین ترتیب تأثیرگذاری نورونهای مجازی بر یکدیگر نیز دستخوش تغییر میشود.
بدین ترتیب محققان توانستند سیستم را به گونهای طراحی کنند که قادر به خواندن اعداد با دستخطهای مختلف باشد.
پیش بینی میشود این فناوری نوین در عرض چند سال آینده وارد بازار تجهیزات رایانهای و محاسباتی شود. با استفاده از این فناوری جدید امکان ثبت سریعتر و کم حجم تر اطلاعات در مقایسه با رایانههای امروزی وجود خواهد داشت.