ایتنا- پروانه اتصال فیبرنوری به منازل در دی ماه سال ۹۱ صادر شده بود.
قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تعیین تکلیف اپراتور فیبرنوری کشور به دلیل عدم اجرای تعهدات در عملیاتی کردن اتصال فیبرنوری منازل خبر داد.
به گزارش ایتنا از مهر، پروانه اتصال فیبرنوری به منازل در دی ماه سال ۹۱ صادر شد و براساس آن این اپراتور باید بعد از ۲۴ ماه و در پایان سال ۹۳ حداقل یک میلیون پورت منصوبه درشهرهای با اولویت اول شامل تهران، کرج، مشهد، قم، اصفهان، شیراز و تبریز داشته باشد اما شواهد نشان میدهد که این پروژه کماکان عملیاتی نشده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم به تعیین تکلیف این پروژه گرفته است. پروژه ایرانیان نت در آستانه تعلیق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته با انتقاد از وضعیت فعلی پروژه اتصال فیبرنوری منازل گفت: اگر بخش خصوصی را وارد این کار می کردیم وضعیت بهتری نسبت به حال حاضر داشتیم؛ امروز شبه دولتی ها در اپراتور چهارم وارد شده اند لذا کارها خوب پیش نمی رود، در حالی که می توانستند بهتر از این کار کنند اما اشکالی که در کشور ما وجود دارد این است که گاهی عجله می کنیم، اگر مناقصه می گذاشتیم و بخش خصوصی توانمند را وارد کار می کردیم وضعیت بهتری داشتیم.
محمود واعظی تاکید کرد: به اپراتور چهارم تذکر داده ایم اگر فعالیت نکند بخش خصوصی را در کنار آنها فعال خواهیم کرد.
امسال نیز در وزیر ارتباطات باردیگر با انتقاد از عملکرد این اپراتور در جمع فعالان اتاق بازرگانی گفت: پروژه اتصال فیبرنوری منازل را به شرکتهای اینترنتی - PAP - می دهیم.
ایرانیان نت به تعهداتش عمل نکرد لطف الله سبوحی- قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، در خصوص تصمیمی که وزارت ارتباطات برای پروژه اتصال فیبرنوری منازل گرفته است توضیح داد.
وی با بیان اینکه رگولاتوری طبق پروانه فعالیت اپراتورها به آنها اخطار می دهد، ادامه داد: توقع از این پروژه این بوده که یک شبکه حاکمیتی بر بستر فیبرنوری ایجاد شود و به همین دلیل ترکیب سهامداری با مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت در این پروژه دیده شده است اما به دلیل مسائل داخلی، این اپراتور نتوانست به اهداف مدنظر خود برسد.
سبوحی خاطرنشان کرد: هم اکنون در حال بررسی روند اجرای این پروژه هستیم و چنانچه ببینیم به نتیجه نمیرسیم گزارش را به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه میدهیم تا تصمیم گیری نهایی در این زمینه صورت گیرد.
قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: اگر نتوانند نظر ما را تامین کنند ممکن است تا تعلیق و لغو پروانه هم پیش رویم؛ در پروانه اپراتور فیبرنوری منازل جریمه، لغو پروانه و تعلیق آن دیده شده است و بزودی در مورد آن تصمیم گیری میشود.
شبکه فیبرنوری منازل راه اندازی نشد سبوحی با بیان اینکه در پروژه فیبرنوری منازل شرکت ارتباطات زیرساخت سهامدار طلایی است و قرار است در این پروژه مدیریت کند خاطرنشان کرد: هدف حاکمیت این بوده که یک شبکه حاکمیتی ایجاد و در قالب یک بخش خصوصی اداره شود تا توجیه اقتصادی داشته باشد اما متاسفانه در این پروژه به آنچه توقع بود نرسیدهایم.
وی با تاکید براینکه منطقی این است که اپراتور ایرانیان نت از شبکههای موجود استفاده کند و شبکه موازی ایجاد نکند، گفت: در این پروژه باید از امکانات کشور استفاده شود و طرحهای تجاری مشترک با مخابرات، شهرداریها و وزارت نیرو که شبکه فیبرنوری دارند اجرا شود؛ این ظرفیت در کشور وجود دارد و اپراتور ایرانیان نت باید در لایه دسترسی شبکه را عملیاتی میکرد و فیبرنوری را به درب منازل مردم میبرد اما تاکنون شبکهای راه نیانداخته و اقدام تجاری صورت نداده است.
تصمیم جدی میگیریم قائم مقام رگولاتوری با تاکید بر اینکه یک تصمیم جدی در مورد این پروژه میگیریم در مورد اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر سپردن این پروژه به شرکتهای اینترنتی گفت: موضوع را در چارچوب تعهدات پروانه پیگیری میکنیم و اخطار هم میدهیم و در نهایت کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصمیم میگیرد؛ اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و همانطور که آقای وزیر نیز اشاره کردند باید تصمیمی در جهت عملیاتی شدن این پروژه گرفت.
وی ادامه داد: این بحث مطرح بوده که بخشی از سهام این پروژه را به شرکتهای PAP بدهیم اما اینکه آنها قبول کنند هنوز مشخص نشده است چرا که آنها ترجیح میدهند در حوزه کاری خودشان فعالیت کنند.
قرار بود با اجرای پروژه فیبرنوری منازل - FTTX - بالغ بر ۸ میلیون ایرانی از انتقال دیتا با حجم و سرعت بالا بر روی شبکه فیبرنوری بهره مند شوند.
فیبر نوری اون نیست، فیبر نوری یک نوع سیم دیگست که با استفاده از نور کار می کنه و سرعتش هم خیلی خیلی زیاده (معادل 10 تا 100 گیگابیت، بسته به فرستنده و گیرنده)
بعد از درست کردن زیرساخت، فیبرنوری اگه بشه همه تقریباً سرعت فوق العاده بالایی خواهند داشت.
همون کابل مسی تا 16Mbps رو جواب میده. من همین الانش رو کابل مسی بیکیفیت با نویز بالا خط 8Mbps دارم از مخابرات ولی تا میجنبی حجمت تموم میشه . همین خط رو نا محدودش رو بدن ... والا به خدا ما دیگه چیزی نمیخوایم
وقتی قیمت هر stm 1 بین المل 25 میلیون هست .اینا چجوری میخوان سرعت 20 مگ بدن ؟!؟ برید تو سایت زیر ساخت نگاه کنید
http://ccp.tic.ir/fa/bazar/internet
انحصار واقعا بدرد نمیخوره .دیدید که تا انحصار رایتل تموم شد رقابت شروع شد مه این رقابت ها همش به نفع مشتری هست . حالا این ایرانیان نت تا چند سال انحصار داره .با خیال راحت آروم آروم میاد کاراشو میکنه چون رقیبی نیست ولی اگه یه سرکت به عنوان رقیب هم روی کار بیاد میبنید که این رقابت سودش تو جیب مشتری میره.و...
این پروژه راه بیفته و عملیاتی بشه خیلی خوبه
من کاری به سرعت کنونی اینترنت در منازل ندارم
میدونم پایین هست ولی زیرساختها باید بروز بشه چه مدیریت مخابرات درباره ی اینترنت در کشور خوب باشه چه بد
هر پروژه ای که از هر دولتی میمونه حتی اگه ناقص هم باشه کاچی بهتر از هیچی
مثلا از رژیم قبلی هم ما پروژه های نا تمام زیادی داشتیم که دولت جمهوری اسلامی رو زودتر به نهایی کردن اون هدف برای صلاح کشور رسوند مثل استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای
این فیبر نوری سرعت اینترنت و امثال این خدمات که بر بستر فیبر نوری اراعه می شوند رو برای مردم امکانپذیر میکنه
بدون زیر ساخت خط ها رو فیبر کردن همون امکان ای دی اس ال رو هم از مردم گرفتن به اپراتور خصوصی میگم چاره چیه میگه باید پشت بوم دکل نصب کنی!!چیزی حدود 600هزار تومن هزینه یا تن بدی به وایمکس بی کیفیت...آقا ما طلا نخواستیم همون مس ما رو لطف بفرمایید!!