اکوسیستم موبایل، یک درآمد امن و ثابت برای دولتها است
درآمدزایی واگذاری طیف فرکانسی نسل 3 و 4 در سالهای اخیر
ایتنا- سهم اکوسیستم موبایل، یک درآمد امن و ثابت برای دولتها است.
اکوسیستم موبایل، یک درآمد امن و ثابت برای دولتها است. همچنان که طی دوران بحران اقتصادی در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹، مالیات پرداختی توسط این اکوسیستم با نرخ ۷ درصد در سال به رشد خود ادامه داد.
به گزارش ایتنا از فارس، در جریان کاهش اخیر قیمت جهانی نفت، درآمد دولت از ماحصل فروش نفت در بودجه سال آینده کاهش یافته است و دولت در پی راههایی برای جبران این کاهش منابع است.
در پی تشدید کاهش درآمدهای اخیر نفتی، ضرورت کهنه کاهش وابستگی کشور به نفت و یافتن جایگزین برای درآمدهای نفتی دولت اکنون بیش از پیش در تمام حوزههای اقتصادی احساس میشود.
در این باره آمارهای جهانی از تجربههای اپراتورداری در دنیا نشان داده که سهم اکوسیستم موبایل از طریق مالیات و پرداختها به رگولاتوری، یک درآمد امن و ثابت برای دولتها است.
به این صورت که اکوسیستم موبایل از طریق چند مسیر از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات فروش، عوارض واردات، مالیاتهای شرکتی برای سود شرکتهای فعال در این بخش، مالیات بر درآمد و مالیات سیستم تامین اجتماعی که از کارکنان اخذ میشود، مالیات بر داراییها و انواع پرداختهای رگولاتوری شامل پرداخت بابت طیف، سهم قابل توجهی در درآمد عمومی دولت دارد.
پیش بینی افزایش سهم درآمدهای اکوسیستم موبایل در بودجه عمومی با نرخ ۲ درصد سالیانه تا سال ۲۰۱۷ بر اساس نتایج ارزیابی شده سهم اکوسیستم موبایل در بودجه عمومی در سال ۲۰۱۲ در سراسر جهان با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۸، به حدود ۴۹۰ میلیارد دلار رسیده و انتظار میرود همزمان با افزایش درآمدهای اکوسیستم موبایل، سهم آن در بودجه عمومی با نرخ ۲% سالیانه تا سال ۲۰۱۷ افزایش یابد و سهم تجمعی پیشبینی شده برای سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، ۲.۶ تریلیون دلار باشد.
سهم اکوسیستم موبایل، یک درآمد امن و ثابت برای دولتها است. حتی طی دوران بحران اقتصادی در سالهای ۲۰۰۸-۲۰۰۹، مالیات پرداختی توسط این اکوسیستم با نرخ ۷% در سال به رشد خود ادامه داد.
سهم گسترده در بودجه عمومی ناشی از مالیاتهای غیر مستقیم (۶۰ درصد در آسیا اقیانوسیه و ۷۰ درصد در اروپا) از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات فروش و عوارض واردات است.
سایر منابع درآمد مالیاتی شامل مالیات بر سود شرکت، مالیات سیستم تامین اجتماعی (که توسط کارفرما و کارکنان پرداخت میشود)، مالیات بر درآمد حقوق کارکنان و پرداختها به رگولاتوری است.
سرمایهگذاری اخیر اپراتورهای موبایل جهان برای ارائه خدمات نسل ۳ و ۴ پرداختها به رگولاتوری نیز شامل پرداخت بابت پروانه، پرداخت بابت طیف و بودجه خدمات همگانی است.
اخیرا اپراتورهای موبایل به منظور ارائه خدمات نسل ۴ در سراسر جهان، روی پرداخت بابت طیف- اغلب از طریق مزایده- سرمایهگذاری میکنند.
همچنین انجمن جهانی جیاسام به منظور تشویق رشد، کاهش بار مالیاتی این بخش در بازارهای نوظهور را خواهان است.
درآمدزایی قابل توجه مزایدههای طیف فرکانسی نسلهای ۳ و ۴ در سالهای اخیر برای دولتها از آنجا که اپراتورهای موبایل روی بهبود سرعت و ظرفیت شبکههای خود سرمایهگذاری میکنند، مزایده طیف در سالهای اخیر، درآمد قابل توجهی برای دولت ایجاد کرده است.
در سال ۲۰۱۱ اسپانیا و فرانسه از طریق مزایده طیف نسل۴، به ترتیب درآمدی معادل ۱.۶۵ و ۳.۵ میلیارد یورو از پرداخت بابت پروانه کسب کردند.
در سال ۲۰۱۲، هلند ۳.۸ میلیارد یورو به دست آورد که بیش از میزان پیشبینی شده توسط دولت هند بود.
درآمد ۱۴.۶ میلیارد دلاری هند از فروش طیف نسل ۴
در کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۱۰، هند از فروش طیف ۱۴.۶ میلیارد دلار درآمد داشت.
اخیرا نیز تایلند شاهد کسب درآمد ۱.۴ میلیارد دلاری در مزایده نسل ۳ در سال ۲۰۱۲ بود و برزیل نیز در همین سال، با واگذاری ۴۵۰ مگاهرتز از طیف از طریق مزایده، ۱.۲ میلیارد دلار درآمد کسب کرد.