۰
plusresetminus
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۱

خانه‌هایی که از صاحبانشان باهوش‌ترند

ایتنا- البته که داشتن یک خانه هوشمند ایده جالبی به نظر می‌رسد اما تهدیدات امنیتی را نباید نادیده گرفت!
خانه‌هایی که از صاحبانشان باهوش‌ترند


ساخت یک خانه هوشمند ایده جالبی است؛ خانه‌ای که هنگام ورود به آن چراغ‌ها روشن می‌شود یا دیگر لازم نیست بعد از پختن کیک فر را خاموش کنید؛ خانه‌ای که در آن تقریبا همه چیز به تلفن همراه شما و یا به اینترنت وصل خواهد بود.


به گزارش ایتنا از ایسنا،‌ ساخت خانه‌های هوشمندی که در آن همه چیز بدون دخالت دست و دقیقا در زمان مناسب شروع به کار کرده و یا از راه دور خاموش می‌شود، ایده‌ای است که در آینده نه چندان دور به حقیقت خواهد پیوست.

در حالیکه شاید چشم‌انداز و هدف نهایی ایجاد خانه‌های مجهز به تکنولوژی و ابزارهای هوشمند از نظر برخی این است که در آینده درست زمانی‌ که صبحانه حاضر شد، از خواب بیدار شوند و یا گلدان‌های خانه به صورت اتوماتیک آبیاری شود، اما برخی چشم‌انداز مهمتری برای این تکنولوژی‌ها در نظر گرفته‌اند و آن جلوگیری از به هدر رفتن منابع طبیعی انرژی است.

این محصولات هوشمندساز یک خانه در واقع رابطه تنگاتنگی با مسئله اینترنت اشیا دارد و با ایجاد ارتباط بین وسایل منزل و برنامه‌های موبایلی کمک می‌کند که از طریق اینترنت و با استفاده از دستگاه تلفن هوشمند، افراد بتوانند همه وسایل خانه را از راه دور کنترل کنند.

ابزارهای هوشمند در یک خانه هوشمند می‌تواند با استفاده از سنسورهای مختلف، سیگنال‌های بلوتوث و یا قدرت تشخیص حالت چهره رفتار صاحب خانه را ارزیابی کند.

این خانه‌ها با تشخیص این مسئله که چه زمانی افراد در خانه حضور دارند دمای اتاق‌ها و نور را تنظیم می‌کنند.

این قابلیت‌ها علاوه بر اینکه زندگی کردن در چنین خانه‌هایی را هیجان‌انگیزتر می‌کند، باعث می‌شود هر کدام از دستگاه‌های برقی خانه تنها در زمان‌های مناسب و درست به کار بیفتند که این امر از به هدر رفتن انرژی در ساعات اوج مصرف نیز جلوگیری خواهد کرد.

بخشی از نمایشگاه CES سال جاری میلادی که در لاس‌وگاس برگزار شد، به ارائه همین تکنولوژی‌های خانه‌های هوشمند اختصاص داده شده بود و در آن نزدیک به ۲۰ مدل مختلف لامپ و قفل‌های در هوشمند به نمایش گذاشته‌شد.

به نظر می‌رسد با نگاهی به این تکنولوژی‌های نوظهور رویای خانه‌های هوشمند طی یک یا حداکثر دو سال آینده دیگر تنها یک رویا نباشد.

به وجود آوردن یک سیستم کدگذاری بین‌المللی یا جهانی مهمترین چالش صنعت خانه‌های هوشمند برای افزایش کارایی تولیدات است. در واقع همه این تولیدات باید بتوانند با استفاده از یک سیستم کدگذاری واحد در تمام نقاط دنیا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

با توجه به اینکه نبود یک زبان مشترک بین محصولات تکنولوژی خانه‌های هوشمند می‌تواند کاربران آن را محدود کند، بنابراین شرکت‌های بزرگی مانند اپل و گوگل و سامسونگ برای ایجاد یک سیستم کدگذاری واحد با یکدیگر همکاری می‌کنند.

در کنار مزایای متنوع، خانه‌های هوشمند نگرانی‌هایی را در زمینه حفظ امنیت و حریم شخصی افراد به وجود می‌آورند.

به همین دلیل سال ۲۰۱۵ میلادی می‌تواند سالی باشد که مسئله «هک شدن خانه‌های هوشمند» نیز در زمره اخبار حملات سایبری متنوع قرار گیرد.

البته کمپانی‌های سازنده محصولات مربوط به هوشمندسازی خانه‌ها ادعا می‌کنند که مسئله امنیت و حدود آن را در ساخت محصولاتشان مدنظر قرار می‌دهند.


به نوشته بخش خبری سایت نشنال جئوگرافی که اطلاعات این گزارش برگرفته از آن است، با وجود چالش‌های مختلف برای طراحی خانه‌های هوشمند به نظر می‌رسد ابزارهای هوشمند کردن خانه‌ها مورد استقبال قرار خواهند گرفت، آنچنان که در آمریکا از هر پنج خانه‌ای که به پهن‌باند دسترسی دارد یک خانه به یکی از تکنولوژی‌های خانه‌های هوشمند مجهز خواهد شد.

با تکیه بر این پیش‌بینی به نظر می‌رسد که میزان فروش چنین ابزارهایی از ۲۰.۷ میلیون قطعه در سال ۲۰۱۴ به ۳۵.۹ میلیون قطعه در سال ۲۰۱۶ افزایش پیدا کند و بر اساس گزارش «انجمن محصولات الکترونیکی» نیمی از خریداران محصولات الکترونیکی هوشمندساز خانه در رده سنی زیر ۳۵ سال خواهند بود.

همچنین بر اساس داده‌های این گزارش، تکنولوژی خانه‌های هوشمند چنان انقلابی را به وجود خواهد آورد که تعداد خانه‌های مجهز به فناوری‌های هوشمند در آمریکا از یک و پنج میلیون خانه در سال ۲۰۱۳ به ۱۵ میلیون خانه در سال ۲۰۱۹ افزایش خواهد یافت.
کد مطلب: 34549
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ