۰
plusresetminus
دوشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۶

اپراتورهای مجازی موبایل امسال راه اندازی می شوند

ایتنا- به دلیل همگرایی بخش ارتباطات ثابت و سیار شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارتباطی ثابت،علاقه‌مند به حضور در بازار موبایل مجازی می‌باشند.
اپراتورهای مجازی موبایل امسال راه اندازی می شوند


معاون رگولاتوری از ایجاد و راه‌اندازی اپراتورهای مجازی موبایل در سال جاری خبر داد و گفت: جزئیات پروانه فعالیت این اپراتورها در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

به گزارش ایتنا از مهر، اپراتور مجازی تلفن همراه اپراتوری خواهد بود که امکان اجاره و یا خرید خدمات شبکه موبایل را از اپراتورهای فعال موبایل کشور دارد و با استفاده از نشان برند خود می‌تواند به مشترکان خدمات عرضه کند.

صادق عباسی شاهکوه، معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با بیان اینکه جزئیات شکل گیری و آئین‌نامه ورود اپراتورهای مجازی به کشور توسط کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوب شده است اظهار داشت: این مصوبه امسال اجرایی می‌شود و پیش بینی می‌شود که شاهد شکل‌گیری اپراتورهای مجازی در سال ۹۴ در کشور باشیم.

وی با تاکید براینکه در این آئین‌نامه برای ورود شرکت‌های حوزه اینترنت به ویژه شرکت‌های PAP به بازار اپراتورهای مجازی امتیاز قائل شده‌ایم، افزود: آینده بازار ارتباطات کشور همگرایی بخش ارتباطات ثابت و سیار است و به همین دلیل پیش بینی می‌شود که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارتباطی ثابت، علاقه‌مند به حضور در بازار موبایل مجازی باشند.

عباسی شاهکوه با تاکید براینکه براساس مقررات تدوین شده تعداد زیادی اپراتور مجازی نمی‌تواند در کشور شکل بگیرد ادامه داد: اینکه متقاضیان راه‌اندازی اپراتور مجازی موبایل ملزم به انعقاد قرارداد با اپراتورهای فعلی موبایل و نیز ظرفیت‌سازی مطابق تعهدات خواهند بود کار راحتی نیست و به همین دلیل ممکن است چند کنسرسیوم از شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات شکل بگیرد.

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۲۱۰ خود مقررات مرتبط با تعهدات اپراتورهای موبایل دارای شبکه درباره ارائه خدمات به اپراتورهای مجازی تلفن همراه و نیز اصول حاکم بر پروانه فعالیت اپراتورهای مجازی را با هدف افزایش رقابت، کیفیت و پوشش خدمات و ارائه خدمات ارزش افزوده در بازار موبایل کشور، تصویب کرد.

اپراتور مجازی باید بخش‌هایی از شبکه زیرساخت موبایل را به جز شبکه دسترسی رادیویی راه‌اندازی کند و ایجاد مرکز سوئیچینگ موبایل و ثبت اطلاعات مکانی مشترکان از دیگر الزامات مدنظر برای اپراتور مجازی است.

اپراتور مجازی ملزم به ارائه هرگونه خدمات ارتباطی و انتقال داده از قبیل دسترسی به اینترنت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر موبایل است.

براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتورهای موبایل به عنوان اپراتورهای میزبان ملزم شدند که بخشی از ظرفیت شبکه خود را به اپراتورهای مجازی تخصیص دهند و نحوه اعمال سازوکار فنی آن به نحوی باشد که برای استفاده از این ظرفیت مشترکان اپراتور مجازی اولویت داشته باشند.

اپراتور میزبان باید درخواست مذاکره همه متقاضیان دارای موافقت اصولی را بررسی کرده و هرگونه محدودیت توسط اپراتور میزبان در ارائه خدمات به اپراتور مجازی خارج از چارچوب تعیین شده در پروانه وی مجاز نیست؛ در همین حال محدودیت و جلوگیری از همکاری اپراتور مجازی با سایر اپراتورهای میزبان در قالب قرارداد و یا هر توافق و قرارداد دیگر توسط اپراتور میزبان، ممنوع است.

طبق این مصوبه، اپراتور میزبان نباید هیچگونه تمایزی از لحاظ کیفیت خدمات میان آنچه به مشترکان خود ارائه می‌کند و آنچه در اختیار اپراتور مجازی قرار می‌دهد قائل شود و عدم همکاری اپراتورهای میزبان با اپراتورهای مجازی در انعقاد قرارداد، از مصادیق رفتارهای ضدرقابتی محسوب می‌شود.
کد مطلب: 35612
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ