ایتنا- به کمک ساعتهای هوشمند میتوانید فعالیتهای روزانه خود را رهگیری کنید.
دستگاهی که از طریق بند به مچ دست شما متصل شده، فعالیتهای روزمره شما را رهگیری میکند، به فرامین صوتی پاسخ میگوید، هشدارها را نمایش میدهد و البته میتوانید با استفاده از آن زمان را مشاهده کنید! ساعت هوشمند نام دارد.
محبوبیت این دستگاههای الکترونیکی روزبهروز افزایش یافته و با حضور اپل در بازار این دستگاههای هوشمند، به نظر میرسد کاربران زیادی از این ساعتها استفاده کنند.
با این اوصاف بدنیست بدانید این ساعتهای هوشمند مدتهاست که تولید شدهاند و نمونههایی از آنها پیش از این معرفی شده است.
ذهنهای خلاق همواره در تلاش بودهاند تا قابلیتهای این ساعتهای هوشمند را معرفی و البته آنها را بیش از پیش بهبود بخشند.
اولین تلاش برای افزودن قدرت محاسباتی به ساعتهای الکترونیکی به دهه ۱۹۸۰ میلادی بازمیگردد و این درحالیستکه محصول تولیدشده از ظاهری زیبا و البته قابلیتهایی جالب برخوردار بود.
ساعت Seiko Data-۲۰۰۰ با نگاهی به سال ۱۹۸۳ عرضه ساعت Seiko Data-۲۰۰۰ را به خاطر میآوریم.
قابلیت ویژه این ساعت، امکان ذخیره یادداشتها در حافظه داخلی دستگاه بود. متنهایی تا ۲۰۰۰ کاراکتر را بهراحتی میتوانستید در این ساعت ذخیره کنید.
اگرچه این مقدار زیاد نیست اما امکان ذخیره لیست کارها، شمارههای مورد نیاز و مواردی اینچنینی وجود داشت.
مدنظر داشته باشید که با توجه به عدم وجود قابلیت فرمان صوتی، حتما میبایست از صفحهکلید مخصوصی که به ساعت متصل میکردید بدین منظور بهره گرفته میشد.
ساعت Seiko RC-۱۰۰۰ مدل Seiko RC-۱۰۰۰ که در سال ۱۹۸۴ معرفی شد به چنین صفحهکلیدی نیاز نداشت.
این ساعت با توجه به بهینهسازیهای انجامشده میتوانست از طریق رابط کاربری خود با یک رایانه در تعامل باشد.
افراد میتوانستند متنها را بهراحتی بر روی رایانه خود که البته رایانه اپل ۲ یا یک رایانه IBM بود تایپ و با استفاده از اتصال کابلی، این متون را به ساعت انتقال دهد.
ساعت Timex Datalink دهسال بعد Timex Datalink ظاهر شد. این ساعت هوشمند که با همکاری مایکروسافت تولید شده بود قصد داشت جایگزینی برای PDAها شود.
این ساعت میتوانست تا ۱۵۰ مورد مخاطب را در خود ذخیره کند و از سمت دیگر میتوانست اطلاعات را از یک رایانه دانلود کند. ساعت WatchPad شرکت IBM
ساعت تولیدی IBM با نام WatchPad که در سال ۲۰۰۱ روانه بازار شد از تمامی ساعتهایی که تاکنون معرفی کردیم پیشرفتهتر بود.
این ساعت هوشمند از صفحهنمایش کوچکی با رزولوشن ۲۴۰ در ۳۲۰ پیکسل بهره میبرد و به پردازنده ۷۴ مگاهرتزی، هشت مگابایت رم و البته سیستمعامل لینوکس مجهز بود.
این دستگاه هوشمند به قابلیت بلوتوث و البته اسکنر اثرانگشت نیز تجهیز شده بود.
ساعت SPOT Watch مایکروسافت در سال ۲۰۰۴ مایکروسافت محصولی با قابلیتهای فراوان را با نام SPOT Watch معرفی کرد که در زمان خود بسیار پیشرفته به حساب میآمد.
این ساعت میتوانست به طور بیسیم به شبکه MSN Direct متصل شده و اطلاعات بهروز در خصوص پیشبینیهای وضعیت آب و هوا، اخبار، مطالب مرتبط با بورس و مواردی از این قبیل را دریافت کند. این ساعت هوشمند یک مشکل بزرگ داشت.
قیمت بالای این سال باعث شد پس از چندسال دیگر هیچ اثری از آن نباشد.
در یک کلام، آنچه خواندید، تاریخچهای از برترین ساعتهای هوشمندی بود که بنابه دلایل مختلف نتوانستند صنعت موبایل را متحول کنند. این دلایل ممکن است جلوتر بودن آنها از زمان، قابلیتهای محدود و یا حتی عدم برآوردهکردن نیازهای کاربران باشد.
با این وجود ساخت و عرضه این ساعتها مسیر را برای تولید ساعتهای هوشمند امروزی نظیر اپلواچ هموارد کرد تا امروز با خیال راحت این ساعتها را بر روی مچ دست ببندیم و آهنگ گوشی کنیم و یا تعداد ضربان قلبی که از وجود این ساعت به وجد آمده را اندازه بگیریم! منبع : فارنت