۱
۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۹

مدیریت زیرساخت ارتباطی کشور با یک نرم‌افزار بومی

ایتنا- به کمک پژوهشگران دانشگاه شریف وابستگی به نرم‌افزارهای خارجی در شبکه ارتباطات زیرساخت از بین می‌رود.
مدیریت زیرساخت ارتباطی کشور با یک نرم‌افزار بومی


پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به بومی‌سازی سیستم پشتیبانی شبکه زیرساخت ارتباطی کشور شدند که با پیاده‌سازی این پروژه، وابستگی به نرم‌افزارهای خارجی در شبکه ارتباطات زیرساخت از بین می‌رود.


به گزارش ایتنا از مهر، سیستم پشتیبانی عملیات شبکه (OSS) به سفارش شرکت ارتباطات زیرساخت در مرکز راهکارهای اطلاعاتی هوشمند دانشگاه صنعتی شریف و اعضای دانشکده کامپیوتر این دانشگاه طراحی شده و به مرحله اجرا درآمده است.

محمود ملایی - مدیر تیم شبکه این پروژه گفت: با اشاره به ویژگی‌های این پروژه گفت: این سیستم، تجهیزات دیتای شرکت ارتباطات زیرساخت را مانیتور و مدیریت می‌کند.

وی با بیان اینکه این نرم‌افزار یک نرم‌افزار «مولتی وندور» است که وابسته به وندور خاصی نیست ادامه داد: این سیستم تمامی بخش‌های شرکت زیرساخت را به صورت یکپارچه با تجهیزات وندورهای مختلف، مدیریت و مانیتور می‌کند.

مدیر این پروژه خاطرنشان کرد: تا پیش از این شبکه ارتباطات زیرساخت با استفاده از مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای خارجی مدیریت می‌شد اما با پیاده‌سازی این سیستم، دیگر نیازی به نرم‌افزارهای خارجی نیست و برای نخستین بار یک نرم‌افزار بومی در زیرساخت ارتباطی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ملایی با بیان اینکه فاز نخست این پروژه به صورت پایلوت آزمایشگاهی در حال اجرا است اضافه کرد: پس از تست و راه‌اندازی این مرحله، این نرم‌افزار در کل شبکه زیرساخت ارتباطی کشور پیاده‌سازی می‌شود.

وی با تاکید براینکه هر شبکه ارتباطی نیازمند مدیریت است و باید تمامی تجهیزات در مناطق مختلف کشور از یک نقطه مرکزی مانیتور و مدیریت شود تصریح کرد: با این نرم‌افزار کنترل مدیریت سیستم روی شبکه زیرساخت ارتباطی کشور صورت می‌گیرد.

مدیر تیم شبکه مرکز راهکارهای اطلاعاتی هوشمند دانشگاه شریف در مورد مزیت رقابتی این نرم‌افزار با نمونه‌های خارجی تاکید کرد: هم اکنون کشور در شرایطی است که این نرم‌افزارها به سختی و به صورت محدود به کشور وارد می‌شود و قطع وابستگی به نمونه‌های خارجی یکی از مهمترین مزیت‌های پیاده‌سازی این سیستم محسوب می‌شود؛ در کنار این مزیت، مباحث امنیتی استفاده از نرم‌افزارهای داخلی که امکان نفوذ را به حداقل می‌رساند از دیگر ویژگی‌های این پروژه است.

وی گفت: این نرم‌افزار قابلیت سفارشی‌سازی برای تحقق نیازهای شبکه زیرساخت ارتباطی کشور را نیز دارا است.​
کد مطلب: 36340
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
بازم یک بودجه برای طرح های دوزاری که صد در صد اوپن سورس بودن و فقط زحمت ترجمه رو کشیدن
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ