دبير شوراي عالي اطلاعرساني گفت: مذاكرات WSIS كه فاز دوم آن در تونس برگزارشد به معني ختم مباحث حاكميت اينترنتي نبود، بلكه يك آغاز در اين حوزه محسوب ميشود.
نصرالله جهانگرد در گفتوگو با ايسنا با اشاره به «آيكن» و با بيان اين كه دراين سازمان ايران عضو كميته «گك» ميباشد،گفت: آيكن در اثر فشار مذاكرات WSIS، تغييراتي را در درون خود آغاز كرده و مهمترين موضوع اجلاس اخيراين بود كه آيكن براي افزايش سهم دولتها در اعمال سياست در بحث حاكميت اينترنتي چه كاري انجام دهد و اين دستور كار اجلاس آتي نيز ميباشد و در اين رابطه گروه كاري تشكيل شده و قرار است اين گروه كاري پيشنهاد را به اجلاس بعدي آيكن ارائه دهد كه نقش دولتها در اعمال اين سياست چگونه باشد .
وي ادامه داد: به موازات فعاليتي كه در WSIS داشتيم و عضو گروه حاكميت اينترنتي بوديم همزمان از فرصت استفاده كرديم وتوانستيم عضويت گك را هم به دست آوريم كه در آن جا 4 موضوع را دنبال ميكرديم.
دبيرشوراي عالي اطلاعرساني «افزايش سهم دربازار، نام دامنه ورژن چهار» را ازجمله اين مباحث عنوان كرد و گفت: يكي ديگر ازمباحث مهم، گرفتن موافقتنامه براي دريافت يك كپي از سرورهاي اصلي مسيريابي اينترنت جهاني در ايران تحت عنوان فايلهاي مسيريابي است كه مقدمات بررسيهاي فني آن نيز آغاز شد.
وي ايجاد يك مركز دارايي مورد تاييد آيكن و وايپو را براي انجام داوري در پروندههاي حوزه اينترنتي را از ديگر موضوعات مورد بررسي عنوان كرد وگفت: وقتي بين دو شركت در رابطه با نام دامنه اختلافي به وجود آيد بايد به خارج از كشور بروند، مگر اين كه دادگاه داخلي بتواند در اين رابطه حكم دهد منتهي اگر نام دامنه «داتكام» باشد چون در جاي ديگري ثبت شده نميتوان كاري كرد به همين علت خواستيم نفوذ اداري و حقوقي به ما داده شود كه در ايران نيز اين كار را انجام دهيم كه موافقت اصلي در اين رابطه داده شد و قراراست از طريق وايپو اين كار صورت گيرد كه اين ارزش كاملا استراتژيكي براي ايران در آينده دارد.
جهانگرد در ادامه با اشاره به اجلاسWSIS گفت : دبيركل سازمان بايد تا چند ماه ديگر پيشنهاد اجرايياش را براي شكلگيري مسير جديد دنيا براي تكميل مباحث مربوط به حاكميت اينترنتي دهد و به اعتقاد من اين موضوع تازه آغاز شده و مباحث در اين زمينه عميقتر و وسيعتر خواهد شد.
وي برخي محدوديتهاي به وجود آمده براي سرورهاي ايراني در هاستينگهاي آمريكايي را از ديگر نكاتي ذكر كرد كه در مجامع جهاني مطرح شده و گفت: به اعتقاد مسئولان آيكن وظيفه آنها فقط تدوين مقررات مربوط به مديريت نام دامنه و نظام آدرسدهي است وهاستينگ امري است كه بين شركتها وجود دارد و ميتوان از هاستينگ كشورهاي ديگر نيز استفاده كرد و در واقع مسئله خدمات مهمانداري سرورهاي ايراني به شركتهاي آمريكايي يك پديدهاي است كه بين دولت آمريكا و ايران، و ناشي از محاصره اقتصادي است واين مسئله در ساير كشورها به وجود نميآيد و آيكن خود را مسئول پاسخگويي به اين بخش نميداند.
وي ادامه داد: البته از اين موضوع براي اثبات و شاهد گرفتن رفتار آمريكا در فضاي شبكهاي استفاده كرديم و اين كه آمريكا هر زمان كه فرصتي به دست آورد به اينگونه كارها اقدام ميكند بنابراين صلاحيت انحصار و اعمال سياست مديريت اينترنت را ندارد كه اين موضوع همچنان پا برجاست و جزو دستور جلساتي است كه در آينده در سازمان ملل و آيكن دنبال ميشود.
دبيرشوراي عالي اطلاعرساني معتقد است: اگر ظرفيت شبكه دسترسي كشور سريعتر ارتقا يابد در ارتباطات ايران و به ويژه در سطح last mile بايد كار قويتري صورت بگيرد تا هاستكردن در ايران راحت تر انجام شود كه اصطلاح last mile در دنياي مخابرات از user انتهايي به اولين مركز مخابرات را شامل ميشود كه بايد در اين بخش ظرفيت ايجاد شود كه ADSL نيز جزو last mile محسوب ميشود.