ویژگیهای سریعترین ابررایانه جهان که اوباما دستور ساخت آن را صادر کرد
ایتنا- اوباما در دستوری ویژه مجوز ساخت سریعترین ابررایانه جهان را برای دهه آینده صادر کرد.
به گزارش ایتنا از خبرآنلاین، اوباما با «طرح ملی محاسبات راهبردی»/ National Strategic Computing Initiative برای کمک به پیشرو ماندن امریکا در توسعه سیستمهای HPC/ محاسبات فوق پیشرفته ساخت سریعترین ابررایانه جهان را صادر کرده است.
ابتکار مذکور دو هدف اساسی را دنبال میکند: اول افزایش سرعت محاسبات تا 2 اگزافلاپ (10 به توان 18 محاسبه در هر ثانیه) که این رقم 30 برابر قدرت محاسباتی سریعترین ابررایانه کنونی جهان است.
دوم افزایش سرعت کمی و کیفی دیتای عددی و غیر عددی باهدف بالا بردن توان محاسباتی همزمان با رشد سرعت موجود در فضای توسعه عملکرد ابررایانهها.
در دستور ویژه اوباما که توسط کاخ سفید منتشر شد آمده است: «با سرمایهگذاری راهبردی کنونی ما میتوانیم تقاضای موجود در بازار و چالشهای علمی و فنی را پاسخگو باشیم و مبنای رهبری امریکا بر دیتای دهه بعد را برنامهریزی کنیم چراکه همینطور که به جلو میرویم بخشهای بزرگی از فضای اقتصادی و اجتماعی جهان با چالش محاسباتی روبرو میشوند و حل مشکلات آینده باعث پیشرو شدن امریکا در دهه آینده در بخش ابررایانه و HPC میشود.»
تا به امروز از HPC برای شبیهسازی سیستمهای پیچیده طبیعی و فناورانه مانند کهکشانها، آبوهوا و تغییرات اقلیمی، فعلوانفعالات مولکولی و شبکههای توزیع برق در سطح ملی استفاده میشده است.
«ریچارد کن وی» فیزیکدان دانشگاه ادینبورو در انگلیس به بیبیسی گفت رایانه و محاسبات ابررایانهها میتواند در توسعه داروهای شخصی و متناسب با افراد خاص بکار گرفته شود.
به گفته وی امروزه داروها برای سطح متوسطی از مردم ساخته میشود و برای برخی مفید است و برای برخی نه! و میتوان به کمک محاسبات پیچیده برای همه مردم داروهای ویژه آنها را ساخت و این کار امکان ندارد مگر به کمک محاسبات پیچیده که از توان عملیاتی ابررایانهها فقط برمیآید.
ابتکار توسعه سریعترین ابررایانه جهان در برنامه اوباما باعث میشود تا وزارت انرژی، وزارت دفاع و بنیاد ملی علوم امریکا گرد هم آیند تا نقشه کامل این طرح را پیریزی کرده و به جلو ببرند.
عکس زیر؛ سریعترین ابررایانه فعلی جهان متعلق به چین بنام Tianhe-2 با سرعت 33 پتافلاپس